• Rea
  • Guider
  • Om oss
  1. Start
  2. Trädgård & Utemiljö
  3. Robotgräsklippare
  4. Appstyrning Robotgräsklippare

Appstyrning Robotgräsklippare

Filtrera
Specifikationer
Funktioner
Trådlöst
Strömkälla
Mått

100+ produkter

Appstyrning Robotgräsklippare Dreame Roboticmower A1
200+ bevakar

Dreame Roboticmower A1

4,2

Klippyta 2000 m², Schemaläggning, Klippbredd 22 cm

22 990 kr
9+butiker

Tre tips när du ska köpa robotgräsklippare

Robotgräsklippare kommer rekommenderade för olika storlekar och svårighetsgrad på gräsmatta.

  • Storlek gräsmatta – För att robotgräsklipparen inte ska behöva vara ute och klippa gräs dygnet runt bör du välja en som uppger sig klara din gräsmattas storlek, gärna lite större till och med. Ju större gräsmatta den är anpassad för, desto snabbare får den din gräsyta klippt.

  • Lutning gräsmatta – Har du en kraftigt lutande slänt på gräsmattan, eller en slänt över huvud taget, kan denna utgöra en utmaning för din robotgräsklippare. Undersök både hur brant slänt gräsklipparen klarar på öppen yta, och dess maxbegränsning på lutning vid begränsningskabel.

Den stora fördelen med robotgräsklippare är deras smidighet. För att optimera just denna kan det vara en idé att se till att gräsklipparen är kompatibel med andra delar av ert hem dvs. Smart-system som Google och Alexa, och appar på era telefoner. På så sätt blir installering, programmering och styrning av er robotgräsklippare enkel.

Robotgräsklippare är ökända för att vara farliga för vissa djur, speciellt nattaktiva sådana. Du vill såklart måna om både vilda djur, husdjur och små familjemedlemmar. Även om alla robotgräsklippare har nödvändiga säkerhetsfunktioner och sensorer kan de vara olika känsliga och ha sensorerna lite olika placerade. Vidare bör du känna till att klipparen helst bara ska gå dagtid, framför allt för att skydda igelkottar som ju vanligen är som mest aktiva på natten.

Vill du ha fler tips, kan du gärna läsa mer på vårt stora test av robotgräsklippare.

ROBOTGRÄSKLIPPARE

Vanliga frågor

Robotgräsklipparen klipper gräset genom mulching, vilket innebär att gräset klipps i väldigt små bitar och försvinner ner i gräsmattan igen. Det finns en klippmotor på gräsklipparens undersida där knivar roterar i hög hastighet och skär av gräset.

Genom en inbyggd dator styr roboten sig själv, och för att navigera rätt på din gräsmatta använder den sig av tillhörande hårdvara. Det kan till exempel vara med GPS och genom begränsningsslingan som du lägger runt din gräsmatta. När roboten börjar bli trött och få slut på batteri åker den tillbaka till sin laddstation och laddar sig själv.

Läs vår guide för att lära dig mer om hur en robotgräsklippare fungerar.

  1. Börja med att dra en begränsningskabel runt det område där du vill att robotgräsklipparen ska klippa, kabeln fästs med märlor i marken.
  2. Koppla sedan kabeln till robotens laddningsstation som du placerar på plan mark någonstans inom klippområdet.
  3. När kabeldragningen är gjord är det dags att programmera ett klippschema och eventuellt ladda ner den tillhörande appen. Sen är det bara att låta roboten sköta resten!

För att undvika att gräsklipparen kör in i buskar och rabatter kan det vara bra att dra kabeln även runt dessa. Kom dock ihåg att det är samma kabel som ska gå runt hela området. Så om du vill omringa ett hinder drar du kabeln från gräsmattans gräns in i området för att omringa hindret, för att sedan dra ut kabeln till gränsen igen och fortsätta runt. Robotgräsklipparen är programmerad så att om kabeln är dubbel kommer den endast passera den, medan den uppfattar en enkel kabel som ett staket och vänder då.

Läs vår stora guide om hur du installerar en robotgräsklippare för mer information.

Du kommer att lära känna både din robot och lära dig när det är dags, vanligtvis rör det sig omkring september-oktober. Det är alltså dags att packa ihop din robotgräsklippare när gräset slutar växa, vilket händer när hösten kommer. Då blir även gräsmattan mjukare, så om du har en tyngre robotgräsklippare riskerar den att skada gräset.

Glöm inte att rengöra roboten med en fuktig trasa och passa på att byta ut knivarna så att roboten är redo inför nästa säsong. För att hålla den i gott skick bör den förvaras i ett uppvärmt förvaringsutrymme.

Läs vår guide om vinterförvaring av din robotgräsklippare.

Annons