Dam Jeans

L32
Filtrera
Specifikationer
Material
Storlek
Hållbarhetsinformation

1000+ produkter

Dam Jeans Levi's Ribcage Straight Ankle Jeans - Black Heart/Black

Levi's Ribcage Straight Ankle Jeans - Black Heart/Black

Jeans, Material: Elastan/Lycra/Spandex, Bomull, Polyester, Fickor

735 kr

5,0

Tre tips när du ska köpa jeans

Börja med att mäta dig själv. Jeansstorlekar har två mått, som mäts i tum: midjestorlek och längd. Storleken 28/32 har till exempel en midja på 28 tum och en längd på 32.

För att få fram rätt längd ska du mäta insidan av ditt ben. Vi rekommenderar att du mäter ett par byxor som du vet sitter bra – det är enklare än att mäta på kroppen. För att få midjemåttet mäter du dig själv så högt upp i midjan som jeansen ska sitta.

Här hittar du en tabell som visar vilken jeansstorlek dina mått motsvarar.

Om du velar mellan två storlekar bör du välja den mindre för att få ett par jeans som sitter bra. De töjer sig nämligen, så om de redan är lite lösa i midjan riskerar de att bli för stora. En tumregel är att de inte har rätt storlek förrän du har använt dem tio till tjugo gånger. Många jeans kan också krympa på längden när du tvättar dem – oftast upp till ett par centimeter, så se till att inte köpa för korta jeans.

Fundera på vilken passform som passar dig:

  • Slim fit är en smal passform, där jeansen sitter åt. Vill du ha dem ännu tightare ska du välja skinny jeans – de är ofta stretchiga och sitter som ett andra skinn.

  • Regular fit är för dig som vill ha något mittemellan tighta och lösa jeans. Det är en rak modell som sitter åt över rumpa och lår, men är rakare i benen.

  • Bootcut sitter tight över låren och är utsvängda nertill. Därför passar de dig som vill ha jeansen utanpå stövlarna.

  • Boyfriend jeans är en lös oversize-modell, och de ska se ut att vara lånade från pojkvännens garderob. Med en högre, tightare midja får du i stället mom jeans.

  • Loose fit eller relaxed fit har en lös, avslappnad passform hela vägen.

  • Croppade jeans kan sitta olika tight, men är kortare än vanliga jeans – oftast i ankellängd.

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.