Tält på rea

Filtrera
Typ
Specifikationer
Mått

100+ produkter

Sortera efter popularitet
Tält på rea Swimpy UV Tält XL
-11%

Swimpy UV Tält XL

Strandtält

179 kr159 kr
TÄLT

Vanliga frågor

När du ska köpa ett tält finns det ett par saker som är viktiga att tänka på:

  • Vilket material vill du ha? Tält kommer i olika material, såsom nylon eller polyester, och det påverkar tältets användningsområden. Nylon har fördel i att det väger mindre än polyester. Samtidigt är polyester bättre på att motstå vatten och på att bibehålla sin form.
  • Vilken storlek behöver du? Tält finns i olika storlekar och de väger olika mycket. Dessa faktorer påverkar både ergonomi, möjligheten att sova flera och hur lätt din packning blir.
  • Vilka årstider ska du använda tältet? Vilket tält du väljer beror i mångt och mycket på vilken årstid du tänkt använda det, då vissa material och konstruktioner är mer motståndskraftiga mot fukt och andra väderrelaterade fenomen.

Vilken färg du väljer på ditt tält är helt individuellt - du köper den färg du tycker mest om. Men det finns tillfällen då färgen på tältet fyller ett syfte. Ska du exempelvis ut på fågelskådning, eller om du ska campa på platser där du inte vill synas, väljer du förmodligen ett mer kamouflerat tält. Att inhandla ett grönt tält under sommaren kan vara ett bra val för den som vill smälta in, eller ett vitt eller grått tält under vinterhalvåret när det är snö och mörkt.

Storleken för ett tält är avgörande för din komfort, både när du sover och när du är på resande fot. Det är alltid bra att veta hur många personer tältet ska användas till, och hur mycket packning som också måste rymmas därinne. Är man två personer räcker oftast ett tvåmannatält gott och väl, är man ensam räcker det normalt sett med ett enmanstält. Men ibland har man mer packning och då kanske ett tvåmannatält är bättre för en person, då finns gott om utrymme att förvara sin packning på.

Det man även ska tänka på är att alla tält, oavsett vad de är märkta som, kommer i olika storlekar och form - vilket förstås påverkar utrymme och vikt.

Annons