Uppdaterad  

Höj stilen i hemmet med en snygg fåtölj

Sara Assadi

Att köpa en fin fåtölj till vardagsrummet är inte bara en stilhöjare – en riktigt skön fåtölj kan även vara en bra investering rent ergonomiskt. Väljer du god kvalitet så kan din nya favoritfåtölj bli en följeslagare under många år framöver.

Fina fåtöljer

Att inreda med fåtöljer uppmuntrar till såväl umgänge som till vila och avkoppling, och oavsett vilken smak man har på inredning på finns det hur många fina fåtöljer som helst att välja mellan.

Vilken fåtölj som hamnar just hos dig är såklart en smaksak, men innan plånboken plockas fram kan det vara värt att tänka över vilka användningsområden den ska ha. Kanske är det smart att köpa en bäddfåtölj om det är ont om plats för gästsäng, eller är tanken att du ska investera i en designmöbel som kan gå i arv till nästa generation? Här tipsar vi om några fåtöljer som fått höga betyg av nöjda kunder.

Fritz Hansen Egg Fåtölj 107cm

Fritz Hansen Egg

En fåtölj som väl närmast kan beskrivas som vardagsrummets Rolls Royce när det kommer till både design och popularitet. Kanske nästan till priset också, men så är det också en möbel som aldrig blir omodern, och som kommer att hålla i generationer.

“Ägget” designades av Arne Jacobsen 1958, en av vår tids mest kända och populära möbelformgivare vars alster är kända över hela världen. Ett bra köp för den med stor plånbok som vill ha en tidlös designklassiker.

Jämför alla priser
Swedese Lamino Fårskinn Fåtölj 101cm

Lamino

Även denna fåtölj har designats av Bruno Mathsson och är en älskad dyrgrip i många designintresserade hem. Den är lika bekväm som snygg, bland annat för att Mathsson tydligen ska ha använt en lite annorlunda metod för att skapa så ergonomiska möbler som möjligt. Han satte sig bland annat i en snödriva för att kunna studera vilken form som skulle passa ryggen bäst.

Laminons bekvämlighet är inget undantag bland hans alster, och stolen har blivit så populär att det vid Värnamo finns skyltar med texten ”Laminons hemstad” utmed E4:an.

Beliani Muret Fåtölj 87cm

Beliani Muret

Kan det kanske vara så att ”liggfåtölj” är svenskans mest avslappnande ord? Lägger du dig i den här fåtöljen så riskerar du nämligen att vilja stanna där för alltid, men det är väl också precis så man ska känna inför sina sittmöbler.

Beliani Muret är 163 centimeter lång och finns i flera fina färger. Liggfåtöljen har svarvade ben i trä som ger designen en extra elegant touch.

Beliani Setten Fåtölj 82cm

Beliani Setten

En perfekt fåtölj för den som har lite plats men ändå vill kunna ha gäster som stannar över natten. På ett smidigt sätt förvandlas den till en säng vid fullt utvikt läge, men det går även att endast fälla ut den till hälften och få en bekväm liggfåtölj med ryggstöd.

Bäddfåtöljen är hela 104 cm bred vilket gör den väldigt rymlig, och fullt utfälld är den 190 cm lång. En mångsidig compact living-möbel som är lika praktiskt som snygg!

vidaXL kubu Fåtölj 70cm

VidaXL 60x77x70cm

Den här stilrena flätade designen med både sits och rygg i rotting är kanske inte den mjukaste fåtöljen i listan, men den pryder definitivt sin plats i vilket rum som helst. Med en stomme av massivt mahognyträ ger den ett stabilt och avslappnat intryck, och den breda sitsen gör den riktigt bekväm.

Fåtöljen finns i tre olika färger och den naturliga kuburottingen är lätt att rengöra med en lätt fuktad trasa.

Alla fåtöljer

3 tips inför köp av fåtölj

  1. Hur ska den användas? Vill du kunna ha övernattningsgäster, kommer den användas dagligen eller mest stå orörd i ett finrum? Välj den fåtölj som passar bäst in i ditt liv och hem.

  2. Kolla efter extra finesser. Massage, uppvärmd sits och uppresningsfunktion – en fåtölj kan vara så mycket mer än en sittplats.

  3. Kolla upp leveransen. En fåtölj är en ganska otymplig möbel, om du köper online så se till att du vet hur frakten ser ut och vad som ingår. Med bärhjälp – och kanske även monteringshjälp – slipper du stå ensam på gatan med en jättelåda och klia dig i huvudet när fraktfirman åkt sin väg.

Se fler topplistor

Här hittar du fler listor på temat inredning:

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss