Hopfällbar Motionscyklar

Filtrera
Specifikationer
Mått

25 produkter

Hopfällbar Motionscyklar vidaXL X-bike
vidaXL Logotyp

vidaXL X-bike

Motionscykel, Display, Hopfällbar

1 575 kr
MOTIONSCYKEL

Vanliga frågor

Du kan cykla i princip hur länge du vill på din motionscykel, men det beror på vad du vill uppnå med ditt träningspass. Anpassa helt enkelt din träning efter din målsättning. Är du ute efter distansträning eller är det högintensiv träning som är målet? Tränar du högintensivt kan det räcka med 10 minuters intensiv cykling, men är du ute efter att bygga uthållighet på längre distanser bör du cykla längre.

Cykling bygger främst musklerna i underkroppen. Detta inkluderar:

  1. Glutealmusklerna, nämligen Gluteus Maximus, Gluteus Medius och Gluteus Minimus.
  2. Hamstring på baksidan av benet, som består av Biceps Femoris, Semitendinosus och Semimembranosus.
  3. Den stora quadriceps-muskeln på framsidan av låret, som är en samling av fyra muskler (Vastus Lateralis, Rectus Femoris, Vastus Medialis och Vastus Intermedialis).
  4. Ljumsken (adduktor)
  5. Vaderna (Gastrocnemius och Soleus) är också inblandade under cykling. Dem spelar dock mer en stödjande roll, eftersom kraften flyttas från quadriceps till fötterna.

Motionscyklar är mer lämpliga för lågintensiv konditionsträning, till skillnad från en spinningcykel, som är mycket mer stabil och byggd för att klara snabba positionsändringar och höga hastigheter.

En motionscykel upplevs ofta som mer bekväm att cykla på under längre pass, och det finns vanligtvis en träningsdator med ett antal träningsprogram att välja mellan. Vissa har även en plats för en surfplatta, vilket gör det lättare att titta på TV medan du cyklar.

Spinningcyklar är ofta byggda för att efterlikna riktiga racercyklar, vilket innebär att de har fler inställningsmöjligheter och en mycket smalare, styvare sadel.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss