Eltandborstar

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Vill du köpa en eltandborste till en vuxen eller till ett barn?
Filtrera
Specifikationer
Mått

300+ produkter

Sortera efter popularitet

Utforska vår sökmotor och hur vi rankar våra produkter. Läs mer

Eltandborstar Oral-B Pro 2 2000S Sensi UltraThin
Populär

Oral-B Pro 2 2000S Sensi UltraThin

Eltandborste, Batteritid: 56min, 2 Borstinställningar, Pulserande, Roterande, Oscillerande, Trycksensor, 2-minuterstimer, Sonic, Laddningsställ, Ergonomisk design

512 kr

4,5

Eltandborstar Oral-B Pro 2 2000N CrossAction
Bäst i test

Oral-B Pro 2 2000N CrossAction

Eltandborste, Batteritid: 56min, 2 Borstinställningar, Oscillerande, Pulserande, Roterande, Ergonomisk design, Laddningsställ, Trycksensor, Vattentät, 2-minuterstimer

499 kr

Prisvärd funktionell eltandborste med hög effektivitet

ELTANDBORSTE

Vanliga frågor

Eltandborstar används ofta på fel sätt, något som flera undersökningar visat. Det finns en utbredd missuppfattning om att man ska använda samma rörelsemönster som med en vanlig tandborste. Rekommendationen är att eltandborste ska hållas still mot tänder och tandkött. Inga horisontella eller cirkulära rörelser ska förekomma, då borsten gör det jobbet bäst utan hjälp. Man ska dessutom inte trycka för hårt mot tänder och tandkött.

De flesta tandläkare menar att en eltandborste ger en mer effektiv rengöring, men någon specifik modell brukar inte pekas ut som bättre eller sämre än andra. Det är betydligt viktigare att man använder borsten på rätt sätt. Vissa tandläkare kan föredra produkter från en specifik tillverkare, medan andra hävdar att ett konkurrerande varumärke är bättre.

Det beror lite på vad man menar. Det som gäller på kortare sikt är att man byter ut själva borsthuvudet ungefär var tredje månad. De flesta eltandborstar levereras med minst ett extra borsthuvud. Behöver man skaffa nya så finns de bland annat hos apotek, elektronikbutiker och till och med i välsorterade livsmedelsaffärer.

Annons