Internationella butiker
Pris inklusive frakt

Tillbaka till framtiden

Lever du kvar i nittonhundratalet och vill lyssna på fm-radio är dem kanon. Dessvärre ser de ut och känns som en hörapparat. Vi applåderar Jabras intentioner att göra ett par prisvärda sporthörlurar där man slipper den förkastliga sladden som alla någon gång trasslat in sig i under en löprunda eller andra fysiska aktiviteter.

Hackigt ljud

Det tyngsta säljargumentet med trådlösa hörlurar är att det inte finns en sladd att trassla in sig i när man ägnar sig åt fysisk aktivitet. Men trots att Jabra prytt sin förpackning med Ironman-mästaren Craig Alexander, så känns deras nya sporthörlurar mest stora och otympliga.

Craig Alexander verkar inte vara en musikälskare, för ljudet är mediokert. Det är spretigt och sticker i öronen. Basen är slaskig och obefintlig. Dessutom tappar de inte helt sällan blåtandsuppkopplingen vilket är en dealbreaker.

Dålig passform

Det positiva med hörlurarna ur ett designperspektiv är att de är otroligt enkla att använda. Det finns ett bara fåtal knappar. En för att lyssna på radio. Två för att höja och sänka volymen. Och ytterligare en knapp för att pausa och starta musiken. Allt detta är bra. Men det kompenserar inte för alla tillkortakommanden.

Vi tror inte att det kan vara meningen att Sport Wireless+ ska vara lika påfrestande att ta på sig som att ta sig genom en Ironman-tävling. Även om de kommer med en uppsjö olika öronsnäckor så hittar vi ingen som passar. På grund av storleken är de i stort sett omöjliga att använda när man har glasögon eller cykelhjälm på sig.

Ett lågt pris kan aldrig överväga en medioker användarupplevelse och det är precis vad Jabra Sport Wireless+ bjuder på.

Publicerad: 30 juni 2014