Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Fixa sommarsminket - använd smink med solskydd

Profilbild

Uppdaterad 7 juli 2020

Att anpassa sin sminkning efter säsong är det många som gör. Att dessutom se till att ens sommarsmink kommer med inbyggd solskyddsfaktor, gör sommarrutinen lekande lätt.

Sommaren 2020 är snart igång ordentligt, och på de flesta håll i Sverige har solens strålar värmt gott under dagarna. Med ljuset och värmens återkomst, förändras sminkrutinerna för många.

En del vill highlighta speciella områden, medan någon annan är ute efter en ”naturlig” look. Många vill ha en enklare make-up på sommardagarna. Något som är lätt att fixa och känns naturligt på huden under dagar på stranden eller i stan.

Sminktips under sommarmånaderna

  • Använd dig av en bra primer och settingspray.
  • Byt ut foundation till BB- eller CC-cream.
  • För extra lyster – använd krämbronzer och/eller krämhighlighter.
  • Vattenfasta produkter (puder, foundation, mascara) är toppen om man tänkt att ta sig ett dopp.

Mineralsmink

För den som vill ha extra skydd i sommar, kan mineralsmink vara ett bra val. Du kan räkna med ett UV-skydd runt SPF 15. Det är zinken i sminket som skyddar mot UV-strålarna. Se bara upp för vilket mineralsmink du köper. Idag är det okej att marknadsföra sin produkt som mineralsmink trots att den innehåller bara några få procent mineraler. I de billigare produkterna blandas andra ingredienser in, som oftast inte är bra för hyn. Sikta på produkter med färre ingredienser. Du kan använda till exempel mineralpuder när du solar.

Foundation med solskydd

Idag finns det foundations som är speciellt framtagna för att innehålla bra solskydd. Och ju tjockare lager desto mindre strålar som tränger igenom. Man ska dock vara extra försiktig med tjockare lager om man har känslig hy. Flytande foundations med olja kan härskna i värmen. Att välja en foundation med SPF motverkar tidigt åldrande och pigmentfläckar. Men eftersom SPF-värdet är relativt lågt i foundation, är det alltid bäst att komplettera med ett solskydd med högre SPF, som är framtagen att fungera bra i ansiktet tillsammans med smink.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar
Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!