Plattänger för alla

Plattänger för alla

Pricerunners testpanel testar fyra plattänger för olika behov och plånböcker

– GHD är i en klass för sig, säger Sandra Hanna. Plattången är lyxig och ger perfekt rakt hår i ett enda drag. Den är mycket dyrare än de övriga produkterna i testet, men värd varenda öre för mig som använder den varje dag.

– OBH:s plattång är en bra kombination som fungerar bra för att både platta och locka håret, säger Nikolina Pavlovic.

– Babyliss tång är väldigt prisvärd, säger Emelie Neogard. Den fungerar på både torrt och fuktigt hår och ger håret fin volym.

– Philips tång är en riktig besvikelse. Designen är annorlunda och kan liknas vid en kam. Man måste dra genom håret många gånger för ett bra resultat, säger Joanna Kron. Den kommer heller inte tillräckligt nära hårbotten och tappar fästet vid hårtopparna, avslutar hon.
Henrik Djurner - Testet publicerat 15. september 2011
journalist@pricerunner.com
GHD IV Styler

GHD IV Styler

Betyg 5/5
Bäst i test

Testets dyraste och lyxigaste plattång med keramiska plattor som skimrar i guld. GHD:s keramiska plattång är väldigt lättanvänd med en on/off-knapp och roterbart sladdfäste som förhindrar trassel. Plattångens keramiska plattor glider smidigt genom håret vid användning och ger glansigt stylat hår. De rundade kanterna gör att plattången också går utmärkt att använda som locktång. Levereras med snyggt förvaringsfodral i mjukt tyg.
Sladdlängd: I.U. Maxtemperatur: I.U.
OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro

OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro

Betyg 4/5
Bra kombo

OBH Nordicas plattång går att använda för att både platta och locka håret. Plattången har nano-keramisk beläggning på värmeplattorna som minskar friktionen mot håret och ger en skonsammare behandling. Plattången har reglerbar temperatur mellan 120 och 230° C. Plattångens baksidor blir varma vilket kräver försiktighet för att man inte ska bränna sig. Levereras med en förvaringsväska i tyg. Prisvärd.
Sladdlängd: 2,8 m. Temperatur: 120 - 230° C.
Babyliss ST227E

Babyliss ST227E

Betyg 4/5
Prisvärd

Testes billigaste plattång. Effektiv plattång för styling av både torrt och handdukstorkat fuktigt hår som ger både glans och lyster. Keramiska värmeplattor för skonsam styling; ger briljant resultat och minimal friktion. Blixtsnabb uppvärmning och reglerbar temperatur med fem olika lägen, med en maxtempreratur på 200° C. Roterbart sladdfäste för minskad trassel. Levereas med värmetålig förvaringsväska. Prisvärd.
Sladdlängd: I.U. Temperatur: 130 - 200° C.
Philips HP8297/00

Philips HP8297/00

Betyg 2/5
Medioker

En till utseendet ovanlig plattång som är något svåranvänd. Tången har keramiska plattor för minimal friktion och naturlig volym. Vårdande jonfunktion för krusningsfritt och glänsande hår. Basfunktioner som roterbart sladdfäste och automatisk avstängning. Justerbar temperatur med digital display. Plattången har tryckkontroll som ger dig rätt tryck mellan de keramiska plattorna och håret. Tången levereras med värmetålig förvaringsväska. Levererar inte lika bra resultat som övriga tänger.
Sladdlängd: 1,8 m. Maxtemperatur: 200°C.

Veckans Vinnare!

GHD IV Styler

GHD IV Styler

Betyg 5/5