Kompakt Foundations

BareMinerals
BareMinerals
Filtrera
Specifikationer
Hållbarhetsinformation
Mått

500+ produkter

Kompakt Foundations Max Factor Facefinity Compact Foundation SPF20 #03 Natural
Trendande

Max Factor Facefinity Compact Foundation SPF20 #03 Natural

Foundation, Återfuktande, Matt, Parfymfri, SPF, Vattenfast

120 kr
FOUNDATION

Vanliga frågor

Foundation används för att skapa en jämn bas i ansiktet genom att täcka blemmor, ärr och pigmentfläckar. Den kan vara flytande, i puder- eller mousseform.

Foundation finns i olika täckningsgrader: lätt täckning, medium, full täckning eller byggbar. De har också olika finish: naturlig, matt eller skimrande.

Det finns ett par saker du behöver veta för att kunna hitta rätt nyans. Först och främst behöver du ta reda på vilken hudton du har: ljus, medium eller mörk. Sedan behöver du ta reda på din underton. Det gör du genom att se vilken färg du har på ådrorna på handleden.

Blå eller lila: kall underton.

Grön eller olivfärgad: varm underton.

Både och: neutral underton.

Du som har en kall underton bör välja en foundation som drar åt det rosa hållet. Om undertonen är varm bör din foundation i stället vara i en gul nyans. Applicera din foundation på din käklinje, så att du kan se om nyansen matchar både ansikte och hals. Rätt nyans för dig är den som syns minst. Tänk på att din hudton kan variera under året beroende på hur solbränd du är.

Det är viktigt att ansiktet är rent och återfuktat när du applicerar foundation.

 • Ta ett par pump av foundation i handflatan.
 • Använd en borste eller dina fingrar för att dutta ut foundation i ansiktet. Börja från mitten och arbeta dig utåt.
 • Använd en fuktig beautyblender (en droppformad svamp som används specifikt för foundation) och dutta försiktigt för att få din foundation jämn. Använd den spetsiga delen av svampen runt ögonen och näsan. Om du inte har någon beautyblender kan du använda dina (rena) händer.
 • Om du vill kan du avsluta med ett transparent puder, så håller din foundation bättre under dagen.

Tre tips när du ska köpa foundation

Att hitta rätt färg är utan tvekan den störta utmaningen, särskilt om man har tänkt köpa online. En bra idé kan vara att titta vilken färg din nuvarande foundation har. Om den kommer från ett välkänt varumärke, finns det ofta konverterare på nätet som säger vilken färg hos ett märke, stämmer bäst överens med ett annat. Det finns också många sminkbloggar som brukar visa upp färgprover, så kallade swatches. Men det allra bästa är faktiskt att ta sig till en butik och testa själv eller med hjälp av en säljare.

Här finns en av ovannämnda konverterare där du kan knappa in din perfect match av ett märke och få fram rätt färg av ett annat. Genialiskt!

Det finns många olika sorters foundations på marknaden, allt från vanliga flytande till puder och cushions.

 • Flytande foundation är den vanligaste sortens foundation. Dessa finns både i lättare och tjockare formuleringar, med olika täckningsgrad och egenskaper.

 • Puderfoundation är foundation i form av löst eller pressat puder. Ofta är de så kallade mineralfoundaitons, som även innehåller en låg SPF (men skippa inte solkrämen för det). Ger ofta ett naturligt resultat, ibland med skimmer.

 • Stick- eller stiftfoundation är en fast men krämig foundation. Påminner lite om ett stort concealerstift. Dessa har ofta lite högre täckningsgrad, men även här finns det stor variation.

 • Cushionfoundation är en lätt och flytande foundation som kommer i en dosa och appliceras med tillhörande svampapplikator. Ger en lätt täckning.

Pensel, svamp, beauty blender eller fingrarna. Det finns många sätt att applicera en foundation. Vissa måste appliceras på ett visst sätt: en puderfoundation kommer exempelvis behöva en kabukiborste eller liknande. Flytande foundations kan man däremot testa sig fram med. Många föredrar att använda fingrarna, inte minst för att hudtemperaturen värmer upp och gör en flytande foundation lite enklare att applicera. Men vill man inte kladda med händerna, rekommenderar vi en foundationpensel eller en beauty blender för ett jämnt och snyggt resultat.

Annons
 • Bäst i test
 • Rea
 • Guider
 • Om oss