1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Topplista: Vinterns snyggaste jackor

Sara Assadi

En riktigt bra vinterjacka håller både fukt och kyla ute och håller dig varm under kalla dagar. Här är några av marknadens snyggaste – och mest funktionella – jackor just nu.

Få saker är så tråkiga som att frysa, något även modejättarna verkar ha insett eftersom vinterjackorna faktiskt är lika snygga som varma nu för tiden. Dessutom är utbudet stort och det finns varma jackor i alla längder och med en stor variation av fyllning för den kräsne.

Om du går i tankar på att köpa en ny varm jacka inför vintern så får du flera bra tips på märken och modeller här – oavsett om du tänkte hänga i stan eller ta en promenad på fjället.

Helly Hansen Women's Aspire Puffy Parka - Black

Helly Hansen W Aspire Puffy Parka

En härligt fluffig jacka med fyllning av syntetiska fibrer som håller dig varm. Yttertyget är vattenavvisande och den stora härliga huvan skyddar nacke och huvud från vinterns snålblåst. Sidodragkedjor ger en ökad rörlighet, ventilation och justerbar passform, och nere på ärmarna finns utvikbara reflexer som inte alls syns när de är uppvikta.

Jackan är en lite större over size-modell, så den som letar efter en rymlig vinterjacka i större storlekar har eventuellt hittat rätt här.

Jämför alla priser
The North Face Women's Zaneck Parka - TNF Black

The North Face Women's Zaneck Parka

Hundra procent syntetiska material har använts till Rec Zaneck parka, och skapat en varm och vind- och vattenavvisande vinterjacka i lite längre modell. Den här modellen är alltså en dunparkas med pälskant – som varken innehåller dun eller päls.

DryVent-materialet utlovar god ventilation och i de många fickorna ryms allt du kan behöva för en promenad i stan eller en vända med hunden i skogen. Finns i knalligt röd för den som vill synas och diskret svart för den som gärna är mer anonym i vintermörkret.

Arc'teryx Therme Parka Men's - Black

Arc'teryx Therme Parka

Kanadensiska Arc'teryx har länge varit i framkant när det gäller att ta fram funktionella kläder anpassade för friluftsliv, och den här jackan är verkligen en påkostad modell. Yttermaterialet är i gore-tex och den har ett isolerande lager av både dun och syntetisk fiber, placerat utifrån risken för fukt. Den syntetiska isoleringen som håller värmen även när den är fuktig har till exempel placerats i bland annat kragen och under armarna.

Flera smarta fickor och en värmeisolerande huva är andra fina detaljer på den här riktigt exklusiva friluftsjackan.

3 tips för dig som ska köpa en vinterjacka

  1. Fundera över var du bor. Den som bor i Lund har inte samma krav på en vinterjacka som den som bor i Luleå. Anpassa modellen på jackan efter vilken vinter du mest troligt kommer att få.

  2. Fundera över när du ska använda jackan. Är det helt orimligt att tänka sig att du kommer lämna stadens saltade gator och uppvärmda kollektivtrafik så är det kanske inte den dyraste fjälljackan som behöver införskaffas. Och tvärtom – ska du vara ute mycket i naturen så behöver du såklart något mer rejält.

  3. Fundera över dina shoppingvanor. Vissa modeller kostar mer men håller också i oändligt många fler säsonger. Kanske är det dags att investera i ett lite dyrare men mer hållbart plagg som håller riktigt länge?

Behöver du fler värmande kläder?

Här har vi samlat fina plagg som håller dig varm i vinter:

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss