33 produkter
Läpparna har tunn hud som är utsatt för väder, vind och saliv dagarna i ända – se till att skydda dem mot solen. Utbudet av läppbalsam som innehåller SPF 10-15 är stort och det är ett enkelt sätt att göra läpparna mindre utsatta för solens strålar.
Precis som med vanligt solskydd, gäller det förstås att fylla på med jämna mellanrum för att hålla skyddet på den nivå som förpackningen utlovar.
Tycker du att läpparna aldrig riktig blir så återfuktade som du hoppas på med hjälp av ett läppbalsam. Testa att lägga en läppmask. En läppmask påminner ofta om läppbalsam, men är tjockare och rikare. De innehåller mer oljor och appliceras för det mesta innan man går och lägger sig, och får därför sitta hela natten.
Läppmasker går oftast att använda som ett vanligt läppbalsam också, om man gillar denna fetare och rikare konsistens.
Tycker du om att applicera läppbalsam med fingrarna eller blir du tokig av kladdet. Tänk på att välja förpackning efter dina preferenser.
Stift: Läppbalsam som stift är den mest klassiska varianten och kallas ofta för cerat. Dessa är praktiska att bära med sig i byxfickan eller jackan och kladdar ingenting vid applicering (men glöm det inte i fickan när det är dags för klädtvätt).
Tub: På tub kommer läppbalsam som är krämigare. Ofta har den någon form av applikator. Om de inte har en applikator, måste man trycka ut lite på fingret och applicera. Gillar du inte kladd – se till att köpa en med applikator.
Burk: Även om många burkar med läppbalsam kommer tillsammans med en liten spatel för applicering, är man ändå snart där och petar ned fingret i burken. Vill man ha en garanterat kladdfri produkt, ska man hoppa över läppbalsam i burk.
Vill du gå till botten med problemet med torra läppar har Axelsons samlat mycket information om vad torrheten beror på, och hur du kan förebygga och behandla torra läppar på olika sätt.