Torrschampon

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Vill du ha ett torrschampo i en mindre förpackning som du enkelt kan ta med på resan?
Filtrera
Specifikationer
Hållbarhetsinformation
Mått

500+ produkter

Torrschampon Amika Perk Up Dry Shampoo 232ml
4,5/5

Amika Perk Up Dry Shampoo 232ml

Torrschampo, Mjukgörande, Volymgivande, Sulfatfri, Parabenfri, Fri från mineralolja

138 kr
Torrschampon Maria Nila Invisidry Shampoo 250ml
Bäst i test

Maria Nila Invisidry Shampoo 250ml

Torrschampo, Sulfatfri, Parabenfri

215 kr

Miljövänligt och effektivt torrschampo som inte syns i håret och effektivt ger en fräsch känsla

TORRSCHAMPO

Vanliga frågor

Torrschampo är en hårprodukt som finns i form av spray, lödder eller pulver. Produkten innehåller fuktabsorberande medel som stärkelse och blåklint, och ingredienser som alkohol. Dessa ämnen arbetar för att absorbera olja och fett i ditt hår och hårbotten för att det ska se rent ut. Torrschampo är även vanligt att använda vid hårstyling för att skapa volym.

Alla sorters torrschampo ska appliceras på torrt hår och nära rötterna. För bästa resultat bör du bara applicera det i de feta delarna av din hårbotten.

Spray: Eftersom stärkelsen kan sätta sig i botten av flaskan är det viktigt att skaka flaskan innan användning. Håll och spraya 10-15 centimeter från din hårbotten. Se till att du inte bara sprutar på samma ställe utan använd svepande rörelser för att få en jämn spridning och för att undvika att din hårbotten ser dammig ut. Låt schampot verka i någon minut, därefter kan du borsta eller skaka håret för att schampot ska fördelas ordentligt.

Pulver: Den enda skillnaden från torrschampo i sprayform är att den här sorten ska strös ut i hårbotten. Med vissa produkter medföljer en applikatorborste, men du kan även strö pulvret med händerna. Ett tips är att undvika att lägga pulvret i din bena, eftersom det kan ge motsatt effekt och istället göra att ditt hår ser mer fett ut.

Skum: Applicera skummet med händerna på de områden där ditt hår är fett. Du behöver inte vänta på att det ska verka utan när det väl är på plats är du redo och klar för dagen.

Torrschampo kan användas på morgonen när du kanske har försovit dig eller när du bara inte känner för att tvätta håret. Det kan även appliceras innan du går och lägger dig på kvällen, då får schampot tid att absorbera överflödig olja och ger ett jämnare resultat. Torrschampo kan även användas vid styling och fungerar väldigt bra för att ge håret mer volym.

Tre tips när du ska köpa torrschampo

Torrschampo är ofta rättså parfymerat. Om du är känslig för dofter, kanske rent av allergisk, så kan det vara en bra idé att köpa ett torrschampo som är doftfritt.

Vill du att produkten ska vara parfymerad, men inte orkar ta dig till en butik för att provlukta, brukar varianter med citrusdofter vara de som känns minst tunga. Men det är utan tvekan en smaksak.

De allra flesta torrschampon kommer i sprayflaskor, men det finns faktiskt några andra varianter att välja bland.

  • Torrschampo i sprayform brukar vara lätta att applicera och enkla att fördela jämnt i håret och på rätt avstånd. Utbudet är stort och det går att hitta varianter som matchar de flesta hårfärger och dofter som passar de flesta smaker.

  • Torrschampo i puderform brukar man damma över hårets rötter, låta verka en stund och sedan borsta in. Det finns transparenta puder som passar de flesta hårfärger. Dessa brukar generellt sett lukta lite mindre, men kan också vara något svårare att dosera. Se upp för en dammig effekt om du använder för mycket.

  • Torrschampo i mousseform påminner mycket om mousse för styling. Skillnaden mellan ett torrschampomousse och ett torrschampospray, är att håret blir lite blött först av skummet. Spray och puder blöter sällan ned håret alls. Detta betyder att torrschampomousse tar lite längre tid att använda, än vad ett spray gör.

En sak som är lätt att missa, är att vissa torrschampon riktar in sig på blonda respektive mörka hår. Det finns även många torrschampon som passar i alla hår oavsett färg, då de blir transparenta när de torkar. Men det är lätt att köpa fel, så läs informationen om produkten eller på flaskan ordentligt innan du köper. Tänk också på att torrschampo måste borstas in i håret, annars ser hårbotten och hårets rötter dammiga ut – särskilt om man har ett mörkare hår.

Annons

NYHET: Testa PriceRunner Classic - Samma moderna priser, i en nygammal tappning!