PriceRunners Köpskydd

Information

Som ytterligare ett steg för att få fler svenska konsumenter att känna sig trygga med internethandel har vi lanserat PriceRunners Köpskydd. Kortfattat innebär Köpskyddet att den konsument som registrerat sitt köp på PriceRunner är skyddad om något skulle gå fel. Tjänsten är kostnadsfri för både konsumenter och återförsäljare.

Konsumenten måste registrera sitt köp på PriceRunner inom 24 timmar efter ett köp. Om något skulle gå fel ska alla möjligheter till lösning avhandlas med återförsäljaren enligt gällande lagar och praxis. Är problemet trots det inte avhjälpt täcker PriceRunner ekonomiska förluster med upp till 5 000 kronor.

Om du inte får det du betalat för och återförsäljaren inte ersätter dig så gör PriceRunner det.

Gå in på pricerunner.se och leta upp en återförsäljare som har en köpskyddssymbol.
Köpskyddssymbolen ser ut såhär:

När du gjort ditt köp, meddela oss på pricerunner.se/kopskydd/registrera (det tar bara 10 sek.)


Om något skulle gå fel ersätter PriceRunner dig med upp till 5000 kronor.


Vad är PriceRunners Köpskydd?

PriceRunners Köpskydd skyddar dig som konsument när du handlar på internet. Om något mot förmodan skulle gå fel så ser PriceRunner till att du får pengarna tillbaka.

Täcker PriceRunners Köpskydd allt som kan hända, finns det inga begränsningar?

Köpskyddet gäller alla återförsäljare på PriceRunner som har Köpsskyddsymbolen och omfattar själva transaktionen och inte det som köpts, det är ingen produktgaranti. Köpskyddet blir aktivt i de fall en återförsäljare inte följer lagar och praxis. Sedan finns en övre gräns på 5 000 kronor som omfattas.

Varför 5 000 kronor?

Vi vet att de allra flesta köpen på internet ligger en bra bit under 5 000 kronor. Så för de allra flesta kommer gränsen aldrig passeras.

Varför erbjuder ni Köpskydd?

Vi vet att många känner en oro inför att handla på internet och vi vill hjälpa dem att övervinna den. Att handla på nätet innebär ofta att utbudet blir större och att priserna blir lägre.

För mer information om PriceRunners Köpskydd var vänlig läs våra villkor.