Uppdaterad  

Topplista: Snygga krokar

Sara Assadi

Att få upp saker på väggarna är ett lätt sätt att förnya ett rum samtidigt som det blir bättre ordning. Här är några snygga krokar för allt från hall till badrum att spana in.

Krokar för allt från hall till badrum

Vill du få bort den där högen med kläder som alltid hamnar på en stol i sovrummet? Eller är du bara på jakt efter en snygg krok att hänga din nya kökshandduk på? Med rätt design kan en – eller flera – krokar tillföra mycket mer till ett rum än bara den praktiska biten.

En knopplist i barnrummet gör det lätt att sortera bland utklädningskläderna och med extra hängmöjligheter i badrummet blir det enkelt att leva efter devisen var sak på sin plats. Här är sju snygga krokar att välja mellan.

Självhäftande krokar

Bloomingville Kroge Hvide Skyer

Bloomingville Kroge Hvide Skyer

Att den här kroken går under barnrumsinredning spelar mindre roll om man saknar just ett barnrum. Den stilrena trädesignen och det lekfylla uttrycket passar lika bra i ett hem med endast vuxna.

Molnet är tillverkat i lackerat järn med fyra hängare, använd för sig självt eller sätt upp flera bredvid varandra och skapa en liten molninstallation där hemma.

Jämför alla priser
Maze Interior Bill XS Klädkrok 21cm

Maze Interior Bill XS

En mindre storlek i Bill-serien från Maze med totalt sex stycken hängknoppar. Montera ensam eller i grupp på väggen, eller köp ett par olika varianter och kombinera dem. Den här typen av hängare gör sig lika bra i hallen som i sovrummet eller till förkläden och handdukar i köket.

Bill finns i flera olika färger på såväl metallen som knopparna, så du hittar helt säkert en favorit som passar in hemma hos dig.

Smedbo House (RB3455)

Handdukskrok Smedbo house 2-pack

Att tänka utanför boxen är ett enkelt och roligt sätt att förnya hemma, för det är inte alls säkert att dessa krokar behöver hänga i badrummet bara för att de heter just handdukskrok. Den snygga uppsättningen med dold skruv gör den lättplacerad och diskret, samtidigt som den enkla designen ger ett vilsamt intryck.

Smedbo house finns i flera olika utföranden med både blank och matt yta, och blir en snygg detalj som passar de flesta inredningsstilar.

Beslagsboden BX1074

Beslagsboden kroklist 5-krok hattmodell

I vårt moderna samhälle är hatten inte längre på var mans huvud, men det är ändå välkommet att ha lite längre krokar att hänga sina plagg på. Den här modellen gör sig bra i både hall som i tvättstuga eller varför inte i grovköket?

Kroklisten finns i både svart och vitt trä med krokar av aluminium, och är 60 centimeter lång, vilket ger mycket avhängningsplats på liten yta. Kanske blir tonåringen glad för en egen kepshängare?

Rösle Single Krok & Hängare 2st

Rösle Single Krokar & Hängare 2 st

Ibland är man inte ute efter något annat än bara en helt vanlig enkel krok. Någonstans i hemmet finns en yta där det skulle passa bra att kunna hänga upp allt från en jacka till en väska eller hundens koppel, men utrymmet räcker inte till för att sätta upp en list eller en större hängare som kommer ockuperas med fler saker.

Då passar den här nätta och stilrena lilla enkelkroken från Rösle perfekt. Endast 4 centimeter hög och 2 centimeter bred sitter den bra i de flesta mindre utrymmen.

By On Else Klädkrok 50cm

By On Else 50 cm

Trärena detaljer och naturmaterial har blivit väldigt populärt inom inredningsvärlden, och den som behöver lite extra förvaring kan kika på de här klädkrokarna från By On Else. Den här modellen är 50 centimeter lång med fem krokar, men finns även med 1, 3, och 7 krokar för den som vill ha en kortare eller längre variant.

Både plattan och knopparna är tillverkade av ek, och för den som inte vill ha rent trä finns det även en svartmålad variant.

House Doctor Rack Klädkrok 8cm

House Doctor Coat Hanger

En massiv och enkel hängare från danska House Doctor som har producerat förstklassig skandinavisk design sedan slutet av 90-talet. Deras Coat Hanger i järn passar in i de flesta hem med sina raka linjer och diskreta design, samtidigt som det finns plats för mycket på de sju djupa krokarna fördelat på 60 centimeters bredd.

Använd den för att samla dina väskor eller som extrahängare för dina gäster att hänga av sig jackorna på.

3 tips när du köper krokar

  1. Kolla dina väggar. Ingen blir glad av att hänga upp jackan hos någon och råka riva ner både hängare och en bit av väggen. Anpassa krok och upphängningsanordning efter materialet.

  2. Hur mycket ska hängas upp? Ska du verkligen köpa en knopplist med endast tre knoppar när det finns de med nio och du samlar på handväskor?

  3. Tänk utanför boxen. Det är lätt att tänka att krokar mest används i hall och badrum, men många hängare är designkonstverk i sig och förtjänar kanske en annan placering för att komma till sin rätt.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss