Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy
  1. Modernum Motortillbehör

Modernum Motortillbehör

Relaterat hos våra butiker

Batteriladdare Smart 60

Batteriladdare Smart 60

Laddaren är helt självgående. Inga inställningar behöver göras för batterityp, storlek eller omgivningstemperatur för att uppnå optimal laddning. SMART 60 startar sin laddning automatiskt i den stund den ansluts, utan ett enda knapptryck.NyckelfunktionerEnkelhet – laddaren är helt automatiskECO SMART-laddning – hög verkningsgradAnvändarsäker – plug'n'playTemperaturreglering – laddningen anpassas till temperaturförhållandenaECO SMART laddning - Hög verkningsgrad hos laddaren minskar energiförluster. Laddningseffektiviteten hos SMART är upp till 10% bättre än andra tillgängliga motsvarande laddare. SMART uppfyller dom tuffaste miljökraven för laddare (satta av Kaliforniens energikommission) för de vanligaste batteritypernaAtt ladda ett batteri ska kännas lika bekvämt som att ladda en mobiltelefon, dvs det ska bara vara att ansluta laddaren och vara trygg med att laddningen sker på bästa sätt, ”plug'n'play”.Ett kallt batteri förutsätter högre laddspänning än ett varmt. SMART 60 har en inbyggd temperaturgivare som automatiskt kopplas till batteriet så att laddaren utan några knapptryckningar ger en optimerad laddning för alla temperaturer. Det är speciellt viktigt vid underhållsladdning av ett kallt batteri. Rätt laddning ger batteriet en ökad livslängd.SMART laddaren har unika steg som du bara finner i dyra proffsladdare.

848 kr
907 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Batteriladdare Smart 110

Batteriladdare Smart 110

Laddaren är helt självgående. Inga inställningar behöver göras för batterityp, storlek eller omgivningstemperatur för att uppnå optimal laddning. SMART 110 startar sin laddning automatiskt i den stund den ansluts, utan ett enda knapptryck.NyckelfunktionerEnkelhet – laddaren är helt automatiskECO SMART-laddning – hög verkningsgradAnvändarsäker – plug'n'playTemperaturreglering – laddningen anpassas till temperaturförhållandenaECO SMART laddning - Hög verkningsgrad hos laddaren minskar energiförluster. Laddningseffektiviteten hos SMART är upp till 10% bättre än andra tillgängliga motsvarande laddare. SMART uppfyller dom tuffaste miljökraven för laddare (satta av Kaliforniens energikommission) för de vanligaste batteritypernaAtt ladda ett batteri ska kännas lika bekvämt som att ladda en mobiltelefon, dvs det ska bara vara att ansluta laddaren och vara trygg med att laddningen sker på bästa sätt, ”plug'n'play”.Ett kallt batteri förutsätter högre laddspänning än ett varmt. SMART 110 har en inbyggd temperaturgivare som automatiskt kopplas till batteriet så att laddaren utan några knapptryckningar ger en optimerad laddning för alla temperaturer. Det är speciellt viktigt vid underhållsladdning av ett kallt batteri. Rätt laddning ger batteriet en ökad livslängd.SMART laddaren har unika steg som du bara finner i dyra proffsladdare.

1 398 kr
1 457 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Matlådevärmare 24V - Minibar One - Enkelugn

Matlådevärmare 24V - Minibar One - Enkelugn

MiniBar One är en matlådevärmare/enkelugn som fungerar utmärkt för rörligt bruk. MiniBar är en robust konstruktion helt i rostfri plåt. Anslutningskabeln är 1,2 meter lång med en stickpropp för cigarettuttaget. Fordon med 24 volts el-system kan liksom båtar. husvagnar, traktorer etc sakna tändare. Då kan istället sladdlampsuttag användas, typ Bosch och Hella. Denna matlådevärmare ligger på 24-volt och har en mycket låg effekt-förbrukning på endast 50 watt. Den låga effektförbrukningen gör att du även kan värma matlådor medan bilen är avstängd. Enligt rekommendation från tillverkaren bör dock aldrig ugnen vara på mer än 2 timmar när motorn är avslagen då det riskerar att göra bilen svårstartad. (Under vintertid bör du även ta hänsyn till batteriets kondition och utetemperatur.) Uppvärmningstiden är ca. 30 minuter, lite varierande beroende på typ av mat och mängd. Ta för vana att alltid ställa in matlådan INNAN du startar strömmen men också bryta strömmen INNAN du tar ut din matlåda igen, det spar på på strömmen och ugnen skall inte användas utan att en matlåda med mat finns i matlådevärmaren. Det ingår ingen matlåda i priset utan de köps till separat. Vi rekommenderar alltid den rostfria matlådan till MiniBar.

1 715 kr
1 774 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Analog Lightning 3025 Minus

Analog Lightning 3025 Minus

Analog Lightning är Modernums uppföljare till de extraljuskablage de sålt under många år. Kablagen är enkla att montera och självklart anpassade för dagens moderna bilar.Svenska Modernum utvidgar nu sin Lightningfamilj av extraljuskablage. De förbättrade och uppfräschade kablagen Analog Lightning 3025 Plus/Minus och Analog Lightning Reverse 2025 Plus är avsedda för extraljus eller backljus. Satserna inkluderar även DT-kontakter för en enkel anslutning till moderna LED-ljus.Likt sina föregångare passar dessa analoga satser perfekt till bilen där det går att hitta en analog signal ute vid ljusen. Du får alltid en komplett monteringsfärdig sats och en fordonsanpassad produkt designad för att ge ljusen rätt förutsättningar att lysa optimalt.Enkel att montera.Komplett kablage, allt är med i satsen.Genererar inga felkoder.Hög kvalité, alla kablar är fordonsanpassade.Hanterar rak eller pulsad (PWM) signal.

1 434 kr
1 493 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Matlådevärmare 24V - Minibar Two - Dubbelugn

Matlådevärmare 24V - Minibar Two - Dubbelugn

MiniBar One är en matlådevärmare/dubbelugn med plats för två stycken matlådor, fungerar utmärkt för rörligt bruk. MiniBar är en robust konstruktion helt i rostfri plåt. Anslutningskabeln är 1,2 meter lång med en stickpropp för cigarettuttaget. Fordon med 24 volts el-system kan liksom båtar, husvagnar, traktorer etc sakna tändare. Då kan istället sladdlampsuttag användas, typ Bosch och Hella. Denna matlådevärmare ligger på 24-volt och har en mycket låg effekt-förbrukning på endast 100 watt. Den låga effektförbrukningen gör att du även kan värma matlådor medan bilen är avstängd. Enligt rekommendation från tillverkaren bör dock aldrig ugnen vara på mer än 1 timme när motorn är avslagen då det riskerar att göra bilen svårstartad. (Under vintertid bör du även ta hänsyn till batteriets kondition och utetemperatur.) Uppvärmningstiden är ca. 30 minuter, lite varierande beroende på typ av mat och mängd. Ta för vana att alltid ställa in matlådan INNAN du startar strömmen men också bryta strömmen INNAN du tar ut din matlåda igen, det spar på på strömmen och ugnen skall inte användas utan att minst en matlåda med mat finns i matlådevärmaren. Det ingår ingen matlåda i priset utan de köps till separat. Vi rekommenderar alltid den rostfria matlådan till MiniBar.

2 540 kr
2 599 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Modernum SMART Pro 1230 show-room

Modernum SMART Pro 1230 show-room

Med hjälp av Modernums showroom-laddare SMART Pro 1230 är bilen alltid redo! Med avancerad switch-teknik och livskraftig kapacitet är denna smidiga och lättmonterade laddare det självklara valet för professionell laddning i bilhallen.NyckelfunktionerExtremt enkel och användarvänligIP 67/li>Avancerad switch-teknik/li>Slittåligt aluminiumhölje/li>Ingen fläkt/li>Lättplacerad/li>Gnistfri och kortslutningssäkerModernums showroom-laddare SMART Pro är både kompakt och kraftfull. Detta gör att den passar utmärkt till underhållsladdning av bilar i bilhallar, så de alltid är laddade och startklara. Laddarens fem meter långa kablar gör att den enkelt kan placeras under bilen utom synhåll för besökare.Monteringen av Modernums showroom-laddare är enkel och den går att använda såväl inom- som utomhus. Laddaren har inga knappar, vilket gör den extra lämplig för bilhallen. Detta innebär att inga manuella inställningar krävs och efter ett eventuellt strömavbrott slås laddaren automatiskt på igen. Med sin smidiga design och starka kapacitet är Modernums showroom-laddare SMART Pro tillverkad för att leva upp till dina förväntningar.

4 898 kr
4 957 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Modernum SMART Pro 2420

Modernum SMART Pro 2420

Smart Pro laddaren är avsedd för både fritt ventilerade- (Wet) och ventilreglerade- (Dry) blysyra batterier inklusive AGM/GelLaddaren är liten och kompakt och kan därför ofta monteras i direkt anslutning till batteriet i fordonet.Laddaren, som arbetar med avancerad switch-teknik, ansluts till ett vanligt uttag, den inbyggda mikrocontrollern styr sedan laddningen enligt en programmerad laddningskurva.Under laddningen visas laddningsförloppet med en statusindikering, lysdiod, på laddarens panel.Mikroprocessorn övervakar också laddningen med avseende på laddningstid och temperatur i laddaren för att kunna begränsa laddningen t.ex. vid fel på celler eller vid otillräcklig avkylning av laddaren.LaddningskurvorFunktionalitetUppladdning startar efter några sekunder och statusindikeringen, Gul lysdiod, tändsNär endast Grön lysdiod är tänd är batteriet klart att användas. Underhållsladdning sker så länge batteriet är anslutet. Röd lysdiod tänds vid fel enligt tabell nedan.Omstart av laddaren sker genom att bryta och sluta nätinkopplingen eller att batteriet kopplas ifrån och ansluts igen.Vissa batteriladdare har temperatursensor (Se specifikation) för kompensering av laddningsförloppet.Temperaturgivare finns iså fall monterad i minus kabelskon. Hela laddningsförloppet sker därför med kompensation till omgivningstemperaturFelsökning och serviceInstallation och serviceSmart Pro laddaren är avsedd för såväl inomhus som utomhusbrukDen kan användas liggande på bord, upphängd på vägg, eller inbyggd i fordon.Laddaren kan installeras fast till batteriet eller med godkänd handske/batteriklämmaPlacera laddaren så att lufttillförsel inte blockeras. Är omgivningstemperaturen för hög (> 40° C) eller cirkulationen dålig kan uteffekten reduceras.Vid väggmontering och inbyggnad bör laddaren placeras vertikalt för att säkerställa en god konvektion/kylning. Batteriladdarens hölje under drift når temperaturer över 41° C och skall vid ombordmontering i hjälpmedelsfordon/rullstol monteras ber...

4 548 kr
4 607 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Modernum SMART Pro 245

Modernum SMART Pro 245

Smart Pro laddaren är avsedd för både fritt ventilerade- (Wet) och ventilreglerade- (Dry) blysyra batterier inklusive AGM/GelLaddaren är liten och kompakt och kan därför ofta monteras i direkt anslutning till batteriet i fordonet.Laddaren, som arbetar med avancerad switch-teknik, ansluts till ett vanligt uttag, den in-byggda mikrocontrollern styr sedan laddningen enligt en programmerad laddningskurva.Under laddningen visas laddningsförloppet med en statusindikering, lysdiod, på laddarens panel.Mikroprocessorn övervakar också laddningen med avseende på laddningstid och tempera-tur i laddaren för att kunna begränsa laddningen t.ex. vid fel på celler eller vid otillräcklig avkylning av laddaren.LaddningskurvaFunktionalitetUppladdning startar efter några sekunder och statusindikeringen, Gul lysdiod, tänds.När endast Grön lysdiod är tänd är batteriet klart att användas. Underhållsladdning sker så länge batteriet är anslutet. Röd lysdiod tänds vid fel enligt tabell nedan.Omstart av laddaren sker genom att bryta och sluta nätinkopplingen eller att batteriet kopplas ifrån och ansluts igen.Vissa batteriladdare har temperatursensor (Se specifikation) för kompensering av laddningsförloppet.Temperaturgivare finns iså fall monterad i minus kabelskon. Hela laddningsförloppet sker därför med kompensation till omgivningstemperaturFelsökning och serviceInstallationSmart Pro laddaren är avsedd för såväl inomhus som utomhusbruk.Den kan användas liggande på bord, upphängd på vägg, eller inbyggd i fordon.Laddaren kan installeras fast till batteriet eller med godkänd handske/batteriklämma.Placera laddaren så att lufttillförsel inte blockeras. Är omgivningstemperaturen för hög (> 40° C) eller cirkulationen dålig kan uteffekten reduceras.Vid väggmontering och inbyggnad bör laddaren placeras vertikalt för att säkerställa en god konvektion/kylning. Batteriladdarens hölje under drift når temperaturer över 41° C och skall vid ombordmontering i hjälpmedelsfordon/rullstol monteras beröringsfr...

1 968 kr
2 027 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Modernum SMART Pro 2410

Modernum SMART Pro 2410

Modernums svensktillverkade kraftfulla batteriladdare är användarvänlig. Laddaren optimerar laddningsprocessen helt automatiskt, det finns inte en knapp eller inställning som behöver göras av användaren. SMART Pro 2410 tar hänsyn till såväl typ av batteri som storlek på batteri. Laddaren kan användas professionellt till flera uppladdningar efter varandra och hela tiden ge bästa möjliga laddning utan att tappa kraft. Den höga IP-klassen gör det möjligt att använda laddaren i tuffa miljöer. Den unika temperatursensorn optimerar laddningen för varje förekommande omgivningstemperatur, vilket alltid ger bästa möjliga laddning och därmed livslängd på batteriet. Laddaren som är fläktlös, men likväl sval, är byggd i en robust aluminiumkapsling med handtag som underlättar under användandet. 25-250 Ah(max 500Ah)

3 598 kr
3 657 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Modernum SMART Pro 12100

Modernum SMART Pro 12100

Perfekt för verkstäder som behöver en liten, kompakt och kraftfull batteriladdare. Med den senaste switch-tekniken är SMART Pro 12100 det självklara valet när kravet är snabb och säker laddning.Nyckelfunktioner100A, 120A i peakPower supply läge (boost function)Liten och lätt att installeraExtremt användarvänligPolaritetsskyddadGnistfriKortslutningssäkerTemperaturkompenseradSäker att användaKompakt metallkapslingModernums verkstadsladdare SMART Pro 12100 ger kontinuerligt 100A och levererar en peak-ström på 120A. Den är enkel att ställa in på rätt batterityp eller power supply läge och laddaren har dessutom en boost power supply funktion som ger 14,6V.Att laddaren är liten, lätt och kompakt gör den både lätt att använda och att flytta runt. För högsta säkerhet är den självfallet både polaritetsskyddad och kortslutningssäker. Laddaren levereras med kraftiga batteriklämmor och dubbelisolerade kablar.

16 798 kr
16 857 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Matlådevärmare 24V - AutoMat 1500 - Dubbelugn

Matlådevärmare 24V - AutoMat 1500 - Dubbelugn

AutoMat 1500 är en matlådevärmare/dubbelugn med plats för två matlådor som du kan permanent bygga in i bilen eller använda som mobil matlådevärmare som du tar med dig dit du ska. AutoMat är en robust konstruktion med en mörkgrå glasfiberarmed temoplast och ugnsbotten av aluminium. Utrustad med strömbrytare och kontrollampa på sidan av luckan, detta gör det enkelt att se vilken av ugnarna som är igång. (Starta aldrig båda ugnarna om du endast ska värma en matlåda.) Anslutningskabeln är 1,2 meter lång med en stickpropp för cigarettuttaget, kan tas bort vid fast montering. Fordon med 24 volts el-system kan liksom båtar. husvagnar, traktorer etc sakna tändare. Då kan istället sladdlampsuttag användas, typ Bosch och Hella. Denna matlådevärmare ligger på 24-volt och har en mycket låg effekt-förbrukning på endast 100 watt när båda ugnarna är igång. Den låga effektförbrukningen gör att du även kan värma matlådor medan bilen är avstängd. Enligt rekommendation från tillverkaren bör dock ugnen aldrig vara på mer än 1 timme när motorn är avslagen då det riskerar att göra bilen svårstartad. (Under vintertid bör du även ta hänsyn till batteriets kondition och utetemperatur.) Uppvärmningstiden är ca. 30 minuter, lite varierande beroende på typ av mat och mängd. Ta för vana att alltid ställa in matlådan INNAN du startar strömmen men också bryta strömmen INNAN du tar ut din matlåda igen, det spar på på strömmen och ugnen skall inte användas utan att en matlåda med mat finns i matlådevärmaren. I priset ingår även matlådor i aluminium.

1 995 kr
2 054 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Modernum SMART Pro 122460

Modernum SMART Pro 122460

Modernum Smart Pro är utvecklad för både mobil och stationär användning för att ladda alla typer av blybatterier. Laddaren har tre typer av inställningar för daglig användning i verkstäder och när du är ute i tjänst:Helautomatisk laddning av 12V blybatterier (öppen cell, GEL, AGM)Helautomatisk laddning av 24V blybatterier (öppen cell, GEL, AGM)Strömförsörjning funktion för att leverera batterier som har tagits bort från bilenBatterierna laddas helt automatiskt och övervakas av en mikroprocessor med trestegs IU1oU2 laddningskarakteristik för optimal och skonsam behandling av batterierna. När du har anslutit batteriet, kan laddnings parametrar för batteriet justeras genom att välja typ av batteri (standard eller gel/AGM).Orange LED indikerar den inställda laddningsfunktionenGrön LED indikerar underhålls laddningRöd LED indikerar felLaddning med konstant ström (I-fas, orange lysdiod tänds)Den maximala laddningsströmmen används för att ladda batteriet, beroende på sitt laddningstillstånd status, i syfte att lagra så mycket energi så snabbt som möjligt i batteriet. När huvudladdningsspänning har nåtts (14,4 (28,8) till 14,7 (29,4) V, beroende på vilken typ av batteri) övergår laddaren till nästa fas av laddning.Laddning med konstant spänning (U1-fas, orange lysdiod tänd)Batteriet blir fulladdat i denna fas. Spänningen hålls till 14,4 (28,8) V (Gel/AGM) eller 14,7 (29,4) V (standard). När laddningen ökar, minskar strömmen kontinuerligt och närmar sig en undre gräns som beror på typen och storleken på batteriet. Så snart det sjunker under detta värde eller överstiger definierat tidsintervall växlar laddningen till fas 3.Underhållsladdning med reducerad spänning (U2-fas, grön LED lyser)Laddspänning är reducerad till 13.6V/27.2V (vid GEL/AGM) eller 13.8V/27.6V (vid Standard) för att underhålla batterispänningen under en obegränsad tid. Detta bibehåller batteriets spänning och förhindrar självurladdning.

15 798 kr
15 857 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Modernum SMART Pro 1230

Modernum SMART Pro 1230

Smart Pro laddaren är avsedd för både fritt ventilerade- (Wet) och ventilreglerade- (Dry) blysyra batterier inklusive AGM/GelLaddaren är liten och kompakt och kan därför ofta monteras i direkt anslutning till batteriet i fordonet.Laddaren, som arbetar med avancerad switch-teknik, ansluts till ett vanligt uttag, den inbyggda mikrocontrollern styr sedan laddningen enligt en programmerad laddningskurva.Under laddningen visas laddningsförloppet med en statusindikering, lysdiod, på laddarens panel.Mikroprocessorn övervakar också laddningen med avseende på laddningstid och temperatur i laddaren för att kunna begränsa laddningen t.ex. vid fel på celler eller vid otillräcklig avkylning av laddaren.LaddningskurvorFunktionalitetUppladdning startar efter några sekunder och statusindikeringen, Gul lysdiod, tändsNär endast Grön lysdiod är tänd är batteriet klart att användas. Underhållsladdning sker så länge batteriet är anslutet. Röd lysdiod tänds vid fel enligt tabell nedan.Omstart av laddaren sker genom att bryta och sluta nätinkopplingen eller att batteriet kopplas ifrån och ansluts igen.Vissa batteriladdare har temperatursensor (Se specifikation) för kompensering av laddningsförloppet.Temperaturgivare finns iså fall monterad i minus kabelskon. Hela laddningsförloppet sker därför med kompensation till omgivningstemperaturFelsökning och serviceInstallation och serviceSmart Pro laddaren är avsedd för såväl inomhus som utomhusbrukDen kan användas liggande på bord, upphängd på vägg, eller inbyggd i fordon.Laddaren kan installeras fast till batteriet eller med godkänd handske/batteriklämmaPlacera laddaren så att lufttillförsel inte blockeras. Är omgivningstemperaturen för hög (> 40° C) eller cirkulationen dålig kan uteffekten reduceras.Vid väggmontering och inbyggnad bör laddaren placeras vertikalt för att säkerställa en god konvektion/kylning. Batteriladdarens hölje under drift når temperaturer över 41° C och skall vid ombordmontering i hjälpmedelsfordon/rullstol monteras ber...

4 548 kr
4 607 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Matlådevärmare 12V - AutoMat 750 - Enkelugn

Matlådevärmare 12V - AutoMat 750 - Enkelugn

AutoMat 750 är en matlådevärmare/enkelugn som du kan permanent bygga in i bilen eller använda som mobil matlådevärmare som du tar med dig dit du ska. AutoMat är en robust konstruktion med en mörkgrå glasfiberarmed temoplast och ugnsbotten av aluminium. Utrustad med strömbrytare och kontrollampa på sidan av luckan. Anslutningskabeln är 1,2 meter lång med en stickpropp för cigarettuttaget, kan tas bort vid fast montering. Denna matlådevärmare ligger på 12-volt och har en mycket låg effekt-förbrukning på endast 50 watt. Den låga effektförbrukningen gör att du även kan värma matlådor medan bilen är avstängd. Enligt rekommendation från tillverkaren bör dock aldrig ugnen vara på mer än 2 timmar när motorn är avslagen då det riskerar att göra bilen svårstartad. (Under vintertid bör du även ta hänsyn till batteriets kondition och utetemperatur.) Uppvärmningstiden varierar beroende på vilken mat du värmer, men räkna med ca 30 minuter för en full matlåda. Ta för vana att alltid ställa in matlådan INNAN du startar strömmen men också bryta strömmen INNAN du tar ut din matlåda igen, det spar på på strömmen och ugnen skall inte användas utan att en matlåda med mat finns i matlådevärmaren. I priset ingår även en matlåda i aluminium.

1 445 kr
1 504 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Matlådevärmare 24V - AutoMat 750 - Enkelugn

Matlådevärmare 24V - AutoMat 750 - Enkelugn

AutoMat 750 är en matlådevärmare/enkelugn som du kan permanent bygga in i fordonet eller använda som mobil matlådevärmare som du tar med dig dit du ska. AutoMat är en robust konstruktion med en mörkgrå glasfiberarmed temoplast och ugnsbotten av aluminium. Utrustad med strömbrytare och kontrollampa på sidan av luckan. Anslutningskabeln är 1,2 meter lång med en stickpropp för cigarettuttaget, kan tas bort vid fast montering. Fordon med 24 volts el-system kan liksom båtar. husvagnar, traktorer etc sakna tändare. Då kan istället sladdlampsuttag användas, typ Bosch och Hella. Denna matlådevärmare ligger på 24-volt och har en mycket låg effekt-förbrukning på endast 50 watt. Den låga effektförbrukningen gör att du även kan värma matlådor medan fordonet är avstängt. Enligt rekommendation från tillverkaren bör dock aldrig ugnen vara på mer än 2 timmar när motorn är avslagen då det riskerar att göra fordonet svårstartad. (Under vintertid bör du även ta hänsyn till batteriets kondition och utetemperatur.) Uppvärmningstiden är ca. 30 minuter, lite varierande beroende på typ av mat och mängd. Ta för vana att alltid ställa in matlådan INNAN du startar strömmen men också bryta strömmen INNAN du tar ut din matlåda igen, det spar på på strömmen och ugnen skall inte användas utan att en matlåda med mat finns i matlådevärmaren. I priset ingår även en matlåda i aluminium.

1 445 kr
1 504 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Modernum SMART Pro 127

Modernum SMART Pro 127

Smart Pro laddaren är avsedd för både fritt ventilerade- (Wet) och ventilreglerade- (Dry) blysyra batterier inklusive AGM/GelLaddaren är liten och kompakt och kan därför ofta monteras i direkt anslutning till batteriet i fordonet.Laddaren, som arbetar med avancerad switch-teknik, ansluts till ett vanligt uttag, den in-byggda mikrocontrollern styr sedan laddningen enligt en programmerad laddningskurva.Under laddningen visas laddningsförloppet med en statusindikering, lysdiod, på laddarens panel.Mikroprocessorn övervakar också laddningen med avseende på laddningstid och tempera-tur i laddaren för att kunna begränsa laddningen t.ex. vid fel på celler eller vid otillräcklig avkylning av laddaren.LaddningskurvaFunktionalitetUppladdning startar efter några sekunder och statusindikeringen, Gul lysdiod, tänds.När endast Grön lysdiod är tänd är batteriet klart att användas. Underhållsladdning sker så länge batteriet är anslutet. Röd lysdiod tänds vid fel enligt tabell nedan.Omstart av laddaren sker genom att bryta och sluta nätinkopplingen eller att batteriet kopplas ifrån och ansluts igen.Vissa batteriladdare har temperatursensor (Se specifikation) för kompensering av laddningsförloppet.Temperaturgivare finns iså fall monterad i minus kabelskon. Hela laddningsförloppet sker därför med kompensation till omgivningstemperaturFelsökning och serviceInstallationSmart Pro laddaren är avsedd för såväl inomhus som utomhusbruk.Den kan användas liggande på bord, upphängd på vägg, eller inbyggd i fordon.Laddaren kan installeras fast till batteriet eller med godkänd handske/batteriklämma.Placera laddaren så att lufttillförsel inte blockeras. Är omgivningstemperaturen för hög (> 40° C) eller cirkulationen dålig kan uteffekten reduceras.Vid väggmontering och inbyggnad bör laddaren placeras vertikalt för att säkerställa en god konvektion/kylning. Batteriladdarens hölje under drift når temperaturer över 41° C och skall vid ombordmontering i hjälpmedelsfordon/rullstol monteras beröringsfr...

2 028 kr
2 087 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Modernum SMART Pro 2412

Modernum SMART Pro 2412

Smart Pro laddaren är avsedd för både fritt ventilerade- (Wet) och ventilreglerade- (Dry) blysyra batterier inklusive AGM/GelLaddaren är liten och kompakt och kan därför ofta monteras i direkt anslutning till batteriet i fordonet.Laddaren, som arbetar med avancerad switch-teknik, ansluts till ett vanligt uttag, den inbyggda mikrocontrollern styr sedan laddningen enligt en programmerad laddningskurva.Under laddningen visas laddningsförloppet med en statusindikering, lysdiod, på laddarens panel.Mikroprocessorn övervakar också laddningen med avseende på laddningstid och temperatur i laddaren för att kunna begränsa laddningen t.ex. vid fel på celler eller vid otillräcklig avkylning av laddaren.LaddningskurvorFunktionalitetUppladdning startar efter några sekunder och statusindikeringen, Gul lysdiod, tändsNär endast Grön lysdiod är tänd är batteriet klart att användas. Underhållsladdning sker så länge batteriet är anslutet. Röd lysdiod tänds vid fel enligt tabell nedan.Omstart av laddaren sker genom att bryta och sluta nätinkopplingen eller att batteriet kopplas ifrån och ansluts igen.Vissa batteriladdare har temperatursensor (Se specifikation) för kompensering av laddningsförloppet.Temperaturgivare finns iså fall monterad i minus kabelskon. Hela laddningsförloppet sker därför med kompensation till omgivningstemperaturFelsökning och serviceInstallation och serviceSmart Pro laddaren är avsedd för såväl inomhus som utomhusbrukDen kan användas liggande på bord, upphängd på vägg, eller inbyggd i fordon.Laddaren kan installeras fast till batteriet eller med godkänd handske/batteriklämmaPlacera laddaren så att lufttillförsel inte blockeras. Är omgivningstemperaturen för hög (> 40° C) eller cirkulationen dålig kan uteffekten reduceras.Vid väggmontering och inbyggnad bör laddaren placeras vertikalt för att säkerställa en god konvektion/kylning. Batteriladdarens hölje under drift når temperaturer över 41° C och skall vid ombordmontering i hjälpmedelsfordon/rullstol monteras ber...

3 218 kr
3 277 krinkl. frakt
Mekster Logotyp
Carl N·Kategoriansvarig Motortillbehör

Populära sökningar i Motortillbehör