Våffeljärn

 

Matgeek testar våffeljärn

Vad finns det för bra våffeljärn där ute? Matgeek testar ett gäng

Johan konstaterar att det är viktigt för att få till goda frasvåfflor att våffeljärnet får upp värmen ordentligt, vilket ett billigt våffeljärn sällan klarar. Ett våffeljärn för familjen ska även klara av att grädda två våfflor åt gången, ett så kallat dubbeljärn. I testet finns två hyfsat billiga våffeljärn (under 1000 kronor) och ett dyrt, men då klarar KitchenAids järn av att göra belgiska våfflor.

Våffeljärnen som testas i filmen är:
Wilfa WAD-619
Åviken Nobless
KitchenAid belgiska våfflor


De tre bästa
våffeljärnenVåffeljärn

Den 25 mars varje år infaller våffeldagen, och då kan det vara bra att ha ett våffeljärn nära till hands. Det finns en uppsjö av olika våffeljärn för olika tillfällen och att jämföra flera olika produkter med varandra samt läsa recensioner skrivna av riktiga användare kan vara till stor hjälp när man ska välja vilket våffeljärn man ska köpa. Detta är något man kan göra på PriceRunner. Här kan man även jämföra priser på olika produkter och sortera dem efter pris eller popularitet, vilket gör det enklare att både hitta och välja det bästa våffeljärnet till det billigaste priset.


De tre billigaste våffeljärnen


Råd & Rön testar våffeljärn

Våffeljärnen i butiken kan vid en första anblick verka närmast identiska, men det skiljer faktiskt en hel del mellan de olika modellerna. Här är några tips inför köpet som gör att din våffelfest blir just en fest:

Storlek
Vanligast är ett enkeljärn som gräddar en våffla med fem ”hjärtan” åt gången. Många modeller finns även som dubbeljärn. Däremellan finns de lite större enkeljärnen som gräddar sex hjärtan åt gången.

Snabbhet
Ett bra järn ska snabbt värmas upp inför första våfflan. Därefter ska varje våffla gräddas snabbt. Tester utförda av Råd & Rön visar ett det skiljer flera minuter i både uppvärmningstid och gräddningstid mellan olika våffeljärn.

Gräddning
Våfflorna ska bli frasiga och få fin färg. Ett bra järn gräddar alla våfflor likadant. Våfflorna ska heller inte fastna i järnet. I princip alla våffeljärn som säljs idag har någon form av släpplätt-beläggning. Gamla tiders våffeljärn behövde en rejäl klick smör inför varje gräddning.

Lätt att använda
Du ska kunna lita på att våfflan är perfekt när järnets lampa lyser. Om du lyfter på locket för tidigt förlorar våfflan frasighet och gör du det för sent är den bränd.

Säkerhet
Du ska kunna hantera våffeljärnet normalt utan att vara rädd för att bränna dig. Framför allt handtaget ska kunna hanteras utan att du behöver ha ugnsvantar på dig. Råd & Röns test visar att vissa våffeljärns handtag blir brännheta – nästan 70 grader.

Olika våffeljärn gräddar olika bra visar Råd & Röns test i laboratorium

Vill du veta mer har Råd & Rön testat 10 våffeljärn – här kan du köpa testet


Fler produkter under annonsen

Obs! Kontrollera alltid pris och produktinformation hos återförsäljaren innan du köper.

Prisintervall

Märke

Egenskaper

Antal

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 9