Uppdaterad  

Silverschampo: 14 produkter i test

PriceRunner

Letar du efter ett silverschampo som kan hjälpa dig bli kvitt gula skiftningar i ett blekt hår? Vi har testat silverschampo i flera olika prisklasser, från bland annat Fudge, Ida Warg och L'Anza. För att ett vi ska kunna utse ett silverschampo till bäst i test, får det inte torka ut håret, det ska ge ett bra färgresultat och gärna lukta gott.

Silverschampo Bäst i test

Så gjorde vi testet

Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter såsom de är tänkta att användas i verkligheten. Vårt test av silverschampo har pågått under flera veckor. Varje schampo har testats vid upprepade tvättar för att avgöra förändringar i resultat samt använts med längre verkningstid. Produkterna har testats på färgat, blonderat och naturligt vitt/grått hår. Omdömet har huvudsakligen baserats på nedanstående egenskaper.

  • Färg: Hur starkt blir färgresultatet på håret? Hur mycket kallare nyans blir det och hur snabbt går det? Vilket resultat ger schampot på vilka hårtyper? Får håret glans och lyster efter användning?

  • Uttorkning: Hur mycket torkar schampot ut håret? Är det skonsamt eller sliter det mycket?

  • Användning: Hur är konsistensen på schampot och hur är det att applicera? Är det drygt eller behövs mycket? Löddrar det? Hur doftar produkten och hur bra är förpackningen?

Mellan testperioderna av schampon har vanligt schampo använts för att håret ska vara neutralt vid början av testet. Betyget är satt utifrån en helhetsupplevelse av produkten i förhållande till dess pris.

Vi har testat ett urval av marknadens populäraste silverschampo. Jämför pris på samtliga listade silverschampo på PriceRunner. Om du har blekt hår som du värmestylar ofta, rekommenderar vi dig även en titt på vårt test av värmeskyddande hårprodukter.

1. Ida Warg Silver Shampoo - BÄST I TEST SILVERSCHAMPO

Salongsresultat hemma i badrummet med detta godisdoftande silverschampo

Finns som pumpflaska: Nej Upplevd uttorkning: Medel Upplevd färgintensitet: Medel

Ida Warg Silver Shampoo 250ml

Salongsresultat hemma i badrummet – är det ens möjligt? Ja, med Ida Wargs Silver Shampoo visade det sig snabbt, att det faktiskt är det.

Krämigt schampo med godisdoft

Detta är ett krämigt schampo som löddrar upp rejält i duschen. En doft av luktsudd och lösgodis sprider sig under schamponering. Detta är en lukt som kanske inte är för alla, men den känns vare sig för stark eller överväldigande, bara upplyftande god. Lukten släpper dessutom rätt snabbt när håret torkar, så även om man inte är ett fan av söta dofter, ska man inte räkna bort detta schampo enbart på grund av hur det luktar.

Lika fin kall nyans som hos frisören

Resultatet med Ida Warg Silver Shampoo blir inget annat än fantastiskt. Man når samma kalla nyans som annars brukar vara reserverad besök hos en frisör. Bästa resultat uppnås om man låter produkten sitta kvar i håret mellan fem och tio minuter innan den sköljs ur.

Den enda nackdelen, är att håret upplevs bli rätt torrt om man inte kompletterar med en eftervårdande produkt. Dock erbjuder samma linje både balsam och inpackning, som även dom ger fina resultat och dessutom gör håret mjukt och följsamt.

Ida Warg Silver Shampoo är drygt, effektivt och luktar gott. Till detta pris finns det faktiskt ingen annan produkt som mäter sig.

Otroligt bra resultatdrygthärlig doft
Känns lite uttorkande

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Apotek Hjärtat Logotyp

Ida Warg Silver Shampoo 250 ml

112 kr
DOZ Apotek Logotyp

Ida Warg Silver Shampoo 250 ml

119 kr
Apohem Logotyp

Ida Warg Beauty Silver Shampoo 250 ml

122 kr

2. L'Anza Healing ColorCare - BÄSTA PREMIUMVAL

Ett lystergivande torrschampo för den som vill ha extra mjukt hår

Finns som pumpflaska: Nej Upplevd uttorkning: Svag Upplevd färgintensitet: Medel

Lanza Healing ColorCare Color-Preserving Shampoo 1000ml

Går det att få en kallare nyans på sitt blonda hår, samtidigt som det vårdas? Ja! Lanza Healing ColorCare är helt enkelt fantastiskt mot håret. Produkten är väldigt vårdande och ger massor med lyster. Trots detta ger det också håret en rejält kallare ton.

Godkänt resultat med annorlunda lödder

Visst är det inte det schampo som ger mest effekt men resultatet blir helt klart godkänt. Färgen blir jämnt kall över hela håret och tillsammans med medlets mjukgörande egenskaper så ser håret friskt och välmående ut.

Löddret har en annorlunda konsistens. Det har nämligen så små bubblor att det knappt känns som det löddrar alls. Till skillnad från andra schampon som inte löddrar så är det dock inga problem att få Lanza Healing ColorCare jämnt fördelat i hela håret. Inte heller det faktum att konsistensen är i princip som gele är ett problem utan snarare något som bidrar positivt till intrycket.

Knepig flaska

Ett litet minus får dock Lanza för flaskan. Den är hög och avlång, och alla sidor är sedan lika breda. Denna kvadratiska bas gör det ganska svårt att klämma ur schampo ur flaskan. Flaskans utseende är dock, precis som med Lanzas övriga produkter, lyxigt. Även salongsdoften förstärker den lyxiga känslan. Prislappen är saftig men det är inte bara lyx man betalar för utan även för de många goda egenskaperna hos Lanza Healing ColorCare.

Vårdandebra konsistensdrygtlystergivandemjukgörande
Något svag färgeffektdålig förpackning

3. Björk AG Schampoo

Ett fantastiskt silverschampo för den som vill ha en klimatkompenserad produkt

Finns som pumpflaska: Ja Upplevd uttorkning: Ingen alls Upplevd färgintensitet: Medel

Björk Ag Silver Shampoo 300ml

Stoppa pressarna - här är silverschampot som både jagar bort gula toner, ger nytt liv till ett blonderat hår, samtidigt som det återfuktar och luktar gott.

Torkar inte ut håret

Många silverschampon lämnar efter sig ett hår som känns torrt och skört, men inte Björk AG Schampoo. Detta är ett av få silverschampon som ger en verklig känsla av återfuktning, samtidigt som det är mycket effektivt tar bort varma toner ur ett hår som är menat att vara kallt.

Den praktiska (och snygga) pumpflaskan gör doseringen i duschen till en barnlek. Konsistensen är medelrinnigt och drygt. Det löddrar snabbt upp och är lätt att sprida ut i hela håret även om man bara tar en liten klick.

Gula toner försvinner nästan helt

Vid användning av Björk AG Schampoo får håret en märkbart kallare nyans. Det gula försvinner i princip helt, oavsett om man låter schampot sitta fem minuter eller bara tvättar igenom håret snabbt. Det smittar dock inte av sig med lila toner, som många andra silverschampon lätt gör. Extra pluspoäng för den rena, friska och goda doften.

De fina färgresultaten tillsammans med det faktum att håret känns mjukt och glansigt efter användning, gör detta till en ny favorit på badrumshyllan. Det må vara ett silverschampo, men det är guld i duschen.

Torkar inte uteffektivt mot gula tonerpraktisk pumpflaska
Inga minus allsdetta schampo är en vinnare hela vägen

4. Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Ett väldigt effektivt silverschampo för den som vill ha mer lyster

Finns som pumpflaska: Ja Upplevd uttorkning: Medel Upplevd färgintensitet: Stark

Fudge Clean Blonde Violet Toning Conditioner 250ml

Wow vilket schampo! Är man ute efter något som ger väldigt mycket resultat är detta helt rätt. Fudge Clean Blonde ger en intensiv kall nyans med härlig lyster efter bara en tvätt. Vita och blonda partier blir riktigt isiga utan att slå över mot det blå/violetta hållet men schampot fungerar bra även på grått eller färgat hår.

Öka verkningstiden för intensivare resultat

Vill man ha ett ännu intensivare resultat kan man öka verkningstiden men här behöver man hålla koll så att det inte sitter i för länge då färgen i så fall riskerar att slå över mot violett. Har man bara kontroll ger det dock ett fantastiskt resultat. Har man torra händer är det att rekommendera att använda handskar vid applicering. Färgeffekten är nämligen så pass stark att torra partier och hårbotten också lämnas med en blå nyans.

Volym, lyster och mjukt resultat

Konsistensen på schampot är lagom seg, dock gör den tandkrämslika tuben att det är något svårt att dosera och det är lätt att ta mer än som behövs. Schampot finns även i en större pumpflaska, vilket löser doseringsproblematiken. Efter tvätt, med ganska mycket lödder, lämnas håret med volym utan att vara för torrt. Håret känns lätt och blir fullt av lyster. Doften är relativt starkt men inget som stör. Detta är ett otroligt effektivt silverschampo som är väl värt sitt pris vilket gör att det blir bäst i test.

Fantastiskt effektivtlystergivandemedel uttorkning
Lätt att händerna missfärgas

5. Björn Axén Care Cool Silver Shampoo

Ett silverschampo som ger bra resultat och passar den som behöver en skonsam produkt

Finns som pumpflaska: Nej Upplevd uttorkning: Svag Upplevd färgintensitet: Stark

Björn Axén Cool Silver Shampoo 250ml

Björn Axén är ett märke känt både för sina frisörprodukter såväl som för stylingverktyg. Självklart finns också ett silverschampo i sortimentet och inte helt förvånande så ger det ett fantastiskt bra resultat.

Silverschampo som även känns vårdande

Björn Axén har lyckats kombinera mycket färg med ett vårdande resultat. Detta är utan tvekan ett av de schampon som är mest skonsamt mot håret. Naturligtvis torkar det ur en del och det framförallt på obehandlat hår. Men på färgat hår märks de vårdande effekterna såväl i duschen som efter föning då håret är mjukare än det brukar vara när silverschampo har använts. Detta kombineras med ett mycket bra resultat på hårfärgen.

Mörkt lila schampo som eliminerar gula toner

Den mycket mörkt lila krämen gör att gula toner försvinner och en kall nyans tar plats, men utan risk för att färgen slår över till lila. Resultat syns efter en applicering men blir klart mer intensivt efter upprepade tvättar. Vid längre verkningstid saknas tyvärr en isigare ton. Konsistensen på schampot är mycket fast, nästan som gelé. Trots detta är det lätt att applicera och ett mycket fast lödder med stora bubblor kan jobbas upp.

Doften på schampot inger frisörkänsla men är på samma gång neutral och försiktig. Som alla Björn Axéns produkter så kommer silverschampot i den ikoniska flaskan med bred bas och mycket smal topp. En förpackning som är enkel att hantera samtidigt som den är snygg. Björn Axén Care Cool Silver Shampoo är helt enkelt mycket bra och dess förmåga att kombinera färgintensitet med skonsamhet gör det till ett silverschampo i toppklass.

Skonsamtfin färgbra löddersmidig och snygg flaska
Isigare ton vid längre verkningstid saknas

6. Fanola No Yellow

Ett oerhört intensivt silverschampo, passar den som vågar experimentera lite

Finns som pumpflaska: Nej Upplevd uttorkning: Liten Upplevd färgintensitet: Mycket stark

Fanola No Yellow Shampoo 350ml

Fanola No Yellow är ett silverschampo som har en enorm hype att leva upp till, då det ofta hamnar på listor över bästa produkter. Men lever Fanola upp till sitt rykte? Båda ja och nej.

Det råder ingen tvekan om saken: Fanola No Yellow är ett väldigt effektivt silverschampo. Nästan lite väl så faktiskt. Vill man inte ha lila hår, gäller det att vara på sin vakt och börja med korta verkningstider. Riktigt korta. I instruktionerna står det 1-5 minuter, men under testets gång kunde testpersonen inte ha det längre i håret än att låta det löddras upp och sedan direkt sköljas ur. Längre tid än så och håret blev för lila. Detta gällde även när Fanola No Yellow hade spätts ut med ett annat schampo.

Viktigt att hitta rätt verkningstid

Det var nämligen genom utspädning med annat schampo, som Fanola No Yellow visade sig fungera bäst. Detta kan naturligtvis variera något från person till person, men under vårt test så var Fanola helt enkelt för starkt för att användas på egen hand och finast resultat blev det då Fanola blandades med ett vanligt schampo.

Doften är diskret, lite söt och något kemiskt. Flaskan är avskalad och ser ut som ett apoteksmärke mer än något annat. Flaskan saknar pump och schampot är väldigt löst och rinnigt, men lättapplicerat och mycket drygt. Det löddrar upp rejält då det masseras in i håret och känns inte uttorkande. Däremot ger det ingen nämnvärd lyster att tala om.

Fanola No Yellow kan ge mer eller mindre perfekt kallt resultat, om man hittar den rätta doseringen och verkningstiden. Och vi måste lyfta ett varningens finger för att lämna detta schampo i för länge – börja med en riktigt kort verkningstid för att hitta vad som är rätt för ditt blekta hår.

Mycket pigmenteratlämnar inte håret torrtdrygt
Svårt att hitta rätt verkningstid

7. Schwartzkopf Bonacure Color Freeze Silver Shampoo

Ett prisvärt silverschampo för den som inte vill lägga en större summa

Finns som pumpflaska: Nej Upplevd uttorkning: Låg Upplevd färgintensitet: Medel

Schwarzkopf BC Color Freeze Silver Shampoo 250ml

Schwartzkopf silverschampo ger snabbt och effektivt resultat. Redan efter en tvätt lämnas håret med en märkbart kallare och härlig nyans. Färgen på håret drar åt det vita hållet snarare än violett vilket är positivt. Efter att schampot använts några fler gånger framträder också en vacker lyster i såväl färgade som naturliga hår.

Känns skonsamt och lätt

Det goda resultatet framträder även när man låter schampot verka lite längre även om detta inte behövs utan tillräcklig effekt fås direkt. Känslan i håret efter användning är mycket positiv då det är relativt skonsamt utan att tynga ner. Schampot ger istället volym och ett lätt och luftigt hår.

Lätt att dosera och räcker länge

Flaskan som produkten kommer i är snygg men tyvärr något instabil. Den smala botten gör visserligen att den är enkel att få ner i duschkorgen men den välter lätt och åker i golvet. Den är också lite svår att öppna med blöta händer.

Den tjocka krämen som kommer ur flaskan doftar svagt men sött med en hint av vanilj. Det blir ganska lite lödder och schampot är lätt att dosera vilket gör att det räcker länge. Ett prisvärt schampo som ger resultat.

Snabbt resultatskonsamtvolymgivandedrygt
Instabil flaska

8. Matrix Total Results Color Care So Silver Shampoo

Ett silverschampo för den som vill ha snabbt resultat

Finns som pumpflaska: Nej Upplevd uttorkning: Medel Upplevd färgintensitet: Medel

Matrix Total Result Color Obsessed So Silver Shampoo 300ml

Ett medel-löddrande schampo med härligt seg konsistens som lämnar dig med en ren och lätt känsla i håret. Håret blir lite torrt efter användningen men känns ändå lent när det torkat. Schampot ger också viss volym. Redan efter en tvätt blir det ganska mycket resultat på färgnyansen. Efter första tvätten blir dock nyansen ganska hård och resultatet nästan lite dassigt. Det fungerar efter en tvätt bättre i vitt hår än på färgat och grått.

Silverschampo som ger fin lyster

Efter att schampot använts några gånger blir dock resultatet bättre och håret återfår en härlig lyster oavsett om det är färgat eller naturligt. Att låta verkningstiden vara längre ger inte något nämnvärt annorlunda resultat.

Färgar inte av sig så mycket

Positivt är att produkten inte färgar av sig speciellt mycket på händer och hårbotten vilket gör att man kan vara mindre försiktig vid applicering. Flaskan som den dryga krämen kommer i är snygg och modern och känns lyxig. Den är tillräckligt smal för att lätt få plats i de flesta duschkorgar men samtidigt så pass bred att den känns stabil. Doften är mycket mild och neutral vilket gör att den passar bra även för personer som är känsliga för dofter.

Ren känslasnabbt resultatsnygg flaska
Något dassigt resultat efter första tvätten

9. Bed Head Dumb Blonde Purple Toning

Ett bra silverschampo för en snyggt kall ton

Finns som pumpflaska: Ja Upplevd uttorkning: Låg Upplevd färgintensitet: Medel

Tigi Bed Head Dumb Blonde Violet Toning Shampoo 400ml

Dumb Blonde Purple Toning är ett ljust violett silverschampo med härlig doft som påminner om vaniljfudge. Till skillnad från vissa andra av Bed Heads produkter så är doften inte för stark utan riktigt behaglig. Ett stort plus är att håret inte blir speciellt torrt efter användning. Visst blir det torrare än av vanligt schampo men det räcker gott med balsam efteråt. Dumb Blonde kommer i en smidig pumpflaska, vilket gör det enkelt att få en lagom mängd. Varje pump ger relativt lite schampo vilket gör att pump-lösningen passar bra oavsett hårlängd.

Snabbverkande på behandlat hår

Vid applicering bildas ett mjukt, vitt lödder med små bubblor. Det löddrar relativt mycket men löddret har ganska lös konsistens. Redan efter en applicering där schampot fått verka den kortaste verkningstiden, 1 minut, syns resultat. Håret får en klart kallare nyans. På behandlat eller vitt hår fungerar det mycket bra medan resultatet på obehandlat grått eller brunt hår blir lite dassigt och gulaktigt.

Knepigt på ett naturligt silvrigt hår

Något som kan vara problematiskt om du börjar få grått/vitt hår men inte ännu har en jämn färg över håret. Om verkningstiden ökar blir inte resultatet nämnvärt mer intensivt än vid första applicering. Det innebär visserligen att man inte heller behöver oroa sig för att det ska slå över och bli lila. Något värt att lyfta är att håret får en härligt luftig känsla och en hel del volym. Är håret redan kallt eller bara saknar en boost så kan Bed Head Dumb Blonde Purple Toning vara ett mycket bra alternativ.

Bra lödderfin kall tonsmidig pumpflaskavolymgivande
Ej mer resultat vid längre verkningstiddassigt resultat på brunt/grått

10. Davines Alchemic Silver Shampoo

Ett silverschampo som passar för de allra blondaste

Davines Alchemic Silver Shampoo 250ml

Skulle man utse den snyggaste flaskan, hade Davines Alchemic Silver Shampoo legat bra till. Den ser helt enkelt rätt lyxig ut i all sin enkelhet och för tankarna till gamla apotekarflaskor. Men nu är det ju insidan som räknas. Så hur står sig detta salongsmärke jämfört med andra silverschampon?

God doft men för svagt resultat

Davines är generellt sett ett tryggt märke att investera sina slantar i – det är sällan man blir besviken med deras hårvårdande produkter. Tyvärr övertygar inte deras silverschampo. Davines Alchemic Silver Shampoo är ett schampo som doftar diskret blommigt. Men det är inte bara doften som är diskret, samma gäller resultatet

Vissa silverschampon har en tendens att slå över till det allt för lila hållet om man lämnar det i håret för länge. Detta är inget problem vår testpanel upplevt med Davines dock. I ett väldigt ljust hår, ger schampot en kallare nyans. Är håret inte riktigt ljust, gör det dock ingen jättestor skillnad. Det saknar helt enkelt den omph som behövs för att pigga upp ett hår som börjar dra åt gult.

Härligt löddrande silverschampo

Schampot löddrar riktigt härligt, och till skillnad från många andra silverschampon, så känns inte håret torrt och strävt efter användning. Tvärtom upplevs det som mjukt och härligt, vilket onekligen är ett plus.

Eftersom resultatet i ett hår som inte är superljust är allt för modest, så är det svårt att ge Davines Alchemic Silver Shampoo mer än ett modest betyg. Men om man har ett väldigt blont hår, är detta ett schampo som kommer ge håret en kallare ton.

Upplevs inte uttorkandesnygg flaska
Ett något för blygsamt resultat i hår som inte är väldigt ljusa

11. Keune Care Silver Savior Shampoo

Ett salongsmärke för den som söker ett försiktigt resultat

Finns som pumpflaska: Nej Upplevd uttorkning: Medel Upplevd färgintensitet: Svag

Keune Care Silver Savior Shampoo 300ml

Nederländska salongsmärket Keune kommer med stora ord, men det visar sig tyvärr snabbt att Keune Care Silver Saviour Shampoo inte riktigt lever upp till sina löften. Det är visserligen inte ett dåligt schampo. Men när en produkt kommer med löften om att vara kraftfull förväntar man sig ett powerhouse - vilket Silver Saviour inte är.

Blygsamt toning

Det största problemet med detta silverschampo är att färgskillnaden innan och efter användning är rätt blygsam. Visst dämpas gula toner i håret, men inte alls på samma effektiva sätt som med flera konkurrerande produkter. Hårets torrare delar får snabbare en kall nyans än resten av håret, men för att det ska märkas någon större skillnad i resten av håret måste produkten lämnas i längre än det två till tre minuter man vanligtvis har tålamod för.

Praktisk flaska med smidigt lock

Vad detta schampo däremot bjuder på är glans och en praktisk flaska med ett lättanvänt klicklock. Schampot löddrar fint och mängden som krävs är ungefär samma som med ett vanligt schampo. Keune Care Silver Saviour Shampoo känns mindre uttorkande än många andra silverschampon. Och håret luktar rent och fräscht efter användning, om än något parfymerat. Hade det bara givit ett mer effektivt resultat på de gula tonerna, hade detta kunnat vara en riktigt bra produkt.

Bra förpackningupplevs som vårdande
Inte tillräckligt bra färgresultat.

12. Maria Nila Palett Sheer Silver Shampoo

Silverschampot för alla som behöver en mycket skonsam produkt

Finns som pumpflaska: Nej Upplevd uttorkning: Låg Upplevd färgintensitet: Svag

Maria Nila Sheer Silver Shampoo 350ml

Maria Nila marknadsför sina produkter som mycket skonsamma för håret och detta stämmer även för deras silverschampo. Det är förmodligen testets mest skonsamma produkt och när man använt den känns det ungefär som när man använt ett vanligt schampo.

Ett väldigt försiktigt resultat

Färgresultatet från detta schampo är mycket försiktigt. På naturligt grått/vitt hår och på färgat hår är resultatet knappt märkbart. Inte heller om man ökar verkningstiden blir det skillnad på den kalla nyansen, även om det är mycket lystergivande. Dock kan detta vara ett bra alternativ om man redan har ett kallt blonderat hår och bara vill ha en uppfräschning. Håret blir tungt av schampot vilket också gör det passande för ett blonderat torrare hår som behöver något extra skonsamt.

Nästan helt utan doft

Den skonsamma profilen märks även av att produkten nästan inte doftar alls. Det gör att det passar extra bra för någon som är känslig för dofter. Flaskan är stilren och snygg och ger en lyxig känsla. Att den är bred gör att den kan ha svårt att samsas med andra flaskor i duschkorgen men å andra sidan står den stabilt och välter inte. Den smarta korken som går att öppna med bara ett fingertryck gör också att det blir enkelt att manövrera flaskan men bara en hand.

Ut ur flaskan kommer en blåaktig, len kräm. Eftersom den ger ganska platt lödder finns risk att man tar mer än man behöver men får man väl rätt mängd känns det väldigt skönt i håret. Helt enkelt ett skonsamt schampo som passar bäst för blonderade hår.

Mycket skonsamtförsiktig doftsmart flaskamycket lyster
Nästan inget färgresultatger tungt hår

13. L'Oréal Serie Expert Silver Shampoo

Silverschampot som räcker länge och passar bra för den på en budget

Finns som pumpflaska: Ja Upplevd uttorkning: Hög Upplevd färgintensitet: Stark

L'Oréal Professionnel Paris Serie Expert Silver Shampoo 300ml

Detta schampo har en fantastisk effekt på färgen och lämnar en mycket kall och intensiv nyans. Gråa hår blir gråare, vita blir vitare och blonda blir kallare.

Skillnad märks efter första tvätten

Redan efter en tvätt märks resultat och låter man schampot verka längre blir det ännu mer intensivt. Dock är detta det schampo i testet som lämnar det torraste resultatet. Torrt som krispiga höstlöv blir håret efter användning och en inpackning eller återfuktande balsam är i princip ett måste. På ofärgade och icke skadade hår kan det fungera att använda men på blonderade hår som redan från början är torra är det inte lika passande.

Flaska som är lätt att packa

Flaskan är liten och konformad vilket gör den lätt att ta med på resa och lätt att förvara i duschen. Förpackningen finns också i större flaska och kommer då i pumpvariant. Trots att L'Oréal är något billigare än de flesta andra silverschampon och ger stor effekt på färgintensitet väger det inte helt upp för den torrhet som lämnas i håret. Vill man vara snäll mot sitt hår finns det andra alternativ som är mer skonsamma. Dock har detta schampo en tunn konsistens och som löddrar medelmycket vilket gör det lätt att dosera och det är mycket drygt.

Intensivt resultatlågt prisflaskor i olika storlekdrygt
Mycket uttorkande

14. Label M Cool Blonde Shampoo

Ett starkt doftande silverschampo för den som vill ha starka färgpigment

Finns som pumpflaska: Nej Upplevd uttorkning: Stor Upplevd färgintensitet: Stark

Label.m Cool Blonde Shampoo 250ml

Det är lika bra att på en gång ta upp den största nackdelen med Label M Cool Blonde Shampoo – lukten. Detta visar sig nämligen snabbt vara ett schampo som luktar så starkt och kemiskt, att det är svårt att använda det i längden.

Stark lukt som hänger kvar

Det är inte bara vid hårtvätt, som denna produkt luktar starkt. Lukten hänger sig envist kvar genom hela arbetsdagen. Det känns som om man befinner sig i ett rum som rengjorts med ett starkt medel, men det visar sig att det är håret som luktar. Det går helt enkelt inte att värja sig.

Intensiva pigment - var försiktig

Sett till pigmentering, så är detta ett silverschampo man får lov att använda med ett visst mått av försiktighet. Passar man sig inte och lämnar i det för länge, riskerar man nämligen att håret snarare får en lila ton istället för den kalla nyansering man hade hoppats på.

Efter användning upplevs håret som riktigt torrt och ledset – det känns som om schampot sliter väldigt mycket. Visserligen kan man ana en viss glans, men det är en klen tröst då håret luktar kemiskt och känns torrt.

Även om man på sikt kanske vänjer sig vid lukten, finns det helt enkelt för många bra silverschampon på marknaden, för att det ska kännas rimligt att leva med lukten på detta.

Gott om pigmentlätt att doserapraktiskt lock
Luktar riktigt illa

Allt om silverschampo

Silverschampo används för att neutralisera gula eller orangea toner i ett blont, vitt eller grått hår och för att skapa det där populära kalla resultatet. Produkten går också använda på bruna eller röda hår för att få en annan nyans, då behöver man dock vara extra uppmärksam så att inte schampot får verka för länge då det istället ge ett dassigt resultat.

Silverschampo torkar ut ditt hår något, men under de senaste åren har det utvecklats många bra produkter. Det finns vissa som hävdar att det sliter och är skadligt och förr lämnade schampot ett större avtryck på håret men nu är det betydligt skonsammare. Dock är det bra att avsluta med en vårdande produkt som exempelvis en vanlig inpackning.

För den som vill ha en väldigt kall nyans på sitt hår finns både silverbalsam och silverinpackning att tillgå. Resultatet blir inte lika intensivt eftersom de är till för att sluta hårstrået igen och därför inte tillför lika mycket pigment men det kan helt klart vara en snygg finish.

Viktigt att komma ihåg är att silverschampo inte tar bort de gula tonerna i håret eller bleker det. Är man inte nöjd med sin färg när man går från frisören ska man gå tillbaka och få det omgjort. Detta är bara ett sätt att hålla håret snyggt mellan besöken. Silverschampo är inte heller detsamma som en färgbomb som också det har blivit mycket populärt. Färgbomben är som en slags toning med mycket mer pigment i och som ger ett mer bestående resultat.

Hur används silverschampo?

Silverschampo fungerar att använda på såväl färgat och blonderat hår som naturligt. Från början var det tänkt för personer med naturligt grått eller vitt hår för att få bort gula eller guldiga nyanser utan att behöva färga men numera är det mest frekvent använt av blonda personer. När man schamponerar håret öppnas hårstrået som gör att de violetta pigmenten i produkten kan fästa vilket ger det kalla resultatet.

Med vissa silverschampon kan det vara bra att tvätta med vanligt schampo en gång innan applicering. Håret drar åt sig mer när det är torrt, krama därför ur håret ordentligt och stryk sedan på schampot snarare än att löddra upp det som ett vanligt schampo. Att torra hår drar åt sig mer pigment gör också att schampot kan slå olika på olika hår. Blekta hår är oftast torrare vilket gör att de drar åt sig pigmenten snabbare och i större utsträckning. Därför är det viktigt att vara extra uppmärksam om man har blonderat eller torrt hår för att undvika att färgen slår över mot violett utan istället stannar vid en härligt askblond nyans.

Hur ofta silverschampo ska användas varierar men rekommendation från frisör är 1-2 gånger i veckan och då låta den verka 3-5 minuter. Ett tips är att låta verkningstiden vara 10-15 minuter någon gång ibland för att få mycket effekt med intensivt resultat. Dock är detta väldigt individuellt beroende på hårtyp och vilken produkt som används.

Många undrar om det går att använda silverschampo i löshår. Och ja, löshår är ju egentligen bara vanligt hår om det är äkta, så naturligtvis går det att använda. Dock måste man tänka på att det kanske inte kommer reagera på samma sätt som när man använder schampot i sitt eget hår. Ett löshår är svårt att veta hur det har behandlats innan det hamnar hos en själv vilket gör att man kan få ett oväntat resultat. Var därför extra uppmärksam vid applicering för att inte riskera en oönskad effekt.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss