Internationella butiker
Pris inklusive frakt
Hi-Fi Klubben Sverige

Sennheiser G4ME Zero Gaming headset

Sennheiser G4ME Zero Gaming headset

Sennheiser G4ME Zero Gaming headset

1 990 kr
Fri frakt
Till butik
Liontech Computer Group AB

G4ME ZERO - BLACK

G4ME ZERO - BLACK

G4ME ZERO - BLACK

2 458 kr
2 399 kr exkl. frakt
Till butik
Combuyit

Sennheiser G4ME Zero Black

Sennheiser G4ME Zero Black

Sennheiser G4ME Zero Black

2 985 kr
Fri frakt
Till butik

Finsmakarljud för slagfältet

Om du vill att dina datorspel ska låta som utvecklaren hade tänkt sig krävs det rejäla doningar menar Sennheiser, och med sina nya spelheadset är det precis vad de vill ge dig.

Över 2000 kronor kan låta mycket för ett spelheadset, men om det är några som är villiga att betala för komfort så borde det väl ändå vara datorspelare? Om man ska ha på sig hörlurar flera timmar varje dag så är det oerhört viktigt att de sitter som de ska och att ljudet stryker trumhinnorna medhårs.

Imponerande byggkvalitet

Att Sennheiser G4me Zero till stor del består av vit hårdplast kan låta märkligt för prisklassen, men det känns betydligt lyxigare än vad det låter och tillsammans med de väl tilltagna läderkåporna är känslan av lyx ständigt närvarande. Den flätade kabeln är ordentligt lång, och volymen regleras på den högra kåpan. Kabeln är dock av det tvådelade slaget, så om du vill använda mikrofonen till din Appledator behöver du en adapter.

Medan systerhörluren Sennheiser Game One har sämre ljudisolering, sammetsdynor och ovridbara kåpor är den något dyrare Zero-varianten bättre lämpad för portabelt bruk. Den medföljande väskan är förbluffande tunn och de slutna kåporna gör ett bra jobb med att stänga ute omgivningen. Komforten är för övrigt helt fenomenal.

Rent ljud utan fläskfaktor

Medan andra tillverkare satsar på 5.1- eller till och med 7.1-ljud har Sennheiser gått en annan väg. Istället för att vrida upp fläskighetsreglaget har de försökt återge spelens ljudbild så korrekt som möjligt och för att uppnå sitt mål har de samarbetat med danska spelstudion IO Interactive, som bland annat ligger bakom Hitman och Kane & Lynch.

Ljudet är inte fullt så luftigt och storslaget som vi är vana vid från andra spelheadset från exempelvis Logitech eller Steel Series, men det behöver inte alls vara dåligt. Hifi-känslan är påtaglig och när det kommer till dynamik och detaljrikedom blir vi inte besvikna. Om det inte hade varit för den överdimensionerade mikrofonen hade vi faktiskt kunnat tänka oss att använda dem som musiklurar.

Om de gör skäl för sin höga prislapp? Både ja och nej. Om du inte värdesätter de portabla egenskaperna ska du kanske titta närmare på Game One, som har en något luftigare ljudbild – men om du vill ha komfortabelt hifi-ljud på lanet är de ett riktigt bra val.

Publicerad: 24 januari 2014