Möbler

 

Möbler

Möbler är en integrerad del av vår vardag, och vid många tillfällen tänker vi inte på vilken stol vi sitter i eller vilket bord vi jobbar vid. I möblernas historia finns de många olika stilar och vårt val av möbler till hemmet eller till kontoret avspeglar hur vi som människor fungerar. Tänker vi t.ex. funktionellt, ekonomiskt eller estetiskt? Vårt val beror på vår vision.


De billigaste möblernaMöbler har alltid varit en del av människans kultur. Vi behöver något att sitta på och vid. Vid arkeologiska utgrävningar i Egypten, Pompeji, Turkiet och många andra ställen har man hittat rester av möbler eller avbildningar av möbler. Under medelåldern var möbler ofta tunga föremål av ek. I de rikare hemmen var möblerna ofta smidigt utskurna och dekorerade. Under den italienska renässansen på 1400- och 1500-talet fick möbeldesign en helt ny betydelse. Denna blomstring spred sig till resten av Europa, innan barocken blev den nya trenden med förgyllda mönster och utsmyckningar. Olika stilar som rokoko och nyklassicismen avlöste varandra, innan modernismen tog över på 1900-talet. Art Deco, De Stijl och Bauhaus bröt tidigare tiders konventioner, och efter andra världskriget började kreativa designers att experimentera med nya material som t.ex. laminerat plywood, plast och fiberglas. I kategorin med internationella designers hittar man svenska designers som Bruno Mathsson och Carl Malmsten. Möbler av svensk design som Pernilla-stolen, Jetson och Farmor handlas fortfarande till dyra priser på auktionshus runtom i världen.

Många användare lägger idag lika stor vikt vid ekologi som vid design och gillar tillverkare som Pb home. Det betyder att möblerna inte bara värderas utifrån en estetisk synpunkt, men även utifrån ett moraliskt förhållningssätt till återvinning. Möblerna ska produceras i hållbart material och många väljer att återanvända arvföremål, eller att hitta möblerna i second-hand-butiker istället för att köpa nytt.

1 345 kr

1 345 kr inkl frakt

Stringhylla Hyllsystem

Kombinera. Variera. Lägg till. Byt färg. Byt vägg.Den enkla ... mer info

 Till butik

1 374 kr

1 463 kr inkl frakt

ErgoMax ST011-A sadelstol

ErgoMax ST011-A sadelstol är otroligt högkvalitativ och exkl... mer info

 Till butik

Fler produkter under annonsen

Obs! Kontrollera alltid pris och produktinformation hos återförsäljaren innan du köper.

Prisintervall

Märke

Typ ?

Material ?

Stil

Tillgängliga färger

Egenskaper ?

Förvaringsmöjligheter

Inkl. tillbehör

Antal sitsar

Bredd

Höjd

Djup

Bordstyp ?

Form på bordsskiva

Bänktyp ?

Fåtöljtyp ?

Hylltyp ?

Palltyp

Skåptyp ?

Sofftyp ?

Stoltyp ?

Antal stolar

Saccosäck form

Butik

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 4776