Mattermosar

Filtrera
Specifikationer
Mått

85 produkter

Mattermosar Thermos King Mattermos 0.5L

Thermos King Mattermos 0.5L

Rostfritt stål, Silver, Svart

199 kr

Tre tips när du ska köpa mattermos

Hur mycket mat behöver du ha med dig, och till hur många?

  • En vanlig storlek på mattermosar för 1–2 personer är 0,5–0,75 liter.

  • Stora mattermosar kan rymma över en liter mat, ibland mer. Bra för dig som ska ta med mat till flera.

  • Mindre modeller rymmer ofta under 0,4 liter. De passar bra för mellanmål eller en barnportion och ryms lätt i skötväskan eller under vagnen.

Hos Friluftsfrämjandet finns recept och tips på modeller.

Välj ett hållbart material. Om termosen riskerar att utsättas för stötar ska du titta efter hållbara material som rostfritt stål. Rostfritt stål tar heller inte upp smak och lukt så som mer porösa material kan och har en relativt låg vikt trots sin hållbarhet. Mer klassiska varianter med glas som inre isolering blir lätt tunga. Ett överdrag i silikon gör ytan extra stöttålig och skön att greppa även när det är kallt ute.

En bra mattermos ska inte bara klara av att hålla temperaturen på maten. Den ska även vara hållbar och lätt att rengöra. Tänk över följande punkter inför ditt köp:

Maskindiskbar. Skaffa en mattermos som tål att diskas i diskmaskin. Oftast är det inte själva termoskroppen utan gummipackningar och plastdelar som riskerar skadas av värmen i en diskmaskin, så att termosen förlorar sitt vakuum och därmed sin värmehållande förmåga.

Stor öppning. Om du planerar att äta direkt ur termosen bör du välja en termos med stor öppning, och i en sådan storlek att dina bestick lätt når ner till termosens botten bekvämt.

Annons