• Rea
  • Guider
  • Om oss
  1. Start
  2. Hem & Hushåll
  3. Kök
  4. Kökstillbehör
  5. Köksutrustning
  6. Skärbrädor
  7. Metall Skärbrädor

Metall Skärbrädor

Filtrera
  • Kökstillbehör
  • Köksutrustning
  • Sifoner
  • Kökstermometrar
  • Kryddkvarnar
  • Hyvlare, Hackare & Rivare
  • Skärbrädor
  • Pressar & Stötar
Specifikationer
Mått

24 produkter

Metall Skärbrädor Eva Solo Green Tool DoubleUp Skärbräda 29.5cm

Eva Solo Green Tool DoubleUp Skärbräda 29.5cm

Rektangulär,Diskmaskinsvänlig, Plast, Metall, Grön, Beige

499 kr
9butiker
Metall Skärbrädor Metaltex 117220 Chinesische Sieb Mod. INOX Schneidebrett
-27%

Metaltex 117220 Chinesische Sieb Mod. INOX Schneidebrett

Metall

250 kr341 kr
7butiker
Metall Skärbrädor Delock Experimentier-Steckbrett mit Bodenplatte 1260/400 Schneidebrett

Delock Experimentier-Steckbrett mit Bodenplatte 1260/400 Schneidebrett

Metall

229 kr
2butiker
Metall Skärbrädor Metaltex 73381538 polyetylen Skärbräda

Metaltex 73381538 polyetylen Skärbräda

Metall, Beige

136 kr
1butik
Metall Skärbrädor Metaltex 56.90.65 Bambu Skärbräda

Metaltex 56.90.65 Bambu Skärbräda

Trä, Metall

136 kr
1butik
Metall Skärbrädor Metaltex vit Skärbräda 35cm

Metaltex vit Skärbräda 35cm

Metall, Plast, Vit

146 kr
1butik
Metaltex 73381538 polyeten Skärbräda

Metaltex 73381538 polyeten Skärbräda

Rektangulär, Metall, Vit

157 kr
1butik
Metaltex 73381538 polyeten Skärbräda

Metaltex 73381538 polyeten Skärbräda

Rektangulär, Metall, Brun

163 kr
1butik
Zeller 14 Skärbräda

Zeller 14 Skärbräda

Rektangulär, Metall, Beige

175 kr
1butik
Metaltex 73381538 polyeten Skärbräda

Metaltex 73381538 polyeten Skärbräda

Rektangulär, Metall

184 kr
1butik

Tre tips när du ska köpa skärbräda

Du rekommenderas att ha flera olika skärbrädor. Allra bäst är det att välja olika material till olika råvaror, så att du inte blandar olika bakteriekulturer och lätt håller isär dem. Använd gärna en skärbräda i plast för fisk, kött och kyckling, och en annan för frukt, grönsaker och bröd.

Vilket material du ska välja är egentligen upp till dig.

Träbrädor är ofta ett fint redskap som gärna får stå framme. Det är dessutom ett material som är skonsamt mot knivarna, men brädan behöver oljas och gärna diskas för hand. Plast är sällan lika snyggt och när skärbrädan väl börjat repas bör du byta ut den. Fördelen med en plastskärbräda är att den är enkel att rengöra - vilket är A och O när man hanterar mat. Skärbrädor i marmor eller glas bör endast användas för uppläggning, eftersom de riskerar att förstöra dina knivar.

Många skärbrädor har funktioner som gör dem lite smidigare att använda. Här är några exempel:

  • En skåra längs kanten är toppen för att samla upp köttsaft eller vatten från grönsaker.

  • Handtag gör det lättare att flytta brädan.

  • Gummifötter undertill förhindrar att skärbrädan glider runt.

Annons