Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Bäst diskmaskin: 5 modeller i test

Av PriceRunner Uppdaterad 2018-11-13

Vi har testat diskmaskiner och vinnare blir Bosch SMU46CW00S. Det är en diskmaskin som diskar rent även på ganska låga gradtal och som samtidigt är enkel att hantera och packa.

Så gjorde vi testet

Vi gör alla våra tester själva och testar alla produkter i verkligheten. Diskmaskinerna har testats som en ersättningsinstallation. Det innebär att vi har beställt dem via nätet, packat upp dem och sedan ersatt den maskin som stod på platsen tidigare. Vi har därmed använt befintliga rör och ledningar.

Testresultatet bygger på ett flertal parametrar, där diskresultat är den faktor som väger tyngst. Vi har låtit olika typer av matrester torka in under 24 timmar: gröt, spenat, chilisås, oboy och rödvin. Valet av matrester är noga utstuderat - exempelvis är intorkad spenat ökänt för att vara svårdiskat även för de bästa diskmaskinerna i de högre prisklasserna.

Vi har använt samma antal tallrikar, djupa tallrikar, assietter, bestick och glas med intorkad smuts, därefter har vi fyllt upp maskinen med övrig disk efter återstående volym.

Vi har testat det förvalda programmet, vilket alltid är ekoprogrammet. Därefter har vi kontrollerat resultatet visuellt och på så sätt jämfört diskmaskinernas förmåga att diska rent.

Vi har vägt in följande parametrar:

 • Installation
  Hur enkel är diskmaskinen att installera?

 • Diskresultat
  Hur ren blir disken? Hur stor spridning av smuts orsakar sköljningen i maskinen, fastnar det exempelvis smuts på insidan av luckan eller korgarna?

 • Användarvänlighet
  Är det enkelt att förstå sig på diskmaskinens funktioner? Hur lätt är det att packa i maskinen och plocka ur disken?

 • Miljö
  Vilken energiklass har diskmaskinen? Hur mycket skräp slänger vi efter installationen?

 • Byggkvalitet
  Vilka material har tillverkarna valt och vilken kvalitetskänsla inger dessa? Hur stabil är diskmaskinen? Förekommer det missljud?

 • Innovation
  Har den innovativa extrafunktioner som gör den särskilt bra ur användarsynpunkt?

Utifrån resultatet har vi gjort en samlad bedömning. Slutligen har vi ställt varje diskmaskin mot dess pris och slutbetyget motsvarar därmed diskmaskinens prisvärde.

Hitta på sidan

  Inte medlem? Bli medlem