Vi använder cookies för att erbjuda en bättre upplevelse, samla in statistik och visa relevanta annonser. Genom att använda vår tjänst godkänner du detta. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vinterbona barnvagnen – de bästa tillbehören för en promenad i snön!

AvPriceRunnerUppdaterad 2018-11-01

Utbudet av barnvagnar sägs vara en djungel svår att hitta rätt i, men ännu mer vilse går man när man upptäcker hur mycket vintertillbehör som finns. Vilka prylar är faktiskt bra att ha, och vilka grejer är slöseri med pengar? Alla tycker olika i frågan men här kommer våra tips på hur man bäst kan göra barnvagnen varm och mysig inför den långa, kalla vintern.

För den som väntar en vinterbebis kan det kännas som en stor stressfaktor hur man ska se till att barnet håller rätt temperatur. Det är alltid en god idé att tänka enligt lager på lager-principen. Istället för en supervarm vinteroverall på barnet, jobba i flera olika lager. Då blir det enklare att skala av lite när man går in i en affär, om barnet även ska bäras i sele eller om man kommer hem och bebisen ska sova vidare i vagnen en stund. Utanpå ett lager vanliga kläder kan därför en tunnare overall i ullfrotté eller fleece räcka långt.

Ett sätt att göra liggdelen mer isolerad är att bädda med ett SEGR Lammskinn i botten. Det är också vanligt att vinterbona liggdelen med en åkpåse. För den som har en vagn med liten liggdel, exempelvis om man ska köra en syskonvagn, så finns det ett brett utbud av miniåkpåsar. Bozz Åkpåse Small är precis lagom lång för en liggdel. Nackdelen med miniåkpåsar är att de bara kan användas en säsong och de flesta standardlånga åkpåsar kan faktiskt vikas till för att passa i en liggdel också. För den som vill ha färg och mönster som lyster upp i vintermörkret så har Elodie Details alltid något fint att erbjuda.

För den som bor där vintern biter rejält så är en riktigt varm åkpåse förstås en nödvändighet. Voksi Urban en är supervarm klassiker som kan anpassas i längd. I sin korta version är den perfekt i liggdelen eller för ett mindre barn som åker sittdel, och med förlängningen på blir Urban lång nog att användas hela barnvagnsperioden. En annan modell som fungerar på samma sätt är Easygrow Nature. Denna åkpåse från Norge håller även för de värsta av vintrar.

Idag är det vanligt med ergonomiska sittdelar och det är inte alltid säkert att alla åkpåsar sitter lika bra i dem. Bugaboos High Performance-åkpåse är utformad för den ergonomiska sittdelen, och har ett lock som kan anpassas i tjocklek utifrån väder och vind. Också Najell Winter Cover är sydd för den ergonomiska sittytan och kanske också en av de mjukaste åkpåsar som finns på marknaden just nu.

När det kommer till äldre barn som ändå har full vintermundering med overall och allt på sig så finns det många fina lammskinnsdynor som gör sätet bekvämt och mer ombonat. Bugaboo Wool Seat Liner har en smart öppning för selen och funkar i de flesta barnvagnar. Bozz Dyna Lammskinn har en liknande design och håller också värmen väl. Och vill man ha ett skydd utanpå också så är en fodrad, universal fotsack från Cab on en smidig lösning.

Inte bara för de minsta

Men det är inte bara barnen som ska hållas varma i vinter! För föräldrar som kämpar med snövallar och blötsnö rekommenderar vi det nödvändigaste av de onödiga barnvagnstillbehören – handvärmare! Välj två separata, otroligt varma och vattentåliga handmuffar från Easygrow eller en gemensam från båda händerna – med smart förvaringsficka för telefonen – från Skip Hop. Nu saknas bara en mugghållare för en varm kopp kaffe och så är hela familjen redo för en barnvagnspromenad i ert eget Winter Wonderland!

Läs mer

Inte medlem? Börja här