Roterbara Babyskydd

Filtrera
Specifikationer
Mått

23 produkter

Roterbara Babyskydd Britax Baby-Safe-3-i-size

Britax Baby-Safe-3-i-size

Babyskydd, Bakåtvänd, 0-13 kg, UN R129, Justerbart nackstöd, Roterbar, Spädbarnsinlägg inkluderad, Tvättbar klädsel

2 395 kr
BABYSKYDD

Vanliga frågor

Ett babyskydd används ofta från födseln upp till 6–9 månaders ålder. Ofta går de att använda längre än så (se tillverkarens vikt- och längdbegränsningar), men tänk på att en mer upprätt stol är säkrare när barnet är stabilt nog för att sitta utan stöd för huvudet.

Vissa babyskydd är även kompatibla med barnvagnen med hjälp av ett så kallat travel system. Detta är en praktisk lösning om man ofta kör bil.

Materialet i de bilstolar som finns på marknaden håller ofta i ungefär 10 år, men hantering och slitage påverkar förstås hållbarheten. Babyskydd förflyttas, hanteras och tas ur och i bilen oftare än bilstolar, vilket kan påverka hållbarheten något. Inspektera materialet och försäkra dig om att skyddet inte har varit med om någon krock.

Om du inte har tillgång till kvittot med inköpsdatum finns ofta en liten symbol på bak- eller undersidan av babyskyddet. Det är vanligen en siffra som motsvarar det år skyddet är tillverkat, exempelvis 15, och en liten pil till en cirkel med månaden, till exempel 8.

Tre tips när du ska köpa babyskydd

Babyskydd är en säkerhetsprodukt och kräver en korrekt installation för att bebisen ska ha ett bra skydd om man skulle råka ut för en bilolycka.

  • Montering med bilbälte: Så gott som alla babyskydd kan monteras direkt i bilsätet med bilbältet.

  • Montering med isofix: Många babyskydd kan även monteras med en isofixbas. Då fäster man först basen i bilsätet och sedan kan man smidigt ta loss och sätta fast babyskyddet i basen.

  • Montering med bältad bas: En bältad bas monteras med bilbältet i sätet, och används därefter på samma sätt som man använder en isofixbas.

Alla babyskydd passar inte med alla barnvagnar. Vill man kunna använda sitt babyskydd på barnvagnen så måste man se till att det finns adaptrar till den vagn man har valt. De flesta barnvagnsmodeller har sin egen babyskyddsadapter, som funkar med alla babyskydd från en eller några olika bilstolstillverkare.

Det är stor skillnad i pris mellan vissa babyskydd, något som hänger ihop både med märke och med vilka funktioner babyskyddet har.

  • Snurrbart babyskydd: En del isofixbaser möjliggör att babyskyddet kan roteras.

  • Babyskydd i paket: En del babyskydd säljs i paket med bas och bilbarnstol, för en färdig billösning för barnets första år.

  • Liggläge: En del babyskydd kan fällas ut till plant liggläge, men endast när babyskyddet används på barnvagn eller på annat sätt utanför bilen.

  • Sufflett: För att slippa att bebisen störs av att få solen i ögonen kan man välja ett babyskydd med justerbar sufflett.

  • Babyskydd som blir vagn: Det finns babyskydd med hjul och handtag som kan fällas ut, så babyskyddet kan omvandlas till en liten barnvagn.

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.