Mandoliner

Filtrera
Specifikationer
Mått

100+ produkter

Mandoliner Kyocera Julienne Mandolin 30cm
-13%

Kyocera Julienne Mandolin 30cm

Med handtag, Diskmaskinsvänlig, Hängögla, Keramik, Svart, Röd

216 kr188 kr

4,0

Tre tips när du ska köpa mandolin till köket

De flesta mandoliner erbjuder användaren att kunna justera tjockleken på skivorna, vilket är tacksamt beroende på vilka livsmedel som ska skäras och vad du ska ha dem till. Det finns dessutom modeller av mandoliner som har en strimlingsskiva, så du även kan strimla grönsaker och annat. Idag hittar vi modeller med allt från 2-3 olika inställningar upp till ett tjugotal för den som verkligen vill kunna variera sin matlagning.

  • Fingerskydd: En obligatorisk säkerhetsegenskap är att mandolinen har fingerskydd som skyddar dina händer från de sylvassa bladen.

  • Gummisulor: Med hjälp av gummisulor står mandolinen mer stabilt på bänkskivan och glider inte iväg. 

  • Stabilitet: Mandolinen ska kännas rejäl och stabil i sin utformning för att vara enkel och säkrare att använda.

  • Vassa blad: Risken med för slöa blad är att du behöver ta i mer vilket blir en säkerhetsrisk. Välj därför en modell med riktigt vassa blad. 

Om du bara vill skära lite grönsaker åt gången någon gång ibland är en handhållen mandolin smidig att använda. Jämför vi den med en mandolin på ställning tar de handhållna modellerna ofta upp mindre plats. Stående mandoliner på ställning är bra om du ska skära väldigt mycket grönsaker eller rotfrukter samtidigt. Det är också ett bra alternativ för äldre personer eller för den som inte har så mycket styrka i sina händer.

För att få mer inspiration på vad du kan göra med en mandolin kan du klicka dig in här på köket.se. 

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.