Plattrensare

Filtrera
Specifikationer
Strömkälla
Mått

25 produkter

Plattrensare Ryobi RY18PCA-0 Solo
100+ bevakar

Ryobi RY18PCA-0 Solo

Plattrensare, 18V, Teleskopskaft

1 599 kr

4,2

Tre tips när du ska köpa plattrensare

Plattrensaren kan vara manuell, el- eller batteridriven. Det har både för- och nackdelar.

  • En manuell plattrensare har fördelen att den går att använda var som helst, när som helst. Däremot blir det lätt tungt att jobba med en sådan under lång tid.

  • En eldriven plattrensare rengör effektivt. Däremot måste du vara i närheten av ett eluttag, annars fungerar den inte. Om du har en stor trädgård kan du behöva en förlängningssladd.

  • En batteridriven plattrensare är flexibel, eftersom du inte behöver vara nära ett eluttag. Du måste dock ladda den med jämna mellanrum. Därför passar den bättre om du har ett mindre område att rengöra.

Vilken borste du har på plattrensaren spelar stor roll för resultatet. En nylonborste rengör till exempel jord, ogräs och lättare fläckar samtidigt som den inte repar stenytor som är glansiga eller porösa. Om du behöver lite extra kraft tar en stålborste bort den allra värsta smutsen, till exempel riktigt envist ogräs och mossa mellan stenar. Det finns också allroundborstar som klarar olika sorters material, så att du kan rengöra altanen, kullerstenar och uppfarten med en och samma borste.

Se till att du kan sätta på en extra smal borste när du behöver komma åt där det är trångt.

Om du lätt får ont i ryggen rekommenderar vi att du väljer en el- eller batteridriven plattrensare, gärna med ergonomiskt handtag och justerbart skaft. Det finns också kombimodeller där du kan slå på elen när du behöver lite extra kraft. När grovjobbet sedan är klart kan du slå av den och fortsätta själv eller med batteridrift.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss