Uppdaterad
I detta avsnitt av Podcasten Entusiasterna möter vi Liv Sandberg som är en av Sveriges främsta tårtkonstnärer.
Liv Sandberg har vunnit ett flertal tävlingar samt fått sina tårtor visade över hela världen. Självklart var det då givet för oss att träffa Liv för att få veta vad som krävs för att lyckas som tårtkonstnär.
Bakom priser och publiceringar ligger ett oerhört engagemang och passion för det kreativa. Man kan tycka att det kanske känns omotiverat att lägga så många timmar på ett konstverk som i slutändan kommer att ätas upp, men den kreativa processen är den drivande faktorn som gör det hela värt. Utöver chansen att skapa unika tårtor kan man som tårtkonstnär ta fram nya tekniker, vilket Liv tycker är essentiellt för att lyckas i branschen.
Från en start med Chocolatier-utbildningar där chokladrosor blev sockerblommor, till en egen tårtbutik och medverkan i tävlingar världen över – så har Liv minst sagt samlat en del erfarenhet.
För dig som vill lyckas i det egna köket med dina tårtkreationer är här Livs fem viktigaste produkttips!
Liv gillar att fylla sina tårtor med smörkräm och då är Kenwood Major ett riktigt bra verktyg att vispa krämen. Den funkar även fint till att röra ihop de flesta ingredienserna!
Med denna snurrande platta jobbar du snabbt runtom tårtan.
Denna ska inte vara i trä (som till slut spricker), helst ska den vara bred så att du smidigt kan jobba med större tårtor och lätt kunna kavla ut sockerpastan.
Skrapan ska vara helt rak i kanterna och är ett komplement till en palett. Liv rekommenderar en variant som är off center och har ett böjt handtag.
Ett avgörande verktyg för lyckade sockerblommor.
I avsnittet med Liv får du alla tips som gör dig redo för tårttävling i Hong Kong!