Rutschkanor Lekplats

Filtrera
Specifikationer
Hållbarhetsinformation
Mått

100+ produkter

Rutschkanor Lekplats Jungle Gym Slide 220cm
Trendande

Jungle Gym Slide 220cm

Från 3 år, Max 50 kg

779 kr

Tre tips när du ska köpa lekplats

Barn gillar olika saker olika dagar och växer också ifrån vissa typer av lekplatsutrustning. Har du flera barn eller vill framtidssäkra så är en blandning av olika typer av utrustning säkrast.

  • Rutschkanor är uppskattade av barn i nästan alla åldrar. Rutschkanorna hör ibland till en klätterställning, men det finns även fristående modeller. Då de oftast är byggda i plast så blir de också förhållandevis lätta. Se därför till att en fristående rutschkana står stadigt där den ska placeras, eller försök förankra den på något sätt.

  • Klätterställningar finns i många mer eller mindre avancerade utföranden. För klätterställningar som är högre så bör man kontrollera att stegar och trappor är av en typ som barnet klarar av att ta sig både upp och ned för utan att riskera att skadas. Det kan även vara en god idé att placera sand under en klätterställning, så att eventuella fall dämpas.

  • Gungställning: Det finns gungställningar med endast en gunga, och dessa är ofta prisvärda och passar bra för ett yngre ensamt barn. Men har barnen blivit något äldre och börjat få vänner så kommer de garanterat att komma på besök. Då är en gungställning med flera gungor ett givet alternativ. Dessutom kan även föräldrarna vara med och gunga.

  • Sandlådor är alltid uppskattade av de minsta. Vissa sandlådor kommer med lock, vilket kan vara bra om man vill undvika nedfallande löv och att grannens katt använder den som toalett. Det finns även varianter med små bänkar som gör att barnen slipper sitta direkt på sanden medan de gräver.

Innan du klickar hem en hel lekplats, fundera över vilken typ av lekplats du vill skapa. Vill du ha en som känns naturlig, diskret och äventyrlig? Satsa på omålat naturmaterial. Är du istället ute efter en barnvänlig färgexplosion? Då är målade och färgglada komponenter roligt.

Barn blir äldre och familjen kan förstås också bli större, och det är med andra ord vettigt att planera framåt när man ändå är igång och anlägger en lekplats hemma. Gör en skiss och förbered för en eventuell utökning av utrustningen.

Vill du ha mer inspiration? Här hittar du förslag på hur du kan skapa en rolig lekplats i trädgården.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss