Robotgräsklippare

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Olika robotgräsklippare är anpassade för att klara av olika stora ytor. Hur stor är din gräsmatta i kvadratmeter (m²)?
Filtrera
Specifikationer
Strömförsörjning
Mått

200+ produkter

Sortera efter popularitet
Robotgräsklippare Husqvarna Automower 310 Mark II
Husqvarna Logotyp
Bäst i test

Husqvarna Automower 310 Mark II

Klippyta 1000 m², Display, Schemaläggning, Klippbredd 22 cm

17 900 kr

Intelligent, lättprogrammerad och driftsäker robotgräsklippare

Robotgräsklippare Robomow RK1000
50+ bevakar

Robomow RK1000

Klippyta 1000 m², Schemaläggning, Klippbredd 21 cm

12 670 kr

5,0

ROBOTGRÄSKLIPPARE

Vanliga frågor

Robotgräsklipparen klipper gräset genom mulching, vilket innebär att gräset klipps i väldigt små bitar och försvinner ner i gräsmattan igen. Det finns en klippmotor på gräsklipparens undersida där knivar roterar i hög hastighet och skär av gräset.

Genom en inbyggd dator styr roboten sig själv, och för att navigera rätt på din gräsmatta använder den sig av tillhörande hårdvara. Det kan till exempel vara med GPS och genom begränsningsslingan som du lägger runt din gräsmatta. När roboten börjar bli trött och få slut på batteri åker den tillbaka till sin laddstation och laddar sig själv.

Läs vår guide för att lära dig mer om hur en robotgräsklippare fungerar.

  1. Börja med att dra en begränsningskabel runt det område där du vill att robotgräsklipparen ska klippa, kabeln fästs med märlor i marken.
  2. Koppla sedan kabeln till robotens laddningsstation som du placerar på plan mark någonstans inom klippområdet.
  3. När kabeldragningen är gjord är det dags att programmera ett klippschema och eventuellt ladda ner den tillhörande appen. Sen är det bara att låta roboten sköta resten!

För att undvika att gräsklipparen kör in i buskar och rabatter kan det vara bra att dra kabeln även runt dessa. Kom dock ihåg att det är samma kabel som ska gå runt hela området. Så om du vill omringa ett hinder drar du kabeln från gräsmattans gräns in i området för att omringa hindret, för att sedan dra ut kabeln till gränsen igen och fortsätta runt. Robotgräsklipparen är programmerad så att om kabeln är dubbel kommer den endast passera den, medan den uppfattar en enkel kabel som ett staket och vänder då.

Läs vår stora guide om hur du installerar en robotgräsklippare för mer information.

Du kommer att lära känna både din robot och lära dig när det är dags, vanligtvis rör det sig omkring september-oktober. Det är alltså dags att packa ihop din robotgräsklippare när gräset slutar växa, vilket händer när hösten kommer. Då blir även gräsmattan mjukare, så om du har en tyngre robotgräsklippare riskerar den att skada gräset.

Glöm inte att rengöra roboten med en fuktig trasa och passa på att byta ut knivarna så att roboten är redo inför nästa säsong. För att hålla den i gott skick bör den förvaras i ett uppvärmt förvaringsutrymme.

Läs vår guide om vinterförvaring av din robotgräsklippare.

Annons