• Rea
 • Guider
 • Om oss
 1. Start
 2. Trädgård & Utemiljö
 3. Trädgårdsmaskiner
 4. Motorsågar
 5. Stihl Motorsågar

Stihl Motorsågar

Filtrera
 • Trädgårdsmaskiner
 • Grästrimmers & Röjsågar
 • Häcksaxar
 • Motorsågar
 • Vedklyvar
 • Grensågar
 • Lövblåsar
Specifikationer
Strömkälla
Mått

71 produkter

Stihl Motorsågar Stihl MS 251

Stihl MS 251

4,5

Motorsåg, Svärdslängd 46cm, Avvibrerande handtag

5 421 kr
PN Jakt
Bygghemma
i 12 butiker
MOTORSÅGAR

Vanliga frågor

Först och främst bör du läsa manualen som du får med när du köper motorsågen, där anger tillverkaren vilken bensin som ska användas till just din såg. Normalt sett brukar det vara alkylatbensin, eftersom det är den som är snällast mot miljön.

Det beror på vad du ska använda sågen till. Ska den används för vedkapning och småträd är eldrivna och batteridrivna motorsågar fullt tillräckligt, men om du ska fälla grövre träd är det viktigt att du väljer en tillräckligt kraftfull. Då är bensindrivna modeller ett bra alternativ.

Du kan hitta motorsågar under tusenlappen, men det finns också mer kraftfulla och avancerade modeller för tusentals kronor. Fundera kring din budget, vad du främst ska använda sågen till och läs gärna vårt test av motorsågar för att få lite hjälp på vägen.

Läs gärna vårt test av motorsågar för att se vilken modell som vi har utsett vara bäst i test. Där kan du jämföra olika modeller och få tips på hur du ska tänka när du ska välja vilken modell som passar dig bäst.

Tre tips när du ska köpa motorsåg

Det är stor skillnad på motorsågar och allt kokar ner till hur du tänkt använda den - om du ska såga ner grenar eller om du ska fälla träd - och du vill förstås vara säker på att din maskin är rätt verktyg för jobbet.

Lättare arbete – kommer ditt röjningsarbete vara av den lättare varianten behöver du inte en kraftfull bensindriven variant. Titta därför på batterimotorsågar eller nätanslutna modeller. Svärdlängden är också viktig då det är denna som avgör hur tjocka grenar och hur breda träd du kan såga. Till lätt röjningsarbete behöver du inte ett svärd mycket längre än 30 centimeter, vilket erbjuder bättre manövrerbarhet och gör sågen lättare.

Tyngre arbete – till tyngre och, kanske framför allt, längre arbete är bensindrivna varianter ofta ett bättre val. Förvänta dig också en tyngre maskin, längre svärd och att den kräver mycket olja.

Det är tungt att röja med motorsåg och en viktig faktor att ta med i beräkningen är hur stark du är. Blir du för trött av att manövrera en tung, kraftfull såg blir jobbet svårare och kan också innebära en säkerhetsrisk.

Det kan också var en fördel att veta hur man faktiskt gör när man ska fälla träd, och här kan du ta del av viktiga råd från experter.

När du sågar träd eller grenar så vibrerar sågen, vilket i sin tur gör att dina armar och händer vibrerar. Detta gör sågningen tröttsammare och kan till och med efter lång exponering leda till skador. Kika därför efter motorsågar som har vibrationsminskande funktion som till exempel gummihandtag eller anti-vibrationsteknologi.

Annons