Makita Lövblåsar

Filtrera
Specifikationer
Mått

33 produkter

Makita Lövblåsar Makita DUB184Z

Makita DUB184Z

Sladdlös Batteridriven Lövblås 18 V

1 481 kr

4,6

Tre tips när du ska köpa lövblås

Lövblåsar, såsom många andra trädgårdsmaskiner, kommer i tre olika skepnader: batteridrivna, elnätsanslutna och bränsledrivna.

  • Batteridriven lövblås. Passar den lilla trädgården och dig som inte ska blåsa stora mängder blöta löv. Den batteridrivna lövblåsen gör sig än så länge bäst till torra lövhögar eller enstaka fuktiga löv.

  • Elnät. En lövblås med sladd är alternativet för dig som vill ha en kraftfull lövblås men som vill undvika nackdelarna med en bensindriven – inte minst priset. Att tänka på är dock att trädgården inte kan vara fullproppad och svårframkomlig eftersom du måste ta hänsyn till en förlängningssladd när du arbetar.

  • Bensindriven. Är både kraftfull och rörlig. Nackdelar inbegriper sådant som avgaser/sämre arbetsmiljö, högt ljud och mer underhåll.

Vissa lövblåsar kommer med reglage, inställningar och funktioner som tillåter dig göra andra saker än endast lövblåsning. Vill du till exempel kunna blåsa på lägre effekt för att skona känsliga rabatter eller med maximal kraft för att till och med blåsa bort grus så gäller det att välja en lövblås som erbjuder detta.

Även om en prydlig trädgård är mycket värt är det kanske inte värt grannsämjan. I detta syfte bör du tänka på hur högljudd du kan tillåta att din lövblåsa är. Saker som påverkar ljudnivån är konstruktion, bränsletyp och storlek på motorn. Fundera över dessa funktioner och läs recensioner som jämför ljudnivån. När du själv blåser bör du alltid ha hörselskydd.

Hos Skogsexperten kan du läsa en utförlig guide om hur man använder en lövblås.

LÖVBLÅSAR

Vanliga frågor

En lövblås drivs av en motor som sitter inuti lövblåsen, den driver in luft som sedan förs ut genom lövblåsens munstycke med ett högt tryck. Det gör att du kan förflytta löv från gräsmattan eller uppfarten.

Vanligen har bensindrivna lövblåsar en tvåtaktsmotor, vilket innebär att du ska välja oljeblandat bränsle. Många rekommenderar alkylatbensin. Du bör dock läsa manualen för just din modell för att se vilken sort som gäller för just din lövblås.

Priset på lövblåsar varierar beroende på kraftkälla, motorstyrka och storlek. Du hittar enklare modeller för runt 600-700 kronor, har du redan ett passande batteri hemma kan du köpa en lövblås för runt 500 kronor. Ska du ha en lite mer kraftfull modell får du leta i tusenkronorsklassen och uppåt. Kraftfulla bränsledrivna modeller ligger runt 3 000 kronor.

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.