Internationella butiker
Pris inklusive frakt

Prisvärd och pålitlig

Med SC-HTB170 visar Panasonic att en elegant och välljudande ljudlimpa inte alls behöver kosta som en hel månadshyra. Vill man ha bättre ljud från sin nyinköpta tv finns det många vägar att gå, varav den absolut enklaste är att införskaffa en enkel ljudlimpa. Panasonic SC-HTB170 överraskar med en prislapp runt 2000 kronor, men hur står den sig mot konkurrensen?

Först och främst kan vi enas om att det inte rör sig om någon läcker designpryl som kommer att befästa din roll som kompisgängets storfräsare – snarare är det en ganska anonym sak i borstat aluminium. Bakom metallnätet döljer sig två högtalarelement på 30 watt vardera och på undersidan sitter en liten subbas.

Mångsidigt och genomtänkt

Ljudlimpan kan antingen monteras på väggen eller ställas på tv-bänken. En inbyggd sensor känner av hur den är placerad och anpassar ljudet därefter. Att fötterna sitter väldigt långt ifrån varandra ställer höga krav på din tv-bänk, och eftersom den nedåtvända subbasen behöver lite luft för att fungera kan det vara värt att tänka på innan köp.

När vi vänder på Panasonic SC-HTB170 hittar vi den obligatoriska optiska ingången men också två hdmi-ingångar. När vi tar en paus i tv-tittandet för att lyssna på musik från en smarttelefon är det trådlös bluetooth-anslutning som gäller.

Mycket ljud för pengarna

Musik hanteras överraskande bra, och när det kommer till att konkurrera med enklare bluetooth-system står den sig väl. När vi ser på film gläds vi åt att det finns användbara ljudprofiler och att den smidiga fjärrkontrollen har ett reglage för att göra röster och dialog tydligare.

När hus rasar och bilar kolliderar i infernaliska eldmoln är avsaknaden av extern subbas påtaglig, men överlag levererar Panasonic SC-HTB170 mycket ljud för pengarna. Om du är ute efter ett prisvärt alternativ till tv:ns inbyggda högtalare är den definitivt värd en titt.

Publicerad: 19 januari 2014