1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Topplista: Snygga mössor

Sara Assadi

Varmt när det är kallt, snyggt när håret är fult och ett enkelt sätt att sätta sin egen prägel på sin personliga stil. Mössan är den perfekta accessoaren.

Att det ska vara kallt är inte längre ett krav för att det ska vara socialt acceptabelt att dra en mössa över öronen, tvärtom så har mössan på senare tid kommit att bli ett signaturplagg för många olika klädstilar. Det är alltså länge sedan självmedvetna tonåringar och vuxna skippade mössan med risk för att förstöra frisyren, istället finns det ofta flera olika modeller att välja mellan där hemma, allt för att göra dagens outfit så komplett det bara går.

Kan du inte få nog av mössor? Här är flera snygga modeller – kanske hittar du en ny varm favorit?

Samsøe Samsøe Nor Hat 7355 - Black

Samsøe & Samsøe Nor Hat 7355

Nor från Samsøe & Samsøe är mössan för dig som älskar färg och har svårt för att bestämma dig för en favorit. Modellen finns nämligen i hela 14 olika färger, så det är lätt att matcha till sina favoritplagg. Den mjuka och varma mössan är tillverkad i en blandning av 32 % superfine alpacka, 32 % extrafin merinoull, 30 % återvunnen polyester och 6 % elastan. Den tvättas med handtvätt, men eftersom den är till största delen gjord av ull klarar den sig långt på att endast vädras.

Jämför alla priser
Fjällräven Byron Hat Unisex - Autumn Leaf

Fjällräven Byron Hat Unisex

En riktigt snygg mössa från Fjällräven med en modell som känns väldigt typisk för modern outdoordesign. Byron Hat finns i fem olika färger, alla i klara och fina toner som för tankarna till fjällmiljö i hösttider. Den är dubbelstickad i ull som håller värmen även i väta, och har den lilla rävlogotypen fram på den uppvikta nederkanten.

Tre tips innan du köper mössa

  1. Välj mössa efter väder. Det finns många snygga mössor som varken värmer eller skyddar mot vind. Välj en mössa som är både snygg och håller dig varm.

  2. Matcha din hårkvalitet. Beroende på vilken sorts hår du har så kan materialet i en mössa påverka frisyren när mössan tas av. Risken för statisk elektricitet vill man gärna undvika, så dubbelkolla hår mot material innan köp.

  3. Tänk på säkerheten. Under den mörka delen av året är det läge att hålla koll efter mössor med reflexdetaljer. Det finns även mössor som är helt eller delvis stickade i reflexgarn.

Sugen på att läsa fler topplistor?

Gillade du den här topplistan? Då tror vi att du kommer gilla de här: * Topplista: Vinterns snyggaste jackorTopplista: Snygga vinterskor

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss