• Rea
 • Guider
 • Om oss
 1. Start
 2. Ljud & Bild
 3. Hörlurar
 4. Gaming Headset Hörlurar

Gaming Headset Hörlurar

Filtrera
 • Hörlurar
 • Hörlurar
 • Tillbehör för hörlurar

1000+ produkter

Gaming Headset Hörlurar Apple AirPods Pro 2nd Generation with MagSafe Charging Case (USB‑C)
1000+ bevakar

Apple AirPods Pro 2nd Generation with MagSafe Charging Case (USB‑C)

4,6

Trådlösa, Mikrofon, Aktiv brusreducering, Bluetooth

2 726 kr
NetOnNet
CyberPhoto
i 53 butiker
GAMINGHEADSET

Vanliga frågor

Ett bra headset för gaming beror på vilka krav du har, och de varierar sannolikt beroende på vilka spel du spelar.

Om du till exempel spelar mycket Counter-Strike: Global Offensive kan det vara värt att överväga ett headset som kan simulera 7.1-surroundljud för att ge dig en mer exakt ljudbild av var din motståndare befinner sig.

Det är också viktigt att komma ihåg att pris och kvalitet vanligtvis hänger ihop. Även om vissa billigare headset kan göra jobbet är det ofta värt det att investera i alla fall 800 kronor på lång sikt. På så sätt får du högkvalitativt ljud, bra material och en produkt som är byggd för att hålla i många år.

Innan du köper ett headset för spel finns det några saker som är värda att tänka på. Vi har sammanställt en liten checklista med frågor som du bör ställa dig själv:

 • Behöver jag dedikerat surroundljud? Många moderna spel simulerar redan surroundljud, men med ett 7.1-headset får du en mer exakt upplevelse. Det är särskilt bra för personer som spelar first player shooter, alltså spel där man skjuter i förstaperson.

 • Hur mycket väger headsetet? Headsets varierar mycket i vikt. Om headsetet väger mer än 400 gram kan det kännas tungt på huvudet.

 • Sitter headsetet bekvämt? Många gamers tillbringar mycket tid framför datorn eller konsolen, så det är viktigt att headsetet är bekvämt i många timmar åt gången och inte trycker för hårt på öron eller tinningar.

 • Hur hög är impedansen? Så länge headsetet är under 45 ohm bör du inte ha några problem. De flesta spelheadsets har en effekt på mellan 32 och 37 ohm. Impedansen påverkar vilka enheter headsetet kan köras ihop med, eftersom de måste vara kompatibla. Det finns headsets som går upp till >200 ohm, och de kräver vanligtvis en egen förstärkare.

 • Ska det vara en sluten eller öppen konstruktion? Den slutna konstruktionen släpper varken in eller ut ljud från headsetet, så att du inte störs när du spelar. Ett öppet headset har vanligtvis ett lite mer naturligt ljud, men släpper också in ljud.

Det finns flera tillverkare på marknaden i dag som är otroligt kvalitetsmedvetna när det gäller headsets. Detta är några märken som är särskilt värda att nämna:

Naturligtvis är det lite av en smaksak vad du föredrar, men om du väljer ett gamingheadset från något av dessa företag kan det inte bli fel.

(Inget av dessa företag har gjort något för att nämnas här. Detta är enbart författarens åsikt efter mer än 20 år av spelande som en seriös hobby).

Annons