1. Start
 2. Trädgård & Utemiljö
 3. Högtrycks- & Hetvattentvättar
 4. Högtryckstvättar

Högtryckstvättar

PriceRunner hjälper dig hitta rätt produkt

Det finns enklare högtryckstvättar för någon tusenlapp, men även mer avancerade modeller för tiotusentals kronor. Vad är din budget?
Filtrera
 • Högtrycks- & Hetvattentvättar
 • Högtryckstvättar
 • Hetvattentvättar
 • Tillbehör till högtryckstvättar
Specifikationer
Funktioner
Mått

500+ produkter

Högtryckstvättar AVA Master P60
Bäst i test

AVA Master P60

Högtryckstvätt, 145 bar, 21.9 kg

3 690 kr

Otroligt mångfacetterad och genomtänkt högtryckstvätt för hus, bil, tak, altan

Högtryckstvättar Nilfisk Core 150-10 Powercontrol PA EU
-11%

Nilfisk Core 150-10 Powercontrol PA EU

Högtryckstvätt, 150 bar, 11.2 kg

2 481 kr2 200 kr
HÖGTRYCKSTVÄTTAR

Vanliga frågor

Grundfunktionen i en högtryckstvätt är en motor som driver en pump inuti högtryckstvätten. Pumpen trycker ut vatten blandat med luft (och rengöringsmedel om så önskas), vilket gör att trycket blir betydligt högre än med en vanlig vattenslang. Dessutom krävs inte alls samma vattenmängd som med en vattenslang. Många högtryckstvättar används med kallt vatten, men det finns också mer kraftfulla och även lite dyrare modeller som kan värma upp vattnet. Dessa är oftast mer effektiva mot tuffare smuts och fett.

En högtryckstvätt är en användbar trädgårdsmaskin som du bland annat kan använda till att rengöra:

 1. Bilen, cykeln och motorcykeln
 2. Husfasaden och hustaket
 3. Trallen och utemöblerna

Är du ute efter en kraftfull högtryckstvätt för att ta bort tuffare smuts och fett eller ska den främst användas för att spola av trallen och utemöblerna? Beroende på vad du kommer att använda högtryckstvätten till finns det modeller som lämpar sig bättre än andra. Förutom det finns det också högtryckstvättar i olika prisklasser, vilket gör att din budget också blir avgörande. Läs gärna vårt stora test av högtryckstvättar för att hitta en modell som passar dig bäst.

Tre tips när du ska köpa högtryckstvätt

När det gäller din högtryckstvätts prestanda finns det två viktiga mått att ha koll på: vattentryck och vattenflöde.

 • Vattentryck mäts i bar och talar om för dig med vilken kraft som vattnet kommer ut ur din högtryckstvätt. Ju högre kraft, desto snabbare rengöring.

 • Vattenflöde mäts i liter per timme och visar dig hur mycket vatten som sprutar ut under användning. Återigen: ju högre liter per timme, desto snabbare kan du förvänta dig att bli klar med tvätten.

Dessa två mått ska inte tas var för sig, utan du tar bäst reda på din prestanda genom att multiplicera dem med varandra för den så kallade rengöringseffekten. Effekten måste dock oftast testas praktiskt för att vara tillförlitlig.

Många premiummodeller kommer med tillbehör för till exempel fasad, tak eller bil. Detta kan vara värt det extra priset om du ser till att skaffa ett paket med tillbehör som är anpassat efter just dina tvättbehov.

Ska du tvätta ett trädäck finns det en risk att du förstör träet om du använder för högt tryck så det kan vara bra att läsa på lite extra inför den uppgiften.

En ofta förbisedd funktion är rörligheten på din högtryckstvätt. Även om prestandan kan vara utmärkt gör en otymplig variant att tvättandet blir en möda. Tänk därför på vilket underlag du ska rulla tvätten över och se till att hjul, vikt och slangräckvidd är anpassat till var du vill komma åt att tvätta i din trädgård.

Annons
 • Bäst i test
 • Rea
 • Guider
 • Om oss