1. Start
 2. Sport & Fritid
 3. Träningsmaskiner
 4. Konditionsmaskiner
 5. Löpband
 6. Löpband

Löpband

PriceRunner hjälper dig hitta rätt produkt

Hur mycket kan du tänka dig att betala för ett löpband?
Filtrera
 • Träningsmaskiner
 • Konditionsmaskiner
 • Motionscyklar
 • Löpband
 • Crosstrainers
Typ
Specifikationer
Mått

300+ produkter

Löpband Gymstick Foldable Walking Treadmill

Gymstick Foldable Walking Treadmill

5,0

Gåband, USB, Hopfällbar, Display, Transporthjul, Hastighetsmätare, Kalorimätare

5 892 kr
Vitvaruexperten
Sporttema
i 16 butiker
LÖPBAND

Vanliga frågor

Börja med att välja vilket typ av pass du vill köra. Det finns ofta olika program som du kan välja mellan, dyrare modeller har vanligtvis fler valmöjligheter medan de billigare varianterna brukar vara något mer begränsade. Oavsett prisklass har du oftast möjlighet att se hur länge du har sprungit samt vilken distans löpbandet uppskattar att du har hunnit med. Läs igenom löpbandets bruksanvisning för att se mer exakt vilka program och funktioner som just ditt löpband erbjuder.

Det beror helt på vad du har för mål med ditt löppass och hur van du är att springa. Det är viktigt att lyssna på din kropp och känna efter vad du klarar av. Är du ovan är det bra att börja i ett lugnt tempo i cirka 10-15 minuter, men är du något mer van och vill bygga upp din kondition rekommenderar vi en relativt hög hastighet som du känner att du klarar av att hålla i minst 30 minuter, Om du däremot är sugen på att få mjölksyra och hög puls är intervaller ett bra val, och då krävs hög hastighet på bandet. Ett bra intervallpass brukar inklusive uppvärmning kunna vara mellan 20-40 minuter.

Även om det inte är svårt att springa på ett löpband kan det kännas konstigt om du inte gjort det tidigare. Det är då viktigt att du börjar lugnt, gärna i gångtempo, för att därefter successivt öka tempot när du känner dig bekväm. Därefter beror det på vilket tempo du väljer att ställa in bandet på. Eftersom bandet rör sig bakåt måste du löpa i samma tempo, annars riskerar du att antingen ramla av löpbandet eller löpa för fort in i bandets kontrollpanel. Välj därför en hastighet där du kan hålla dig på löpbandets mittendel utan problem. Viktigt att ha i åtanke är att när du ställer in en hastighet sker inte motorns acceleration direkt, var därför tålmodig och fortsätt inte öka bandet direkt. Då riskerar du att komma upp i en för hög hastighet som du inte klarar av, och då finns det risk för onödiga skador.

Annons
 • Bäst i test
 • Rea
 • Guider
 • Om oss