1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Topplista: Snygga läsglasögon för bokälskaren

Sara Assadi

Plötsligt är den där – dagen då du gärna sätter ett par glasögon på näsan när du ska ska ta fram en bok eller läsa tidningen på morgonen. Tur att det finns många snygga modeller där ute!

Att vid en viss ålder inse att det är dags att införskaffa läsglasögon kan vara jobbigt för en del, men de flesta ska den vägen vandra. Synfelet kallas för ålderssynthet eller presbyopi, och nuförtiden går det att köpa läsglasögon lite överallt i dagligvaruhandeln.

Att behöva läsglasögon behöver dock inte betyda att man är förpassad till modellerna på bensinstationen eller apoteket, det går faktiskt att hitta riktigt snygga bågar. Här är några populära modeller att inspireras av.

Ray-Ban RB3447V 3105

Ray-Ban Round Metal

Ända sedan den första Aviator-modellen togs fram för piloterna i den amerikanska militären 1937 har Ray-Ban tillverkat populära glasögonbågar som gjort stora avtryck i modevärlden.

Ett par Ray-Ban blir aldrig omoderna och det känns som att deras olika modeller blir populära oavsett vilka bågar de tar fram. De här guld- och svartfärgade metallbågarna är stilrena och känns både tidlösa och moderna på samma gång.

Jämför alla priser
Nike 7117 001

Nike 7117

Sportjätten Nike tillverkar inte bara högkvalitativa idrottsprodukter, de gör även läsglasögon. Perfekt för den som vill ha en lite mer sportig look och gärna satsar på lite färg på bågarna.

Modellen 7117 finns i två olika storlekar där det skiljer lite i bredden på glaset, vilket passar bra för den som själv vill välja mellan lite smalare eller bredare bågar.

Nike 8098 010

Nike 8098 010

Läsglasögon i en sportig modell med bra passform. Modellen har en mer slimmad design som gör att de sitter riktigt bra kring öronen och skalmarna går att få i tre olika färger. Nike 8098 kommer i en klassisk modell där bågarna är lite smalare och ramen endast går på ovansidan av glaset, vilket passar den som uppskattar en mer diskret design.

Ray-Ban RB8765 1216

Ray-Ban RB8765

Ett par näst intill osynliga bågar utan karmar och med skalmar som går att få i olika färger. Som alla andra modeller från Ray-Ban är det här ett par av hög kvalitet och med snygg design där glaset är näst intill åttkantigt. Den ramlösa designen gör att de inte blir lika framträdande i ansiktet som glasögon med tjockare bågar.

Nike 7125 400

Nike 7125

Ett par unisex-läsglasögon i sportig stil, tillverkade i en lätt plast som gör att de sitter väldigt bekvämt. Den lätt transparenta ljusblå bågen ger en fin kontrastfärg till ansiktet och designen känns både tidlös och modern på samma gång.

Ray-Ban RB4323V 5942

Ray-Ban RB4323V

Ett par riktigt snygga glasögon med bågar av plast i lite tjockare modell. Finns i hela tio olika färger varav de i blå och röda toner har ton-i-ton-färgade skalmar som ger färgen på glasögonen lite mer liv. Ray-Ban själva kallar det för en ”ny djärv stil på en klassisk look”, så om du känner att det är något som passar in på dig så har du dina nya favoritbågar här!

Ray-Ban Frank RB3857V 3109

Ray-Ban Frank RB3857V 3109

Frank-modellen från Ray-Ban är en lite större båge med en rektangulär design. De smala skalmarna och de tunna ramarna ger en sofistikerad 90-talskänsla kombinerad med en modern look.

Det finns flera olika kombinationer av färger på metallen, från helt guldfärgade till svarta, eller med kontrasternade färger på ram och skalm. En båge som är lätt att göra till sin egen med andra ord.

3 tips när du köper läsglasögon

  1. Välj rätt styrka. Testkolla med en tidning eller bok på olika avstånd så du vet vilken styrka du behöver.
  2. Köp några snygga. Acceptera att du behöver glasögon när du läser och köp ett par bekväma som du gillar och verkligen kommer använda.
  3. Prova hemma. En del webbshoppar har digitala provrum där du med påslagen webbkamera kan se dig själv i de olika modellerna och välja i lugn och ro. Perfekt för dig som vill beställa glasögon hemifrån.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss