• Rea
  • Guider
  • Om oss
  1. Start
  2. Trädgård & Utemiljö
  3. Grillar
  4. Gasolgrillar
  5. Gasolgrillar

Gasolgrillar

Betala på ditt sätt med Klarna

Handla säkert och använd den betalningsmetod som passar dig.

PriceRunner hjälper dig hitta rätt produkt

Hur många personer vill du kunna grilla till samtidigt?
Filtrera
  • Grillar
  • Pizzaugnar
  • Gasolgrillar
  • Elgrillar
  • Kolgrillar
  • Smokers
  • Stekhällar
Specifikationer
Mått

400+ produkter

Gasolgrillar Muurikka Gas Set LL 78cm

Muurikka Gas Set LL 78cm

Gasolgrill, Stativ, Bottenbrännare

5 380 kr
9+butiker

Tre tips när du ska köpa gasolgrill

Vad du tänker ha på grillen påverkar vilken sort och vilka funktioner som passar dig.

  • Korv och burgare till familjen. Det är inget fel med att föredra enkla klassiker och en gasolgrill kan göra ett utmärkt jobb med att grilla saftiga burgare. Om du vet att det är främst denna sortens grillande så finns det ingen vits med att gå för den exklusivaste grillen. Leta efter en grill med bra konstruktion men med minimala funktioner och som är lätt att rengöra från burgarfett.

  • Grillnörden med välmarmorerade köttbitar. Vill du kunna imponera med vällagade köttbitar så behöver du kolla på lite mer sofistikerade egenskaper. Det viktigaste är tveklöst att grillen erbjuder bra temperaturkontroll och tillagar jämnt. Det kan också vara intressant att kolla på extra funktioner som till exempel rotisserie och varmhållningsgaller. Försumma dock inte basgrejer som byggkvalitet för dessa exklusiviteter.

Att grillen är välgjord och robust innebär inte bara att den håller längre utan också att den är säkrare. Leta efter något som står stabilt, svetsade fogar och en välplanerad arbetsyta.

Att en grill är välgjord kan man se på detaljerna. Var finns det krokar, hur ser arbetsytan ut på sidan av grillen och hur ser förvaring ut?. Genom att titta efter hur välplanerad grillen är så försäkrar du dig om att ditt val, likt grillen, också blir genomtänkt.

GASOLGRILL

Vanliga frågor

  1. Öppna huven på gasolgrillen
  2. Slå på gasen genom att vrida på gasoltubens kran.
  3. Starta en brännare genom att trycka in kontrollvredet, vrid det så mycket det går motsols. När brännaren tänds hör du ett tickande ljud, men för att vara säker kan du fortsätta hålla in vredet i några sekunder.
  4. Upprepa sedan detta för varje brännare som din grill har.
  5. När grillen är tänd stänger du locket och låter grillen värma upp sig i 10-15 minuter. Därefter kan du justera värmen till önskad temperatur, och sen är det bara att börja grilla. Kom ihåg att du inte ska grilla på högsta värme när locket är nedfällt.
  6. När grillningen är avklarad stänger du samtliga av grillens vred och stänger av gasolflaskans kran.

Det finns några saker att fundera på när du ska välja gasolgrill:

  1. Hur stor grill behöver du? Vill du kunna grilla till ett större sällskap blir grillningen mer effektiv med en större grill. Tänk bara på att se till att grillen får plats!
  2. Har du behov av en sidobrännare? Den sitter på sidan av grillen och kan bland annat användas till att koka sås eller hålla tillbehören varma medan du grillar.
  3. Föredrar du en öppen eller stängd vagn? I en stängd vagn kan du till exempel gömma grillbehör, medan det kan vara mer lättåtkomligt med en öppen vagn.
  4. Vad är din budget? Gasolgrillar finns i många olika prisklasser, och även om den dyraste inte alltid behöver vara den bästa kan det vara värt att lägga någon tusenlapp extra

Läs gärna vårt test av gasolgrillar för att ta reda på vilken modell som passar dina behov bäst.

För att rengöra grillgallret är det lättast att borsta med en hård borste, det är enklast att göra medan grillen fortfarande är lite varm. Var bara försiktig så du inte bränner dig. Om grillen är sval och smutset inte går bort kan du använda en kökssvamp. Blanda lite rengöringsmedel med varmt vatten i en balja och skrubba hårt. För att få bort smuts och fett som har samlats i grillens botten och på locket kan du torka med en trasa som du doppar i vatten och fettlösningsmedel, se bara till att medlet är godkänt för grillanvändning. Du kan även använda en grillskrapa för tuffare smuts och fastbrända matrester. För utsidan av grillen krävs bara en trasa och lite diskmedel.

Annons