1. Start
 2. Leksaker & Hobby
 3. Studsmattor
 4. Studsmattor
 5. Rektangulära Studsmattor

Rektangulära Studsmattor

Filtrera
 • Studsmattor
 • Studsmattor
 • Tillbehör för studsmattor
Specifikationer
Mått

72 produkter

Rektangulära Studsmattor Stratos Rectangular Trampoline 213x305cm + Safety Net
Populär

Stratos Rectangular Trampoline 213x305cm + Safety Net

Studsmatta, Rektangulär, Inkl. Skyddsnät

3 990 kr
Bygghemma
Hobbyhallen
i 8 butiker

Tre tips när du ska köpa studsmatta

Valet av storlek när du ska köpa studsmatta beror på flera olika faktorer, som exemelvis hur stor plats du har i trädgården eller där du har tänkt att studsmattan ska placeras. Tänk på att placera studsmattan på en plan yta utan några hinder i närheten.

En större hoppyta kan bidra till bättre studs om hopparen väger tillräckligt mycket, men det kan också ge helt motsatt effekt om hopparen väger för lite. Vet man dock med sig att det finns tillfällen då det kommer vara fler hoppare samtidigt – även om rekommendationen är att man ska hoppa ensam – kan det vara värt att investera i en något större modell.

Generellt kan man dela upp studsmattor i tre olika prisklasser: 

 • Budget: Oftast enklare och mindre robusta modeller som kan vara ett alternativ för dig som misstänker att studsmattan inte kommer användas allt för länge. Budgetmodeller kostar ofta mellan 3000-6500 kronor.

 • Mellan: Större och mer rejäla konstruktioner av studsmattor som har längre hållbarhet. Ett stort plus är att den lite högre prislappen oftast innebär ett högre säkerhetstänk. Dessa modeller får du betala mellan 6500-10 000 kronor för. 

 • Premium: Stora och välbyggda studsmattor som tål många års användning utan reparation. Modellernas genomtänkta design innebär också hög säkerhet. Premiummodeller rekommenderas för gymnasten eller för den som vill utveckla sin hoppning, och de har ett ungefärligt prisspann på 10 000-15 000 kronor. 

Olika modeller är byggda på olika sätt, men det finns några säkerhetsdetaljer som är extra viktiga att tänka på för att hoppningen ska ske så säkert som möjligt: 

 • Skyddsnät: För att förhindra att hopparen kan riskera att trilla av studsmattan är skyddsnät viktigt. Se till att det sitter på ordentligt och är förankrat, samt att öppningen går att stänga ordentligt. 

 • Vadderade stolpar: Minimera risken för olyckor med vadderade stolpar. Se även till att det inte sticker ut några skruvar eller liknande som man kan göra sig illa på. 

 • Kantskydd: Ett kantskydd är a och o för säker hoppning. Se till att skyddet täcker ramen, fjädrarna och fjäderfästena ordentligt. Det är också viktigt att skyddet är tillräckligt stötabsorberande. 

Sugen på att lära dig coola hopp och trick? Titta på instruktionsvideor här.

STUDSMATTA

Vanliga frågor

Det beror helt på hur mycket plats du har för studsmattan. Den ska med fördel placeras på en plan gräsyta där det inte finns några hinder i närheten, detta är särskilt viktigt om du väljer att köpa en modell utan skyddsnät. En större studsmatta är säkrare om det är fler än en som ska hoppa, eftersom krockrisken minskar.

Det finns olika storlekar på studsmattor, men om vi räknar på att du är ute efter en fullstor matta så kan du hitta modeller som kostar allt från tusenlappen till strax över 30 000 kronor. Idag säljs oftast studsmattor för att barnen ska ha den att studsa på i trädgården, och då är det många som hellre väljer en lågprisstudsmatta för några tusenlappar.

Det finns inte en studsmatta som är bäst för alla utan det beror på faktorer som till exempel hur stor studsmatta du har plats för och hur många personer mattan ska kunna rymma.

Annons
 • Bäst i test
 • Rea
 • Guider
 • Om oss