SPF Face primers

Filtrera
Specifikationer
Hållbarhetsinformation
Mått

62 produkter

SPF Face primers Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Primer SPF20 30ml
Maybelline Logotyp
Trendande

Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Primer SPF20 30ml

Face primer, SPF, Återfuktande, Lyster, Vitaminer

78 kr

4,0

SPF Face primers BareMinerals Prime Time BB Primer Cream Daily Defense SPF30 Light

BareMinerals Prime Time BB Primer Cream Daily Defense SPF30 Light

Face primer, SPF

270 kr

Tre tips när du ska köpa primer

En primer läggs som bas redan innan du applicerar din foundation. Dels håller primern sminket på plats under dagen, men ofta har en primer fler funktioner än så:

  • Lyster: Är du ute efter ett naturligt glow? En primer med lystergivande egenskaper, ger en god grund för både makeup och glow.

  • Porer och fina linjer: Många primers har så kallade blur-egenskaper. Tänk på dem som ett instagramfilter i verkliga livet. De slätar ut och ger huden ett jämnare intryck.

  • Färgkorrigerande: Primers som hjälper till att korrigera färgen, som att dämpa rodnader i huden.

  • Dämpa glans: Om du har en oljig hudtyp som blir glansig under dagen, finns det många primers som mattar ned huden. Dessa brukar även vara bra på att hålla fast i sminket lite extra, då en glansig hud ibland får sminket att glida av lite lättare.

  • Solskydd: Skydda huden från solskador och pigmentfläckar genom en primer med SPF.

Det brukar faktiskt vara lättast att applicera en primer med hjälp av fingrarna, då kroppstemperaturen värmer produkten en aning och gör den extra lätt att arbeta med. Vill man hellre använda verktyg, är en pensel för primers ett bra sätt. Stryk på primer, massera inte in den.

Om du upplever att din primer korvar sig när du applicerar foundation finns det några saker du kan göra: prova att använda lite mindre av din primer. Använd inte mer än en ärtas storlek och stryk försiktigt på primern.

Men du kan även leta efter en primer utan silikon. Ofta är det just silikonbaserade produkter som korvar sig, då silikoner inte absorberas av huden. Titta på ingredienslistan och undvik silikoner om du upplever detta som ett stort problem. De flesta primers innehåller silikon, men det finns silikonfria primers, här enligt tips i amerikanska Harper’s Bazaar.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss