Fåtöljer Möbler

 

De tre populäraste
fåtöljerna


De tre bästa
fåtöljerna


De tre billigaste
fåtöljerna

Fåtöljer

Varje hem har minst en bra fåtölj som bjuder in till en bekväm mysstund med en bra bok eller TV-tittande. Det är en lång väg från de ursprungliga trästolarna till nutidens läckra fåtöljer i läder eller tyg. Ordet fåtölj kommer från det germanska ordet faldestoel, vilket syftar på en hopvikbar stol och detta utvecklades sedan till franska fauteuil, vilket betyder en mer förnäm stol. Fåtöljen har ett ryggstöd, och som regel också armstöd som stöttar kroppen. Speciellt äldre modeller har öronlappar som ger en privat känsla när man sjunker djupt ner i stolen. Fåtöljen kan vara rejält vadderad så att man sitter så behagligt som möjligt. Till många fåtöljer kan man köpa en matchande fotpall, så att man kan vila benen lika mycket som resten av kroppen.

Idag kan många fåtöljer lutas tillbaka, så att man kan uppnå en halvt liggande och halvt sittande ställning. En sådan fåtölj kallas ofta för TV-fåtölj, och de mest avancerade modellerna har mugg- och fjärrkontrollhållare samt inbyggd ryggmassage. På flygplatser, konferensanläggningar och andra ställen där det finns många personer i transit, ställs ofta denna typen av fåtölj upp som folk mot betalning kan vila sig i innan de reser vidare.

Inom stolsdesign har den svenska designtraditionen en särskilld status. Pernilla-stolen och Jetson är bägge designade av Bruno Mathsson och säljs än idag till väldigt höga priser vid auktioner. Detsamma gäller för Jättepaddan, Rundrygg och Farmor av Carl Malmsten. Yngre, svenska möbelarkitekter får också stort internationellt erkännande för sin design av bl.a. fåtöljer.

På 1960-talet och 1970-talet blev saccosäckar populära. Saccosäcken består av en stor kudde fylld med polyesterkulor som anpassar sig efter ens kroppsform när man sätter sig i den. Tidigare fanns saccosäcken mest i tonårsrummet, men idag kan man hitta en Fatboy i många eleganta vardagsrum.

Innovation Bäddfåtölj Clubber utan Armstöd

Innovation Bäddfåtölj Clubber. Bäddmått 115 x 90 cm En m... mer info

5 215 kr

5 215 kr inkl frakt

 Till butik

Fler produkter under annonsen

vidaXL Öronlapps fåtölj Leila blå

Denna öronlapps fåtölj har en bra kombination av stil och fu... mer info

1 339 kr

1 339 kr inkl frakt

 Till butik

vidaXL 241437 Fåtölj

Fåtöljer, Tillgängliga färger: Svart , Fotpall mer info

699 kr

699 kr inkl frakt

 Till butik

vidaXL Fåtöljöverdrag med stretch beige bomullsjersey

Detta överdrag med stretch är designat för att skydda din få... mer info

389 kr

389 kr inkl frakt

 Till butik

Tips från coachen! Dubbelkolla så att pris och produktinfo stämmer hos e-handlaren innan du slutför ditt köp.

Prisintervall

Typ 1 ?

Fåtöljtyp ?

Stil

Tillgängliga färger

Egenskaper ?

Förvaringsmöjligheter

Inkl. tillbehör

Form på bordsskiva

Antal stolar

Antal sitsar

Sittbredd

Sitthöjd

Sittdjup

Hyllhöjd

Höjd

Bredd

Djup

Vikt

Butik

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 308