1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Billiga mobiler under 5 000 kr – här får du mest för pengarna

Zara Andrén

Om du söker en funktionell och billig telefon som ger valuta för pengarna, även om det inte nödvändigtvis är den senaste modellen, är detta tipsen för dig. Dessutom kan du fortfarande hålla dig till de mest populära märkena, då det finns prisvärda och billiga mobiler från både Samsung, Apple och OnePlus som alla kostar under 5 000 kr.

Billiga mobiler som levererar

Då de stora märkena ständigt lanserar nya modeller är det inte alltid helt lätt att veta vilken mobiltelefon en ska välja när det är dags att köpa nytt. Hur stor skillnad är det egentligen på den senaste modellen och äldre varianter? Är det alltid värt att köpa den senaste och isåfall lägga den extra slant som ofta skiljer?

Vilken mobil som passar dig beror såklart på vad du eftersöker och prioriterar. De nya lanseringarna kommer ju alltid med uppdateringar och uppgraderingar, men det är inte alltid de är märkbara för det vardagliga användandet. Om du klarar dig fint med en telefon som har en lagom mängd lagring, bra kamera och standardfunktioner, så går det att komma ner i pris. Detta framförallt då priset på äldre modeller ofta sjunker i samband med nya releaser.

Om du vill jämföra telefoner i alla prisklasser har vi gjort ett stort test av mobiltelefoner! Läs testet här.

Samsung Galaxy A14 64GB

Samsung Galaxy A14

En budgetmodell från Samsung som trots sitt blygsamma pris har en del trevliga funktioner. Du får till exempel en kamera med tre sensorer, en generöst stor 6,6-tumsskärm och en åttakärnig processor. Med andra ord bör den fungera alldeles utmärkt för att ta fina bilder och för att streama din favoritserie när du sitter på bussen. Om de dyrare telefonerna i Samsungs S-serie känns lite väl högt prissatta kan det här vara ett bra alternativ för dig.

Pris från: 1 567 kr
Jämför alla priser
OnePlus Nord 2 5G 128GB

OnePlus Nord 2 128GB

Uppföljaren till populära OnePlus Nord är precis som föregångaren en snabb och pålitlig telefon av hög kvalitet. Den levererar både prestanda, en schysst 6,4 tums Amoled-skärm och en kamera som tar bra bilder även i mörka förhållanden. Batteriet på 4500 mAh räcker länge, även vid mer krävande användning, och med 65W snabbladdning kan du gå från tomt till fullt batteri på strax över 30 minuter. Snittbetyget från användare ligger på 4,7/5.

Apple iPhone SE 64GB (2nd Generation)

Iphone SE 64GB

Även om den inte riktigt går att jämföra med de dyrare modellerna, så är Iphone SE prisvärd för dig som söker en liten, smidig och funktionell telefon som gör det den ska. Precis som i Iphone 11 har denna variant ett A13-chip, vilket också hjälper kameran på traven och ger riktigt bra bilder. Det som drar ner priset i denna variant är att det inte är någon högpresterare vad gäller kraft och prestanda, och även att lagringen ligger på 64 GB. Detta är valet för dig som vill ha en Appletelefon, men inte betala det annars så höga priset. Snittbetyget från användare ligger på 4,6/5, och den omnämns som en mycket prisvärd telefon som gör allt som en smartphone behöver göra. Sedan lanseringen våren 2020 har priset sänkts med ungefär en tusenlapp.

Motorola Moto G200 5G 128GB

Motorola Moto G200 5G 128GB

Även i Moto G200 får vi en prisvärd telefon med snygg design och mycket prestanda genom Snapdragon 888 Plus-chippet. Tillsammans med 8GB RAM ger det en snabb telefon, även vid spelande och användning av tyngre appar. En fördel är också den rejäla skärmen som med snabb uppdateringshastighet ger extra jämnhet, vilket också märks framförallt vid just spelande, och en avläsningsfrekvens av pekskärmen som säkerställer riktigt bra respons. Kameran är inte hundraprocentig i mörka förhållanden, men levererar riktigt bra och detaljrika bilder i övrigt.

Tips! Med funktionen "jämför" kan du alltid jämföra egenskaper och funktioner hos olika modeller. Du hittar den bredvid produktbilden.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss