1. Hem & Hushåll
 2. Hushållsapparater
 3. Kaffemaskiner
 4. Kaffebryggare
OBH Nordica Blooming

OBH Nordica Blooming

Kaffebryggare med Droppstopp, Diskmaskinsvänlig, 1690W, Kapacitet (Vattentank): 1.25 L, Kapacitet (Koppar): 10 Koppar, Bryggtid (min): 7 min, Engångsfilter Filtertyp 1x4, Sladdläng

Jämför pris från 990 kr till 1 395 kr
·

Placering 16 i Kaffebryggare

Liknande produkter

Tester

Här samlar vi tester, guider och produktomdömen så att du kan skapa dig en bild av vad andra tycker om produkten.

4,5/5
Läs hela testet

Omdömen

Berätta vad du tycker om produkten eller läs omdömen från medlemmar, fristående experter och andra webbplatser.

4.6

Baserat på 5 omdömen

 • 5

  60%

 • 4

  40%

 • 3

  0%

 • 2

  0%

 • 1

  0%

Kaffebryggaren - Lite utöver det vanliga

Om vi ska börja med att jämföra denna kaffebryggare mot den jag hade tidigare. En Electrolux för ca 500kr. I bryggläget utan blooming blir kaffet märkbart svagare vid samma mängd kaffe. Men i gengäld är denna kaffebryggare 1-2 minuter snabbare. Även smakmässigt tyckte jag bättre om den tidigare kaffebryggaren. Men nu är detta inte bara en vanlig kaffebryggare! Den har en funktion som kallas blooming. Vill du veta vad det innebär så finns Google men rent tekniskt så slutar maskinen att släppa ut vatten så att vattnet i filtret stannar länge i kaffet innan det rinner igenom. Jag tänkte själv att detta är nog en gimmick utan någon större påverkan på kaffet. Men jag blev positivt överraskad. Med blooming påslaget så kommer jag aldrig gå tillbaka mer. Smaken blir helt annorlunda och jag tycker själv att beskan minskas betydligt. Bryggtiderna: Med blooming 4 koppar: 2min 40 sek 10 koppar: 5 min 30 sek Utan blooming 4 koppar: 2min 10 sek 10 koppar: 5 min 30 sek Jag tycker det är klart godkänt med 10 koppar på under 6 minuter. Att tiden blir den samma vid 10 koppar tror jag beror på att vattnet "rinner ikapp" ju längre tid det går. Designmässig tycker jag att den ser helt ok ut. Den passar vårt kök. Den är lätt att hantera och har bra funktioner + Automatisk avstängning (Du kan alltså inte glömma kaffebryggaren på) + Droppstopp som håller tätt ( Glöm dock inte att öppna detta igen eftersom annars är det risk att filterhållaren blir full och att det då rinner över) + Startsspärr om vattenbehållaren är tom (Det går alltså INTE att råka starta kaffebryggaren av misstag så länge du inte fyllt behållaren med vatten) Den sista punkten gör att denna tryggt kan stå framme fast det finns två barn i huset som springer runt. Sammanfattningsvis så rekommenderar jag starkt denna kaffebryggare så länge du använder blooming-funktionen. Speciellt till de som har svårt med det beska i många kaffesmaker eftersom beskan minskar vid blooming.

Bra Bryggare!

Har använt den här bryggaren i några veckor och jag är på det stora hela mycket nöjd. Trots uppenbar designinspiration så är den snygg och känns gedigen och påkostad. Den brygger snabbt även vid stora mängder, tyvärr så låter den aningen högt men inget som stör om man inte har den i sovrummet. Kaffet blir riktigt bra dock så föredrar jag att inte använda blooming-funktionen för vanligt bryggkaffe då en snabbare genomrinning ger ett mindre beskt kaffe. När jag provade att använda nyrostade och nymalda bönor så gav funktionen ett fylligt och gott kaffe. Oklart om jag skulle klara ett blindtest dock… Alla delar går enkelt att hålla rent och extra plus att kannan är helt i glas vilket ger ett lyxigt intryck samtidigt som den är lätt att rengöra.

Ok kaffe på kort tid

Nu har jag testat kaffebryggaren under jul och nyår och börjar få in snitsen. Personligen vill jag ha starkt kaffe så efter första bryggningen var jag missnöjd och tyckte kaffet blev blaskigt trots bloomingfunktionen. Ökade på mängden kaffe till nästa bryggning med ett betydligt bättre resultat. Designmässigt är den kanske lite väl lik en konkurrent, men den är ju snygg så vad gör det? Uppskattar den rejäla glaskannan och att den har ett handtag av glas. Hoppas det håller i längden bara. Tidsmässigt upplever jag att kaffet blir klart snabbt, något längre tid när man använder blooming men inget som stör. Ljudmässigt puttrar den på litegrann så där får man se vad som händer när den använts ett tag. Mer positivt är att den är lätt att ta isär/plocka ihop och att diska. Uppskattar även droppstoppet som verkligen håller tätt! Kort och gott en helt ok kaffebryggare för alla som inte är ute efter en stark espresso.

Frågor och svar

Ställ en fråga om produkten och få svar från andra medlemmar.

Produktinformation

Lägsta pris på OBH Nordica Blooming är 990 kr, vilket är det billigaste priset just nu bland 3 jämförda butiker.

Jämför alla OBH Nordica Kaffebryggare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och kampanjer varje vecka. Läs om produktnyheter och trender, guider och produkttester som hjälper dig till en bättre affär!

Jag accepterar att via e-post få erbjudanden från PriceRunner, information om produktlanseringar och tävlingar. Du kan avregistrera dig när som helst. Läs mer i vår Integritetspolicy.