Stekpannor

Scanpan
Scanpan
Filtrera
Specifikationer
Hållbarhetsinformation
Mått

1000+ produkter

Stekpannor Scanpan CTX 28 cm
Bäst i test

Scanpan CTX 28 cm

Titan, Non-stick, Keramisk, Rostfritt stål

1 199 kr

Dyr men överlägsen stekpanna

Stekpannor Eva Solo Eva Trio 28 cm
-15%

Eva Solo Eva Trio 28 cm

Keramisk, Rostfritt stål, Aluminium

549 kr469 kr

2,6

Tre tips när du ska köpa stekpanna

Det finns grovt räknat två skolor när det kommer till stekpannor:

  • Gjutjärn eller kolstål. Rejäla stekpannor som med rätt skötsel kan hålla en hel livstid, samtidigt som de får väldigt jämn värme. Däremot blir de snabbt förstörda om du diskar dem fel eller lämnar dem fuktiga.

  • Non-stick. En rad olika material i en mängd olika prisklasser, men som förenklat kan klassas som en “vanlig” stekpanna. Oftast med beläggning som gör att maten inte fastnar, och är inte speciellt känslig för fukt (vissa kan till och med köras i diskmaskin). Däremot brukar hållbarheten variera ganska kraftigt.

En vanlig standardpanna räcker för det mesta, men stekpannor i olika storlekar gör det såklart enklare att fördela matlagningen. Gör det enklare att steka pannkakor.

Läs på och anpassa pannan efter det du oftast ska laga, helt enkelt.

I många fall kan de billigaste produkterna överraska med vad de faktiskt klarar av. I fallet med stekpannor har våra tester visat att det tyvärr inte stämmer. Allt från värmefördelning till stekyta är oftast katastrof bland de billigaste pannorna, men du behöver inte gå upp så blodigt i pris för att faktiskt få något rätt bra.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss