Rakapparater & Trimmers

Philips
Filtrera
Specifikationer
Mått

200+ produkter

Sortera efter popularitet
Rakapparater & Trimmers Philips OneBlade QP2520
100+ bevakar

Philips OneBlade QP2520

Rakapparat & Trimmer, Användningstid: 45min, Laddningstid: 8tim, Utbytbart huvud, Sladdlös användning, Laddningsindikator, Wet & Dry, Vattentålig

272 kr

4,4

RAKAPPARAT

Vanliga frågor

Rakapparater har en plåtskiva – ett slags folie – som är försedd med mycket små hål. Innanför hålen finns antingen en eller flera klingor som rör sig och som skär av de hårstrån de kommer i kontakt med. Det finns även rakapparater som har flera runda folier som hålls på plats av fjädrar, vilket gör apparaterna bättre på att följa konturerna i ansiktet. Gemensamt för både de här typerna av rakapparater är att skärbladen aldrig har direktkontakt med huden. Rakapparaten är mer skonsam än en klassisk rakhyvel, men kan ta längre tid att uppnå önskat resultat med.

Att göra rent sin rakapparat är inte bara bra ur en hygienisk synpunkt. Det är även ett sätt att hålla den maximalt effektiv och värna livslängden. Olika apparater erbjuder olika sätt att göra rent, men oftast innebär det att man avlägsnar skärhuvudet på något vis, och därefter kan tömma den på skäggstrån. Det följer ofta med en liten borste också, som underlättar den här processen. Vattentäta rakapparater som man kan skölja av börjar dessutom bli allt vanligare, och ibland följer även en separat hållare för rengöring med. I dessa brukar man ibland ha speciella rengöringsmedel som säljs av tillverkaren.

Det går i de flesta fall att byta ut ett uttjänt batteri i en rakapparat. Det är däremot inte alltid särskilt enkelt, och man kan behöva uppsöka en reparatör som kan utföra arbetet. Mot bakgrund av det kan det förstås bli tämligen kostsamt, och det är med andra ord inte alltid det lönar sig. De flesta rakapparater har dock väldigt bra batterier och klarar sig i många år utan att batteritiden påverkas nämnvärt.

Annons