• Rea
  • Guider
  • Om oss
  1. Start
  2. Hem & Hushåll
  3. Köksapparater
  4. Elvispar

Elvispar

På PriceRunner hjälper vi dig att hitta rätt elvisp för dina behov, krav och personliga preferenser. Med våra användbara kategorifilter kan du enkelt navigera och välja bland olika modeller, varumärken och prisklasser. Du kan filtrera efter effekt, hastighetsinställningar och tillbehör för att hitta den elvisp som passar dig bäst. Jämför priser från olika återförsäljare och läs användarrecensioner för att göra ett välgrundat val. Elvispar är ovärdeliga i köket för allt från att vispa grädde till att blanda pannkakssmet. Använd våra filter för att hitta den bästa elvispen till rätt pris. Börja din sökning nu och upptäck hur enkelt det är att hitta rätt produkt med PriceRunner!

Betala på ditt sätt med Klarna

Handla säkert och använd den betalningsmetod som passar dig.

PriceRunner hjälper dig hitta rätt produkt

En del elvispar kommer med flera hastighetsval, så du kan anpassa styrkan beroende på vad du ska vispa. Söker du en sådan modell?
Filtrera
Specifikationer
Mått

200+ produkter

Elvispar Smeg 50's Style HMF01
Populär

Smeg 50's Style HMF01

4,6

Degkrok, Turboknapp, Steglös, 250 W

997 kr
9+butiker
KitchenAid 5KHM9212EAC

KitchenAid 5KHM9212EAC

4,6

Degkrok, Justerbar hastighet, 85 W

1 499 kr
9butiker
ELVISP

Vanliga frågor

En elvisp är ett handhållet köksredskap som används för att förenkla vispningen vid matlagning, t.ex. blanda smet, vispa ägg eller grädde – något som annars kräver ganska hårt manuellt arbete. Ofta kan man på moderna elvispar byta ut visparna mot degkrokar för att blanda och knåda degar. Elvispen är faktiskt ett av de äldre elektriska köksredskapen och de första varianterna dök upp för över 100 år sedan.

Som namnet antyder är det huvudsakliga användningsområdet att vispa. Grädde, majonnäs, eller t.ex. ägg och socker när du skall baka – listan kan göras lång. Elvispar är primärt byggda för vispning. Många levereras med degkrokar, men de fungerar oftast dåligt och elvisparna är generellt alldeles för svaga för att fungera som ett fullgott alternativ till en hushållsassistent för brödbak. Men används elvispen till det den är byggd för, är det en kompis du inte vill vara utan i köket.

Det finns i huvudsak tre saker du bör ha i tanken när du väljer en elvisp:

• Motorstyrka. Alla elvispar klarar av att vispa grädde. Men de starkare maskinerna orkar driva större vispar, och kan vispa med större hastighet. Detta är en stor fördel om du skall vispa större mängder av något eller något som kräver lite mer, exempelvis maränger.

• Ljudnivån. Det skiljer mycket i ljudnivå mellan olika modeller. De mest högljudda blir ganska snabbt jobbiga att lyssna på, vilket kan vara klokt att ha i åtanke när du väljer modell.

• Hastighet. Det är en fördel om elvispen har mjukstart, och börjar vispningen långsamt. Det minskar risken för att det skvätter ut. Det är även bra om hastigheten går att ställa i flera steg, så du kan välja om du vill vispa snabbt eller långsamt.

• Tillbehör. Vissa modeller utöver de klassiska visparna har även ballongvisp som tillbehör och en del även mixerstav. Har du ingen stavmixer hemma så kan dessa modeller vara intressanta.

Tre tips när du ska köpa elvisp

En elvisp med stativ och bunke kan sköta sig själv medan du gör annat. Väljer du en som du själv håller i bör den inte vara för tung – särskilt inte om du vill att barnen ska kunna hjälpa till att vispa. Ett ergonomiskt handtag gör den extra bekväm att använda när du kör vispen på högre hastigheter. Med en sladdvinda kan du sedan rulla upp sladden för förvaring när du har vispat klart, vilket är uppskattat av alla som avskyr sladdhärvor.

Normalt kommer en elvisp med två trådvispar och ett par degkrokar. Vissa har även en ballongvisp, som enkelt vispar fluffig grädde och smet. En del har också en blenderstav som du kan vispa ihop såser eller smoothies med. Fundera på vad du vill kunna använda vispen till och välj tillbehör därefter. Kanske kan du ha elvispen i stället för hushållsmaskin och mixer?

Om du gärna bakar bröd och bullar bör elvispen ha en effekt på minst 250 watt, så att den klarar att knåda degen ordentligt. Med en turbofunktion kan du vispa ihop grädde eller ingredienser till en smet extra fort.

Det är aldrig kul med en hushållsapparat vars ljud skär i öronen. Vissa tillverkare anger decibelnivå i specifikationerna, men om elvispen har flera hastighetsinställningar brukar den lägsta ofta vara lite tystare. Bäst i Test klassar ljudnivåerna så här:

  • låg: <62 decibel

  • medel: 62 till 66 decibel

  • hög >66 decibel.

Annons