Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Så väljer du den bästa vinteroverallen - testvinnarna som säljer slut!

AvPriceRunnerUppdaterad 13 september 2019

Det må verka galet att börja tänka på vinteroveraller innan trädens löv ens har hunnit gulna och falla till marken. Men år efter år har det visat sig att de testvinnande modellerna snabbt säljer slut, så det lönar sig att vare ute i god tid med sitt inköp av vinteroverall!

Slå till på en testvinnare innan de tar slut

Kommande vinters overallmodeller brukar ofta komma ut till försäljning i slutet av sommaren eller början av hösten. Det är inte ovanligt att vissa populära storlekar säljer slut innan vintern ens har anlänt. På samma sätt brukar de mest attraktiva färgerna gå åt först.

Låt gärna ditt barn prova overallen du är intresserad av att köpa, innan du gör en beställning. Välj en storlek med växtmån. Overallen ska passa ända till slutet av mars, om vintern blir lång kan det vara snö ännu längre än så. Men välj samtidigt inte en för stor storlek, för då kommer byxbenen släpa mot marken och i värsta fall gå sönder och släppa in vatten genom revorna.

3 tips för att välja rätt vinteroverall

Vad som är bäst vinteroverall för ett barn behöver inte vara bästa overallen för ett annat. Fundera därför på följande faktorer innan du köper:

1. Snö eller slask?

Bor man i en del av landet där vintern är lång och hård så är det viktigt med en riktigt varm overall. Bor man längre söderut och kanske bara har snö sporadiskt kan en lite tunnare, men rejält vattentålig modell vara det bättre valet.

2. Baby eller barn?

Är det ett litet barn som ska använda overallen så kan det vara klokt att välja en babyoverall. Dessa har ofta dubbla dragkedjor för att underlätta vid av- och påklädning. Overaller för större barn är i sin tur ofta lite mer slittåliga, så att ytterkläderna klarar av mer aktiv utelek.

3. Budget eller lyx?

Dyrast är långt ifrån alltid bäst. Men har man flera barn så kan det dyraste ändå vara det mest ekonomiskt smarta, sett över tid. Detta eftersom att högre kvalitet kan innebära att overallen kan användas flera säsonger, och på så sätt ärvas av yngre syskon.

Logga in

Bli medlem gratis