Automatisk rengöring Espressomaskiner

Upp till 5 000 kr
Filtrera
Specifikationer
Funktioner
Mått

200+ produkter

Automatisk rengöring Espressomaskiner DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117
4,5/5

DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117

Espressomaskin med kaffekvarn, mjölkskummare, Droppbricka, Termoblock, Avtagbar vattentank, 1450W, Kapacitet: 1.8 L, Kapacitet (koppar): 2 Koppar, Återanvändbart, Färg: Vit, Silver, Svart

3 399 kr

4,6

Melitta Barista TS Smart
Bäst i test

Melitta Barista TS Smart

Espressomaskin med kaffekvarn, mjölkskummare, Avtagbar vattentank, Display, 1450W, Kapacitet: 1.8 L, Kapacitet (koppar): 2 Koppar, Återanvändbart, Färg: Svart, Silver

9 590 kr

Lättanvänd, smart och högkvalitativ modell för den kräsna kaffeälskaren

ESPRESSOMASKINER

Vanliga frågor

I vissa espressobryggare finns det idag kalkfilter som filtrerar bort kalket automatiskt, det gör att du inte behöver oroa dig för ansamlingar utan enbart bör byta filtret när det är gammalt. Men har man inte det får man göra det själv. Ett av de vanligaste knepen är då att man använder sig av ättiksprit, denna hittar du i din lokala matbutik.

  1. Töm tanken på kvarvarande vatten och löst kalk.
  2. Ha i 1 del ättiksprit och 5-6 delar vatten.
  3. Kör igenom maskinen en gång som du gör när du brygger espresso.
  4. Därefter tömmer du tanken och kör igenom maskinen 2-3 gånger med vanligt vatten så att smaken av ättikan försvinner.

En espressomaskin kan hålla i årtionden om den underhålls på rätt sätt. Så länge det är bra byggkvalitet och du sköter om maskinen lär den hålla länge. Struntar du däremot i att underhålla den så kommer den hålla mycket kortare tid, detsamma gäller om man köper en espressomaskin med dålig byggkvalitet.

Espressomaskiner finns i många olika former och format, och inte minst i olika prisklasser. Vilken du köper beror på din budget och dina preferenser. Hur bra espresso maskinerna gör, hur enkla de är att rengöra och hur länge de håller är sådant som påverkar köpbeslutet. Kolla gärna in vårt test av espressomaskiner för att hitta den modell som passar dina behov bäst.

Tre tips när du ska köpa Espressomaskin

Vill du sköta jobbet själv eller vill du hellre bara kunna trycka på en knapp för att få din kaffekopp? Det finns tre olika sorters espressomaskiner som kräver olika mycket av dig som användare. 

  • Manuell espressomaskin: En maskin för den som gärna lägger tid på kaffe och som vill sköta allt jobb själv. 

  • Halvautomatisk espressomaskin: Den här modellen har automatiserad vattentemperatur och vattentryck, och har ofta en manuell ångarm för mjölkdrycker. Kaffet mals i en separat kaffekvarn, du väljer vattenmängd och har full kontroll över din kaffedryck. 

  • Helautomatisk espressomaskin: För den som vill få en kopp kaffe med endast ett knapptryck. Helautomatiska modeller har även oftast integrerade mjölksystem för t.ex. latte och cappuccino, automatiskt rengöringssystem och andra smarta funktioner som ger användaren minimalt med arbete.

När det gäller de flesta espressomaskiner får du räkna med att de kommer kräva lite utrymme i hemmet. Det finns dock modeller som är mindre än andra, så ha det i åtanke när du ska välja espressomaskin.

Storleken på maskinen brukar även påverka maskinens kapacitet. Bor du i ett hushåll på fyra kaffedrickande personer rekommenderas exempelvis att du väljer en maskin där vattentanken är på minst 1800 ml. Detta för att ni ska slippa fylla på den stup i kvarten.

Manuella espressomaskiner brukar oftast inte har några särskilda egenskaper eller funktioner förutom koppvärmare, men när det gäller halv- och helautomatiska modeller kan de skilja sig åt lite. Många maskiner har till exempel automatisk avkalkning, det vill säga att maskinen säger till när det är dags för avkalkning. Andra modeller har tillhörande smarta appar som du kan styra maskinen från. Innan du köper en maskin är det därför bra att fundera på vilka behov du har. 

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.