Resesängar

Filtrera
Produkt
Specifikationer
Mått

100+ produkter

Resesängar AeroMoov Instant Pop-Up Resesäng m Madrass
Bäst i test

AeroMoov Instant Pop-Up Resesäng m Madrass

Resesäng, Grå, Beige, Hopfällbar, Material: Polyuretan

1 299 kr

Flexibel och lättanvänd resesäng som passar både för nyfödd och större barn

Resesängar Beemoo Resesäng

Beemoo Resesäng

Resesäng, Svart, Grå, Hopfällbar, Material: Nylon, Bomull, 0 - 15 kg

599 kr
Resesängar BabyBjörn BabyBjörn Travel Crib Light
-16%

BabyBjörn BabyBjörn Travel Crib Light

Resesäng, Svart, Grå, Maskintvättbar

2 569 kr2 159 kr

5,0

Tre tips när du ska köpa en resesäng

  • Resesängar för bebisar: Det finns speciella resesängar för bebisar. De är i en mindre storlek och har ofta någon form av ben eller annan konstruktion som gör att bebisen kommer upp en bit från golvet. Ska bebisen sova i en vanlig resesäng så kan det bli mer ombonat med ett babynest.

  • Resesängar för lite större barn: Resesängar för lite större barn har i regel liknande mått som vanliga spjälsängar vilket brukar fungera upp till 2-3 års ålder. Viktgränsen brukar vara på 15-20 kilo om det inte är en modell där bottenplattan vilar mot golvet.

Här kan du läsa mer om olika modeller i vårt obereonde resesängsstest.

  • Uppfälld resesäng. Välj en säng som är anpassad efter barnets längd och vikt, och tänk på att ha lite växtmån, barn växer snabbt.

  • Ihopfälld resesäng. Ska sängen med på resan ska det så klart vara smidigt att ta med den. För handbagage är viktgränsen 8 kg och måtten 55x40x23 centimeter.

För fler tips kring att resa med små barn så har 1177.se sammanställt en guide här.

En stabil resesäng med bred bas som vilar direkt mot golvet kan fungera som lekhage. Det finns även varianter med öppningsbar kortsida och en liten landgång så att barnet kan krypa in och ut i sängen på dagtid.

RESESÄNG

Vanliga frågor

En resesäng är en sovplats för barn som är lätt att transportera och ha med sig på resor. Resesängar kan fällas ihop till ett mer eller mindre kompakt paket som får plats i packningen när du reser på semester, hälsar på släktingar eller åker till stugan. Med de flesta resesängar medföljer någon form av förvaringsväska som gör det lätt att packa ihop och transportera sängen.

Resesängar går att använda från det att barnet är nyfött. En del resesängar är specifikt anpassningsbara till spädbarn och har höj- och sänkbar botten, så det lilla barnet kommer högre upp. Barn som kan sätta sig eller dra sig upp bör dock aldrig sova i upphöjt läge.

Vilken resesäng som är bäst beror till stor del på dina behov. Det finns en uppsjö olika resesängar på marknaden med varierande funktioner, maxvikt och anpassningsmöjligheter.

Läs gärna vårt test av resesängar för att hitta en som passar dig.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss